زنان جزیره قشم از ماهی، میگو. خرچنگ، گوشت، خرما، آرد، شکر، روغن و حبوبات انواع غذاهای خوشمزه و اشتهاآور درست میکنند.
برای برشته کردن ماهیهای کوچک مانند ساردین، گاریز یا بیاح شکم آنها را خالی نمیکنند. اما شکم ماهیهای بزرگ مانند سنگسر، سرخو، هور، زرده و همه ماهیان بزرگ هنگام شستن خالی میشود و مخلوطی از گشنیز، شوید، پیاز خرده شده، فلفل و ادویه و گاهی فلفل سبز در شکم ماهی جا داده میشود و روی ورقه فلزی که روی آتش گاز یا ذغال آماده شده است گذاشته میشود.
قابل توجه اینکه ماهیها را حداقل یک ساعت جلوتر نمک زده تا کاملاً نمک به خود بگیرد و هنگام پختن از نمک شسته نشود.
ورقه فلزی باید کاملاً داغ باشد اگر نه پوست ماهی به ورقه فلزی میچسبد و کنده میشود.
بعد از پختن ماهیها باید آنها را در ظرفی دربدار گذاشت و چند قطره آب به آن پاشید تا در اثر بخار ماهیهای داغ، روغن در زیر پوست آنها بپیچد و هنگام مصرف پوست آن به راحتی کنده شود.
ماهی را هنگام مصرف با خرما و یا رطب فراوان میل مینمایند.
مطالب مرتبط :