برای برشته کردن ماهی های کوچک مانند ساردین، گاریز یا بیاح شکم آنها را خالی نمی کنند. اما شکم ماهی های بزرگ مانند سنگسر، سرخو، هور، زرده را هنگام شستن خالی می کنند و مخلوطی از گشنیز، شوید، پیاز خرده شده، فلفل و ادویه و گاهی فلفل سبز در شکم ماهی جا داده میشود و روی ورقه فلزی که روی آتش گاز یا ذغال آماده شده است گذاشته میشود.
قابل توجه اینکه ماهی ها را حداقل یک ساعت جلو تر نمک زده تا کاملاً نمک به خود بگیرد و هنگام پختن از نمک شسته نشود. ورقه فلزی باید کاملاً داغ باشد اگر نه پوست ماهی به ورقه فلزی می چسبد و کنده می شود.بعد از پختن ماهی ها باید آنها را در ظرفی درب دار گذاشت و چند قطره آب به آن پاشید تا در اثر بخار، روغن در زیر پوست آنها بپیچد و هنگام مصرف پوست آن به راحتی کنده شود.ماهی را هنگام مصرف با خرما و یا رطب فراوان میل مینمایند.
ماهی برشته از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای سنتی قشم است که زنان قشم آن را بسیار لذیذ طبخ می کنند.
نظر کاربران :
ماهی برشته اونم لب ساحل قشم خیلی میچسبه یه طعم خاص و بخصوصی داره
این نوع ماهی اسمش ماهی سرخو هست که برای کباب کردن خیلی مناسب و خوشمزه هست
بی نظیره..مخصوصا کباب ماهی گاریز..
بسيار خوشمزه است ماهي كبابي تازه
جنوبي ها ي عزيز به موادي كه با سبزي و تمبر هندي درست مي كنند و داخل شكم ماهي را پر مي كنند “حَشو” مي گويند