استان زیبای قزوین یکی از قدیمیترین استان های کشور میباشد. شهری واقع در شمالغربی ایران که در نوشتههای باستانی با نامهای مختلفی همچون آرساسپا، آرساس، راژیا، اردپا، کشوین و قسوین خوانده شده است. این استان به خاطر واقع شدن در میان رشته کوه خرقان، رامند و البرز مرکزی آب و هوای خاصی دارد. همین موضوع در تنوع غذایی این منطقه تأثیر چشمگیری داشته است. غذاهایی که با عطروطعم فوق العادهشان جایگاه خاصی در میان مردم این استان و گردشگران سراسر جهان دارند. با سفر به این خطه از کشور، میتوانید از عطر و طعم دلچسب غذاهای محلی آن نهایت لذت را ببرید. غذاهایی که شاید عطروطعم آنها را هرگز فراموش نکنید. یکی از این غذاهای خوشمزه « قیمهنثار » میباشد. به جرأت میتوان گفت که این غذا جزء محبوبترین و پرطرفدارترین غذای قزوین است. مردم قزوین قیمهنثار را در مهمانیها و دورهمیهای دوستانه و خانوادگی، مراسم عروسی و ایام عید برای مهمانهای عزیزشان به همراه ماست و سبزیخوردن سرو میکنند. در این مقاله طرز پخت این غذای خوشمزه و خوشعطر را برای شما ذکر میکنیم تا آن را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده نوشجان فرمایید.
مواد لازم:
برنج: ۵ پیمانه.
گوشت قیمهای: ۵۰۰ گرم ( مغز ران یا سردست).
پیاز نگینی ریز شده: ۱ عدد.
رب گوجهفرنگی: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری.
زعفران غلیظ: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری.
زردچوبه: ۵/۱ قاشق مرباخوری.
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم.
دارچین: ۱ قاشق چایخوری.
هل ساییده: ۱ قاشق چایخوری.
گرد لیموعمانی: ۱ قاشق چایخوری.
پیاز داغ: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری.
گلاب: ۲/۱ پیمانه.
زرشک: ۱۰۰ گرم.
شکر: ۲ قاشق سوپخوری.
خلال بادام: ۵۰ گرم.
خلال پسته: ۵۰ گرم.
خلال نارنج یا پرتقال: ۳۰ گرم.
روغن مایع: به میزان لازم.
برنج زعفرانی:
برنج دمکشیده: ۵/۱ پیمانه.
گلاب: ۲/۱ پیمانه.
کره: ۳۰ گرم.
روغن مایع: ۲ قاشق سوپخوری.
زعفران غلیظ: ۲ قاشق سوپخوری.
دستورالعمل:
برای شروع کار ابتدا خلال بادام و پسته را شسته و بعد از رفتن آب آنها، هر کدام را جداگانه در روغن تفت میدهیم. سپس خلال پرتقال را ۴ بار میجوشانیم و هر بار آبش را عوض میکنیم تا تلخی آن از بین برود. بعد از گرفته شدن آب آن به همراه ۲ تا ۳ قاشق شکر تفت میدهیم تا شکر آب شده و به خرد خلالها برود. در انتها کمی زعفران به خلال پرتقال اضافه میکنیم. سپس، زرشک را شسته و بعد از کشیده شدن آب آن به همراه ۲ قاشق شکر در کمی روغن مایع تفتش میدهیم. وقتی شکر کاملاٌ آب شد آن را از روی شعله برمیداریم.
در مرحله بعد، گوشتها را در اندازههای ۵/۲ در ۵/۲ سانتیمتر خرد میکنیم. سپس، درون ماهیتابه کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن، گوشتها را به همراه پیاز نگینی در آن کمی تفت میدهیم تا آب گوشت کاملاٌ کشیده شود. بعد، زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجهفرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت میدهیم.سپس، مقداری زعفران آب کرده و آب بر روی مواد ریخته و اجازه میدهیم تا مواد با حرارت ملایم نیمپز شود. برنجی را که از شب قبل خیس کردهایم در آب میپزیم و دم میکنیم. البته توجه داشته باشید که حتماٌ برنج را به صورت زندهتر آبکش کنید. زمانی که گوشت نیمپز شد، نمک، پیاز داغ، دارچین و کمی از خلالها و زرشک را به غذا اضافه کرده و میگذاریم تا خورشت کاملاٌ پخته و به اصطلاح جا بیفتد. اواخر پخت، گلاب و هل را اضافه میکنیم. زمان سرو خورشت را لابهلای برنج ریخته و با برنج زعفرانی، خلالها و زرشک تزیین کرده و سرو میکنیم.
۱۱ شهریور ۱۳۹۶
آدرس روی نقشه :
آب و هوای شهر قزوین
دمای فعلی : 3 درجه سانتیگراد
وضعیت آب و هوا : آسمان صاف
پیشبینی آب و هوا برای 5 روز آینده
شنبه - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹ > دما : 3 درجه سانتیگراد، وضعیت : چند ابر
یکشنبه - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ > دما : 4 درجه سانتیگراد، وضعیت : کامل ابری
دوشنبه - ۱۴۰۳/۱۱/۰۱ > دما : 2 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای متفرق
سه شنبه - ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ > دما : 2 درجه سانتیگراد، وضعیت : ابرهای متفرق
چهارشنبه - ۱۴۰۳/۱۱/۰۳ > دما : 1 درجه سانتیگراد، وضعیت : آسمان صاف
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
طعم خیلی خوبی داره من میپسندم این غذارو شما هم می تونید از این غذا درست کنید و کاملا از طعم و مزه ی اون لذت ببرید
بسيار خوشمزه است و بيشتر در روز عاشورا به عنوان نذري پخته مي شود و وقتي با بوي هيزم مخلوط مي شود واقعا لذيذ و خوشمزه است
یک غذای خوشمزه و عالی از قزوین که در بیشتر مراسم ها ( عزاداری و عروسی ) و در رستورانهای شهر تهیه و سرو میشه .