طرز تهیه قیمه مشهدی ( قیمه حرم امام رضا ) که یکی از بی نظیر ترین و خوشمزه ترین غذاهای خراسان است را در این مطلب آورده ایم . این قیمه با قیمه های دیگر نقاط ایران شباهت های زیادی دارد اما ادویه هایی که در آن استفاده می شود عطر و بوی خاصی را به آن می دهد .
مواد لازم
لپه: ۲۵۰ گرم
گوشت خورشتی: ۶۰۰ گرم
روغن سرخ کردنی: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۲ عدد
لیمو عمانی: ۴ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر هل سبز: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه قیمه مشهدی
اگر از قیمه حرم امام رضا چشیده باشید، قطعاً طعم آن را هیچگاه از یاد نمیبرید. ترکیب عطرها و طعمهای جذاب در قیمه مشهدی موجب شده تا این خورش بسیار لذیذ و خوشطعمتر از قیمههای معمولی به نظر برسد. طرز تهیه قیمه مشهدی از آن دسته غذاهایی است که اگر آن را یاد بگیرید، قطعاً ترجیح میدهید، از این پس قیمه را به این سبک درست کنید.در اولین مرحله از طرز تهیه خورش قیمه مشهدی با طعمی عالی و بینظیر باید لپهها را برای چند ساعت با آب ولرم بخیسانید. سپس لپهها را در یک قابلمه آب بریزید و بپزید.
در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه باید پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را تفت دهید زمانی که پیازها سبک شدند، زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.بعد از این که پیاز تا حدودی سرخ شد، در این مرحله از طرز تهیه قیمه مشهدی باید گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید. کمی گوشت را سرخ کنید و سپس فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و جوز هندی را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و اجازه دهید گوشت با ادویهها کاملاً سرخ شود.
بعد از سرخ شدن گوشت، نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است. ۲ قاشق رب به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا رب سرخ شود و رنگ آن باز شود.در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه باید لپه پخته شده را به خورش اضافه کنید. بعد از دقایقی کوتاه همه مواد قیمه را به یک قابلمه منتقل کنید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش قیمه مشهدی شما برای ۲ تا ۳ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه مشهدی باید مغز لیمو عمانی یا پودر آن را همراه با کمی نمک، پودر هل و زعفران به خورش اضافه کنید. اجازه دهید خورش دوباره روی حرارت ملایم به آرامی بجوشد تا جا بیفتد. سپس در زمان سرو قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی گلاب به آن اضافه کنید.
در آخرین مرحله از درست کردن قیمه مشهدی مجلسی و لذیذ میتوانید یک تکه یخ داخل خورش بیندازید تا روغن آن جمع شود. سپس در صورت تمایل یک عدد سیب زمینی را به صورت خلالی ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید. بعد از سرو کردن خورش در ظروف مشخص، میتوانید مقداری سیب زمینی سرخ کرده خلالی کنار خورش قیمه قرار دهید و این خورش خوشمزه را با برنج زعفرانی میل کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورش قیمه مشهدی
در طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه بهتر است حتماً لپهها را برای ۸ ساعت بخیسانید تا هم نفخ آنها گرفته شود و هم راحتتر و سریعتر پخته شود.
برای طرز تهیه خورش قیمه مشهدی پیشنهاد میشود از مقداری گوجه میکس شده و سرخ شده در غذا استفاده کنید تا طعم غذای شما لذیذتر و رنگ آن زیباتر شود.
در طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه میتوانید به جای گوشت گوسفند تکهای از مرغ خرد شده یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید در طرز تهیه خورشت قیمه مشهدی خوشمزه به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید و در انتهای پخت چوبها را از داخل خورش بردارید.
برای جا افتادن خورش قیمه مشهدی بهتر است آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد و طعم بهتری پیدا کند.
در صورتی که در طرز تهیه خورش قیمه مشهدی از لیمو عمانی استفاده میکنید، پیشنهاد میشود لیموها را سوراخ کنید و برای چند دقیقه در کاسه آب قرار دهید تا تلخی لیمو از آن خارج شود.
برای طرز تهیه قیمه حرم امام رضا بهتر است از گوشت گوسفندی بدون چربی و استخوان استفاده کنید.
در طرز تهیه قیمه مشهدی مجلسی حتماً لپه را به صورت جداگانه بپزید و مراقب باشد تا لپهها له نشوند. له شدن لپهها موجب میشود قیمه شما رنگ و ظاهر بدی پیدا کند.
برای طرز تهیه قیمه مشهدی سریع میتوانید مواد قیمه را بعد از تفت دادن در زودپز بریزید و بعد برای چند دقیقه با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید تا جا بیفتد.
در صورتی که زمان کافی برای درست کردن سیب زمینی سرخ شده خلالی ندارید، میتوانید از مقداری چیپس خلالی برای تزیین خورش استفاده کنید.
برای درست کردن قیمه میتوانید به جای گلاب از مقداری پودر گل سرخ در خورش استفاده کنید.
در طرز تهیه قیمه مشهدی برای ۱۰۰ نفر باید از ۷ کیلوگرم گوشت گوسفندی، ۴ کیلوگرم لپه، ۳ کیلوگرم رب گوجه فرنگی، ۲۰۰ گرم مغز لیمو عمانی، ۱۰ کیلوگرم سیب زمینی، ۱۰ کیلوگرم روغن، ۲ مثقال گلاب و حدود ۲۰ کیلوگرم برنج استفاده کنید.
برای درست کردن خورش قیمه سعی کنید رب گوجه فرنگی را به خوبی در روغن تفت دهید تا رنگ خورش شما خوشرنگ شود.
به منظور پخت خورش قیمه پیشنهاد میشود از ظروف مسی استفاده کنید.
بهتر است خورش قیمه را کمی چربتر درست کنید تا مزه بهتری پیدا کند.
استفاده از آب گوشت یا استاک گوشت در خورش قیمه طعم فوقالعاده لذیذی به آن میبخشد.
در صورت تمایل مقداری آب قلم به خورش قیمه خود اضافه کنید تا خورش شما خوشطعمتر شود.
یکی از رموز خوشمزه شدن خورش قیمه مشهدی استفاده از پیاز داغ فراوان است. در صورت تمایل میتوانید برای پخت این غذا از پیاز داغ بیشتری استفاده کنید.
اگر دوست داشتید با غذاهای محلی خراسان بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنیم صفحه غذاهای محلی خراسان رضوی مطالعه بفرمایید .
مطالب مرتبط :