بلیط هواپیما سوئیت تبریز

طرز تهیه قورمه سبزی عربی

۱۲ مرداد ۱۳۹۸

تفاوت این قورمه سبزی با قورمه سبزی هایی که در شهرهای دیگر پخته میشود به نوع سبزی ان و مقدار سرخ شدن آن بستگی دارد . در این دستور پخت سبزی ها انقدر سرخ میشوند تا به اصطلاح به سیاهی بزنند . نکته ی دیگر این است که در این خورشت اغلب از لوبیای چشم بلبلی و گاهی اوقات از لوبیا چیتی استفاده میشود .
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی عربی :
• گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
• پیاز ۲ عدد
• سبزی قورمه ۵۰۰ گرم پاک شده
• لوبیای چشم بلبلی ۱ لیوان پخته
• زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
• لیمو عمانی به مقدار لازم
• روغن به مقدار لازم ( روغن کنجد یا زیتون نیز میتوان استفاده کرد )
دستور پخت قورمه سبزی عربی Ghormeh Sabzi – epersianfood :
سبزی هایی که شامل تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز ، برگ چغندر و به مقدار یک قاشق غذاخوری شنبلیله ی خشک و برگ سیر میباشد را در قابلمه ایی داغ ریخته و حرارت را کم کنید تا سبزی آب بندازد و در آبی که پس میدهد بپزد . حتی میتوانید کمی آب نیز به ان اضافه کرده تا سبزی ها به خوبی بپزند . بعد از اینکه آب سبزی بخار شد مقداری روغن به آن اضافه کرده و سبزی را تا جایی که تیره شود تفت دهید . در قابلمه ایی دیگر پیاز هارا با همراه با گوشت در روغن تفت دهید و تا زمانی که آب گوشت بخار میشود و گوشت تغییر رنگ میدهد صبر کنید به گوشت زردچوبه و فلفل زده و لوبیای پخته شده را اضافه کنید و بعد از ان سبزی های تفت داده شده را نیز اضافه کنید . چند لیوان آب روی مواد بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید . بعد از تقریبا ۱ ساعت که گوشت ها نیم پز شدند لیمو عمانی ها و نمک را اضافه کنید و به عنوان چاشنی از آبلیمو یا رب انار نیز میتوانید استفاده کنید . اگر در انتها خورشت شما روغن نینداخت کمی روغن زیتون روی آن بریزید و بعد از چند دقیقه آن را از روی شعله بردارید . این خورشت نیازمند مدت پخت طولانی میباشد و باید با حوصله تمام مواد آن را پخت و صبر کرد تا جا بیفتد .

طرز تهیه قورمه سبزی عربی

قلیه ماهی :
قلیه ماهی یکی دیگر از غذاهایی است که در جنوب طرفداران زیادی است و جز غذاهای اصلی و اصیل آنها به شمار میرود .
مواد لازم :
• ماهی شوریده یا هامور به مقدار دلخواه ( پوست کنده و قطعه قطعه شده )
• پیاز ۱ عدد
• سیر ۲ حبه
• تمبر هندی ۱ بسته
• سبزی قلیه ( شامل گشنیز و مقدار کمی شنبلیله میباشد )
• رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
• زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت : در ابتدا پیاز و سیر را ریز ریز کرده و در کمی روغن تفت میدهیم . گشنیز و شنبلیله ی ریز ریز شده را به آن اضافه میکنیم و همراه با یکدیگر به خوبی تفت میدهیم تا زمانی که سبزی ها تیره شوند . بعد از آن تکه های ماهی را که به فلفل و نمک و زردچوبه آغشته کرده ایم را به سبزی ها اضافه میکنیم و بعد از چند دقیقه شیره ی تمبر هندی و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه میکنیم و شعله ی گاز را کم کرده و تا زمانی که ماهی به خوبی پخته شود صبر میکنیم . در آخر آن را میچشیم و اگر ادویه ی آن کم بود به آن ادویه اضافه میکنیم .
در هنگام تفت دادن سبزی ها کم کم به ان روغن اضافه کنید تا سبزی نسوزد . میتوانید برای لعاب دار شدن سبزی از چند قاشق آرد گندم یا آرد برنج نیز استفاده کنید و آرد را به همراه سبزی ها تفت دهید .
امگشت :
امگشت نیز یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است که عربها آن را با ماهی قباد نمک سود شده درست میکنند .
مواد لازم :
• پیاز۱ عدد
• برنج به مقدار لازم
• سبزی پلویی (شوید – گشنیز) به مقدار لازم
• نمک به مقدار لازم – ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
• کشمش ۱ پیمانه
• روغن دوقاشق غذا خوری
دستور پخت : زمانی که میخواهیم برنج را آبکش کنیم اول به ان سبزی پلویی اضافه کرده و بعد ان را آبکش میکنیم و کنار میگذاریم . در این هنگام ماهی های نمک سود شده را به همراه زردچوبه و اودیه ی مخصوص ماهی در کمی اب میپزیم تا حدی که ماهی ها له نشوند . بعد از انکه ماهی ها به حد دلخواه پخته شدند ان ها را از آب بیرون آورده و پس از خنک شدن تیغ های آن را کاملا جدا میکنیم و آن را تکه تکه کرده و همراه با پیاز و ادویه و کشکش تفت میدهیم و بعد آن را در میان برنج گذاشته و سپس برنج را دم میدهیم .
میتوان زمانی که ماهی ها در حال تفت دادن میباشند به آن ها مقداری سبزی قلیه نیز اضافه کرد .
قلیه تخم مرغ خوزستانی :
مواد لازم :
• سبزی (گشنیز – شوید) نیم کیلو
• آرد گندم ۱ استکان
• تخم مرغ ۵ عدد
• تمبرهندی ۱ قاشق غذاخوری
• پیاز و سیر ۱ عدد
• نمک و زردچوبه به میزان لازم
• گرد لیمو به میزان لازم
• روغن مایع یا کنجد
دستور پخت : اول سیرها را میکوبیم و آن را به همراه پیاز های خرد شده در روغن سرخ میکنیم . سبزی ماهی را ریز ریز کرده و به سیر و پیاز سرخ شده اضافه میکنیم وبه خوبی تفت میدهیم تا سرخ شوند ، آنگاه تخم مرغ هایی که در ظرف جداگانه شکسته و هم زده ایم را اضافه میکنیم .رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و به خوبی مواد را با هم مخلوط میکنیم .. در مرحله بعد شیره ی تمبرهندی را به مواد افزوده و آرد گندمی را که در آب حل کرده ایم را به مواداضافه می کنیم , در مرحله آخر زردچوبه، نمک، گردلیمو و دو لیوان آبی را به مواد اضافه کرده و صبر میکنیم تا جا بیفتد.
برای آشنایی با طرز تهیه زرشک پلو Zereshk Polo به سایت www.epersianfood.com مراجعه کنید.

مطالب و لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *