طرز تهیه غذاهای تابستانی خوشمزه مخصوص روزهای گرم را در این مطلب جمع آوری کرده ایم. اصولا غذاهای تابستانی سبک تر از غذاهای دیگر می باشند. از ترکیب میوه ها و چاشنی های ترش مزه در تهیه آنها استفاده می شود. این غذاها بدن را از داخل خنک می کند همچنین کالری پایینی هم دارند . در کنار این خواصی که گفتیم درست کردن آنها نیز راحت تر است و حس خوبی را در تابستان گرم به ما می دهد.
استفاده از آلو بخارا، سبزیجات تازه، آب و رب انار و همچنین دوغ و چاشنیهای خنک در تهیه انواع غذای مناسب فصل گرما سبب میشود تا بعد از خوردن غذا احساس گرمای شدید و سنگینی نداشته باشید و روزهای گرم تابستانی را راحتتر پشت سر بگذارید. غذاهای چرب و سنگین برای روزهای گرم به هیچ عنوان مناسب نیست و موجب کسل شدن و سستی بدن میشود.
در این مطلب می خوانید :
آبدوغ خیار
«آب دوغ خیار» یکی از بهترین انواع غذای تابستانی سنتی است که حسابی سیرکننده، سالم و پرانرژی است و به قول معروف دل آدم را خنک میکند. طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است دوست داشته باشید به آب دوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنید و با کشمش و گردو و سایر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنید و البته شاید دوست داشته باشید به جای همه مخلفات فقط ماست و خیار و کمی آب و یخ داشته باشید.
برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید. اگر هم از ماست همزده آماده استفاده میکنید که نیاز به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست شود. سپس باید خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.
خوراک لوبیا چیتی
اگر به دنبال طرز تهیه انواع غذاهای تابستانی هستید، بهتر است حتماً «خوراک لوبیا چیتی» را امتحان کنید. خوراک لوبیا چیتی را بعضی با قارچ و بعضی بدون قارچ میپسندند که اتفاقاً نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است. درست کردن خوراک لوبیا چیتی یا به قول قدیمیها «لوبیا گرم» کار سختی نیست و به روشی بسیار ساده میتوانید آن را تهیه کنید.
برای درست کردن این غذای تابستانی خوشمزه باید لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لوبیا چیتی حداقل باید ۱۲ ساعت خیس بخورد. در این مدت چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملاً گرفته شود. از طرف دیگر این کار موجب میشود تا لوبیا بهتر و سریعتر پخته شود. سپس لوبیاها را در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا لوبیا به خوبی پخته شود.
به ازای هر ۳ لیوان لوبیا چیتی باید ۶ لیوان آب به لوبیاها اضافه کنید. سپس کمی فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به آن اضافه کنید. سپس قابلمه لوبیا را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به خوب پخته شود. در این مدت زمانی که لوبیاها کمی پخته می شوند، به سراغ آماده کردن سس خوراک لوبیا بروید. توجه داشته باشید که در انتها و زمانی که لوبیا کاملاً پخته شد می توانید نمک را به آن اضافه کنید.
اضافه کردن نمک در ابتدای پخت لوبیا موجب می شود تا لوبیای شما سفت شود و به خوبی پخته نشود.
بعد از اینکه لوبیاها را به خوبی پختید، باید به سراغ درست کردن پیاز داغ بروید. برای تهیه پیاز داغ خوراک لوبیا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید داغ شود. پیاز را به روغن داغ اضافه کنید و آن قدر سرخ کنید تا رنگ پیاز ها طلایی شود.
بعد از این که پیاز داغ را آماده کردید، در این مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا باید مقداری از پیاز ها را در ظرف بریزید و کنار بگذارید. بقیه پیاز را داخل ماهیتابه بگذارید. گوجه فرنگی ها را در آب جوش قرار دهید. بعد آن را به آب یخ منتقل کنید. با این روش به سادگی پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید و آن ها را له کنید.
می توانید از گوجه فرنگی رنده شده نیز برای درست کردن سس خوراک لوبیا چیتی استفاده کنید. بعد از میکس کردن گوجه آن را به پیاز داغ ها اضافه کنید. سپس سیر را نیز رنده کنید و به سایر مواد اضافه کنید. حال این ترکیب را به خوبی در روغن سرخ کنید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی بخار شود. سپس این ترکیب را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کنید.
انواع سالاد سرد و گرم
یکی از مهمترین اصولی که باید در مورد تغذیه مخصوص فصل گرم تابستان به آن توجه کنید، افزایش مصرف سبزیجات در تابستان به خصوص در قالب سالاد است. «سالاد» یک واژه فرانسوی (salade) است که حالا دیگر به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی سبک جای خود را در رژیم غذایی مردم دنیا باز کرده است.
سالادها انواع مختلفی دارند و برای هر نوع سلیقه و طبع، طیف وسیعی را در برمیگیرند. در اکثر مواقع میتوانید از سالاد به عنوان یک وعده غذای کامل، سالم و سبک استفاده کنید. استفاده از سبزیجات تازه در کنار حبوبات، پنیر و مقدار کمی گوشت و مرغ موجب میشود تا بعد از خوردن آن کاملاً احساس نشاط و شادابی داشته باشید.
اگر تمایل داشتید می توانید مطلب طرز تهیه سالاد های خوش آب و رنگ را نیز مطالعه بفرمایید.
آلبالو پلو
«آلبالو پلو» از جمله غذاهای محبوب تابستانی و یک غذای قدیمی در طب سنتی برای درمان گرمازدگی است. پس اگر به دنبال غذاهای مفید در تابستان هستید یا دوست دارید در روزهای گرم یک غذای تابستانی مجلسی را امتحان کنید، پیشنهاد ما آلبالو پلو است که در اصل ریشه شیرازی دارد.
برای درست کردن این غذای تابستانی خوشمزه ابتدا باید ۵ تا ۶ ساعت برنجها را با آب و نمک بخیسانید. آلبالوهای شسته شده را هستهگیری کنید. سپس آلبالوها را در یک قابلمه ریخته و شکر را لابهلای آنها بریزید. قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و بعد از به جوش آمدن اجازه دهید آلبالوها به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشند. بعد از این مدت آلبالوها را آبکش کنید و آب آلبالو را در یک شیشه تمیز بریزید. از این آب میتوانید به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. در این فاصله گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده و نمک و فلفل سیاه خوب ورز دهید و به صورت گوشت قلقلیهای کوچک به اندازه یک گردو درآورید. گوشت قلقلیها را در روغن داغ سرخ کنید. برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه آلبالو پلو با فیله مرغ یا گوشت قلقلی میتوانید به مقاله طرز تهیه آلبالو پلو مراجعه کنید.
خورش آلو ترش
خورش آلو در شهرهای مختلف کشور، به روشهای متفاوتی تهیه میشود، اما یکی از خوشمزهترین انواع خورش آلو ترش در سمنان طبخ میشود. این غذای تابستانی ساده و خوشمزه یک گزینه بینظیر برای روزهای گرم و پذیرایی از مهمان در تابستان است.
برای تهیه «خورش آلو ترش سمنانی»، ابتدا باید آلوها را بشویید و در مقداری آب یا گلاب بخیسانید تا نرم شوند و بعد هسته آنها را جدا کنید. آلوهای هسته گرفته را در یک قابلمه با مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً بپزند و در نهایت با گوشتکوب بکوبید یا با چنگال له کنید.
سپس پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سیر را خیلی ریز خرد یا له کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سیرها را بعد از سبک شدن پیاز به تابه اضافه کنید، چون سیر زود میسوزد. در حدی که عطر سیر بلند شود کافی است.در یک کاسه با اندازه مناسب، تخم مرغها را بشکنید و به آنها، زردچوبه، نمک، فلفل و کاری اضافه کنید. تخم مرغها را به خوبی هم بزنید تا هم ادویهها گلوله نشوند و هم تخم مرغ از حالت لختگی کاملا خارج شود. میتوانید ادویه ها را به آلوها یا خورش آلو ترش هم اضافه کنید.
به تابهای که در آن پیاز و سیر را سرخ کردید، آلوهای پوره شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس تخم مرغ هم زده با زردچوبه، فلفل، کاری و نمک را به مواد داخل تابه اضافه کنید. همه مواد را به هم بزنید تا مخلوط یکدستی داشته باشید. در ظرف را بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید.
میتوانید به آن مقداری گلاب، آب نارنج یا آبلیمو را اضافه کنید. زعفران دم کرده را در همین مرحله اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. غذا را بچشید و در صور تمایل به میزان دلخواهتان شکر اضافه کنید.
خورش غوره مسما
خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان یکی از مشهورترین غذاهای گیلانی است که اتفاقاً در لیست بهترین غذاهای تابستانی نیز قرار دارد و طعم آن فوقالعاده خوشمزه است. خورش مجلسی و لذیذ غوره مسما با مرغ و بادمجان را در فصل غوره با غوره تازه بیشتر درست میکنند و البته برای طبخ آن میتوانید به جای گوشت مرغ از گوشت سایر ماکیان یا گوشت قرمز هم استفاده کنید.
برای درست کردن خورش مجلسی غوره مسما با مرغ و بادمجان ابتدا مرغ را با هویج، ۱ عدد پیاز، ۳ حبه سیر و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. وقتی مرغ پخت آن را با مقداری کره یا روغن مایع (بستگی به ذائقه شما دارد) تفت دهید. روی مرغ در حال تفت ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده بریزید.
وقتی تکههای مرغ سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و در همان ماهیتابه یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. در این فاصله ۴ عدد گوجه فرنگی را رنده کنید. وقتی پیازها سبک شد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه دهید و تفت دهید تا آبش گرفته شود. حالا رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه اضافه کنید و آب مرغ را که از صافی رد کردهاید را هم داخل آن بریزید. اجازه بدهید آب مرغ جوش بیاید. غورهها را کمی در روغن تفت دهید و اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید تا این سس روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد.
در این فاصله ۳ عدد گوجه فرنگی را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و به همراه تکههای مرغ سرخ شده به سس اضافه کنید. ۲ فنجان آب جوشیده و گرم به خورش اضافه کنید. بادمجانها را هم با کمی روغن سرخ کنید و سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به این سس اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید غوره مسما مرغ و بادمجان روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و غلیظ شود و روغن پس بدهد.
انواع سوپ سرد تابستانی
سوپ سرد از انواع غذاهای مفید در تابستان است که به صورت سرد سرو میشود و برای فصول گرم سال به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی وعده شام انتخاب فوقالعادهای است. شما میتوانید با استفاده از انواع سبزیجات و میوههای تازه یا پخته شده سوپ سرد درست کنید و در روزهای گرم تابستان آن را به عنوان میان وعده یا یک پیش غذای سالم میل کنید. معمولاً دستور پخت سوپ سرد بسیار متنوع است و شما میتوانید به روشهای متفاوتی آن را درست کنید.
خورش آلو مسما
خورش آلو مسما گیلانی یا به قول خود گیلانیها «شیرین قاتق» از جمله قدیمیترین و سنتیترین غذاهای استانهای شمالی کشور است که میتوانید آن را به عنوان یک ناهار خنک تابستانی نیز سرو کنید. خورشت آلو مسما با طعم ترش و شیرینی که دارد با روشهای مختلفی تهیه میشود که تقریباً بهترین نوع آن را میتوانید در شمال کشور پیدا کنید. این خورشت به صورت متداول با گوشت مرغ طبخ میشود، ولی میتوان آن را با گوشت خورشتی مانند گوشت گوسفندی و گوساله هم تهیه کرد.
دیپ مرغ و اسفناج پنیری
اگر به دنبال پیدا کردن طرز تهیه انواع غذاهای تابستانی جدید و خاص با مرغ هستید، این غذا مخصوص شماست. ترکیب مرغ با اسفناج و پنیر حسابی اشتهاآور است و چه چیزی بهتر از اینکه بدانید وقت زیادی هم از شما نمیگیرد و به راحتی درست میشود.
در اولین مرحله مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. در نهایت باید آن را ریش ریش کنید، پس اندازه آنها مهم نیست. پیاز را در قطعات کوچک خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. بعد از اینکه داغ شد، پیاز را سرخ کنید. سیر را له و اضافه کنید. مرغ را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رنگ آن عوض شد، نمک و فلفل را اضافه کنید. استاک مرغ را اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت حداقل ۱ ساعت کاملاً بپزند.
سپس فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. اسفناجها را بشویید و خرد کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و اسفناجها را اضافه کنید. بعد از اینکه روی آب حباب تشکیل شد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید بپزد.
۱۰ دقیقه بعد اسفناجها میپزند. اسفناجها را بعد از پخته شدن آبکش کنید. گردوها را در یک تابه بریزید و تفت دهید تا خامی آنها گرفته شوند. در آخرین مرحله از دستور پخت دیپ مرغ و اسفناج، مرغ آبپز شده را خارج و آنها را رنده یا رشته رشته کنید. مرغها را در یک ظرف مناسب، با اسفناج پخته شده، گردوی خرد شده، پنیر خامهای، سس چیلی، سس تند، پنیر چدار و آبلیمو مخلوط کنید.
کف قالبی را که دارید، خمیر پیتزا بیندازید. میکس مرغ و اسفناج را در قالب بریزد. روی قالب را روغن زیتون بریزید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از اینکه مواد پختند، ظرف را از فر خارج کنید و با چاقو، خمیر پیتزا را از ظرف، جدا و سرو کنید.
بابا غنوش
باباغنوش یک پیش غذا و غذای تابستانی خوشمزه است که اصالت آن به مناطق مدیترانهای-خاورمیانهای و کشورهای شمال آفریقا برمیگردد. بابا غنوش با بادمجان و ارده درست میشود و هواداران فراوانی در سرتاسر دنیا دارد. این غذا که زمانی یک وعده غذایی اصلی برای فقرا در کشورهایی مثل لبنان، مراکش، مصر و یونان و … بود، حالا دیگر تقریباً یک پای ثابت سفره تمام اقشار جامعه در این کشورها است.
برای تهیه این غذای تابستانی باید ابتدا بادمجانها را بشورید و بعد از خشک کردن پوست بادمجانها آنها را کباب کنید. این کار را با حوصله و روی شعله ملایم گاز انجام دهید. بادمجانها را مرتب بچرخانید. سپس بادمجانها را در یک کاسه بریزید و با چنگال یا گوشتکوب خوب له کنید. میتوانید از میکسر برای له کردن و پوره شده بادمجانها استفاده کنید.
ارده، سیر رنده شده، آب لیموترش، ریحان خرد شده، نمک و روغن زیتون را هم به بادمجانها اضافه کنید و همه را با هم میکس کنید. مدت زمان میکس کردن مواد ۱ تا یک و نیم دقیقه باشد کافی است.
فتوچینی با سبزیجات
فتوچینی یکی از محبوبترین انواع پاستای ایتالیایی است که به شکل نوارهایی صاف و ضخیم است و طعم فوقالعادهای دارد. فتوچینی در واقع به زبان ایتالیایی به معنای «روبانهای کوچک» است و این نام به خاطر ظاهر این پاستاها روی آن گذاشته شده است.
مردم ایتالیا علاقه زیادی به این غذا دارند. شما میتوانید فتوچینی را به روشهای مختلفی تهیه کنید. اما یکی از لذیذترین انواع فتوچینی درست کردن آن با انواع سبزیجات است که در لیست غذاهای تابستانی نیز قرار دارد و یک ناهار خنک تابستانی است.
انواع آش های مخصوص تابستان
آش های مخصوص تابستان جزو لیست ثابت غذاهای تابستانی محسوب میشوند. معمولاً آشهای مخصوص فصل تابستان طعمی ترش و ملسی دارند و برای درست کردن آنها از انواع میوههای تابستانی و ماست و دوغ استفاده میکنند تا بدن را از درون خنک کنند.
طعم ترش و طبع نسبتا سرد این آشهای تابستانی موجب میشود تا بعد از خوردن آنها انرژی بیشتری داشته باشید و بدن شما از درون خنک شود. اما تنوع آش های مخصوص فصل تابستان بسیار زیاد است و شما میتوانید با هر ماده اولیهای که در دسترس دارید و انواع میوههای خوش طعم تابستانی نیز یک آش تابستانی منحصر به فرد و خوشمزه آماده کنید.
نطر کاربران
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.