رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲ اسفند ۱۴۰۰

شامی بابلی

لینک این مطلب کپی شد!

در این مطلب طرز تهیه شامی بابلی را آورده ایم چرا که شامی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار است که نه تنها در ایران، بلکه در هند، افغانستان، آذربایجان و پاکستان هم پخته می شود. بر خلاف آنچه برخی فکر می کنند شامی با کتلت تفاوت دارد، در کتلت گوشت خام استفاده می شود و در شامی همه مواد از قبل پخته و سپس با هم ترکیب می شوند.

snapshot.aspx2_ شامی بابلی

مواد لازم :

گوشت گوساله بدون چربی:۴۰۰ گرم
سبزی شامی کبابی ( اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر):۴۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط:۲ عدد
پیاز: یک عدد
لپه: یک پیمانه
تخم مرغ: ۳ تا ۴ عدد
گردوی چرخ شده :نصف پیمانه
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و نمک به میزان دلخواه

طرز تهیه :

لپه و سیب زمینی را با کمی آب می پزیم و می گذاریم آبش کامل برود.گوشت و پیاز را در روغن تفت دهید.ادویه‌ها به جر نمک را به گوشت و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.یک پیمانه و نیم آب جوش اضافه کرده و با شعله ملایم می گذاریم خوب بپزد و آبش برود.گوشت و لپه و سیب زمینی پخته شده را کنار می گذاریم تا کاملا خنک شوند.سپس در چرخ گوشت چرخ کرده یا در غذا ساز بریزید.گردو، سبزی، نمک و ادویه‌ها را به گوشت و سیب زمینی اضافه کنید.می توانید همه را با هم چرخ کنید.مواد را در ظرفی ریخته و تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

از مواد شامی گلوله ای کوچک بردارید و با دست شکل دهید و دو طرف آن را با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.

-بابلی شامی بابلی

نکته ها :
_ میتوانید بجای دارچین از ۱ قاشق غذاخوری اب زعفران اماده شده استفاده کنید ،
_ بدلیل وجود سبزی در این شامی خوشمزه رنگ روغن کمی تیره میشود ، بهتر است با حرارت ملایم شامی را سرخ کنید.
_ سبزی این شامی ترکیبی از جعفری + تره + شنبلیله + زلنگ + اناریجه + گشنیز + سیر + سرسم + اوجی میباشد که مقدار جعفری و تره و سیر دو برابر بقیه سبزی ها است. سرسم و اوجی از خانواده نعنا هستند و زلنگ و اناریجه هم از سبزی های کوهی شمال هستند که از دامنه کوه جمع میشوند ، میتوانید در صورتی که سبزی های شمال در دسترس ندارید از ترکیب جعفری + نعنا + شنبلیله + گشنیز + سیر و … استفاده کنید.

_ برای شکل دهی بهتر به شامی دست تان را زمان فرم دادن به شامی با کمی تخم مرغ اغشته کنید ، مقدار تخم مرغ ها بسته به اندازه انها میباشد ، باید تا اندازه ای تخم مرغ به مایه شامی اضافه کنید که قابلیت شکل دادن را داشته باشد ، برای انسجام بیشتر مواد شامی از ۱ عدد سیب زمینی پخته چرخ شده یا کمی ارد میتوانید استفاده کنید

           
 

نظر کاربران :

  • کامران فاضلی

    به نظرم تخم مرغ و میزان سبزی معطر رو میشه اضافه کرد خوش طعم تر میشه مطمئنا

    ۱۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    سبزی معطر در گویش ما زندرانی زلنگ و در گویش گیلانی چوچاق گفته مي شود كه در اين نوع شامي وجود دارد.

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *