رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۵ مرداد ۱۳۹۳

سراب گیان

لینک این مطلب کپی شد!

موسیقی زیبای آب با نزدیک تر شدن به متن طبیعت سراب، واضح تر و دلنوازتر به گوش می رسد. آب معجزه گر و آبادانی ساز، اینجا نیز کار خود را کرده و طبیعتی بکر و سرسبز را در گوشه ای از زمین خدا پدید آورده که همه چیز در آن مسحور کننده و زیباست.
این بهشت کوچک، معروف به «سراب گیان» که در جوار تپه های باستانی گیلان در اطراف شهر تاریخی نهاوند واقع شده، تصویری از طراوت، سبزی، شادابی و شور و نشاط طبیعت زنده است که آب، آبشار، چشمه، درختان سر به فلک کشیده و دامنه کوه سربلند، آنها را پدید آورده است.
می شود در جای جای این جنگل سبز و کوچک و محصور میان درختان چنار و بلوط و بید و گردو و… ساعت ها نشست و با احساس لطیفی همراه با خنکای آب زلال و سبک رودخانه گیان، به تفکر و تعبدی عمیق پرداخت.
آب که از بلندی سرازیر می شود پس از عبور از حوضچه ای بزرگ که دست بشر نظم هندسی خاصی به آن داده، به آبشاری زیبا و زلال تبدیل و باحرکتی موزون و فریبنده به پایین دست می ریزد، بعد با جاری رود سرازیر می شود و می رود تا دشت ها، مزرعه ها ودلها را سیراب کند.
نهاوند دارای چشمه ها و سراب های متعدد است که جنگل گیان با ۴۲۵ هکتار وسعت یکی از زیباترین آنهاست و ۲۰۰ هکتار آن پوششی درختی است با رودخانه پرآب و زلالی که بیش از یک متر مکعب در ثانیه آب جاری دارد و زمین های کشاورزی حدود ۵ روستا را سیراب می سازد.
با این حال وقتی در یکی از روزهای گرم مردادماه به میزبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند، به اتفاق همکاران مطبوعاتی به دیدن سراب گیان رفتیم، برخی مشکلات این منطقه جذاب توریستی را در خفای زیبائیهای آن مشاهده کردیم که جای تامل بسیاری داشت.
در این باره با چند تن از دیدارکنندگان از منطقه گیان به گفت و گو پرداختیم:
محمد علی زاده یکی از مسافران «گیان» می گوید: «این جاذبه طبیعی به عنوان یکی از مکانهای گردشگری نه تنها شهرستان نهاوند، بلکه استان همدان، مطرح است اما چنان که باید نسبت به معرفی آن به عموم مردم حتی در سطح استان اقدامی نشده و مجموع سراب های منطقه به ویژه «گیان» هنوز گمنام و ناشناخته اند».
وی می افزاید: «راه ناهموار، دسترسی آسان به این مکان را از مسافران علاقه مند سلب می کند، در حالی که وجود یک راه دسترسی مناسب از حداقل امکاناتی است که باید یک منطقه توریستی ایجاد شود».
خانم بختیاری، یکی دیگر از گردشگران منطقه می گوید: «امکانات بهداشتی اینجا، در حداقل ممکن است به طوری که منطقه فاقد یک سرویس بهداشتی مناسب بوده و تخلیه زباله ریز انجام نمی گیرد و متاسفانه مردم نیز با عدم رعایت بهداشت محیط از جمله ریختن زباله و آشغال داخل و کنار رودخانه و پای درختان و فضای سبز اطراف، این مسئله را تشدید می کنند.»
مسافر دیگری – چنین می گوید: «عدم وجود امکانات روشنایی کافی باعث می شود تا با غروب آفتاب و کاستن از روشنایی روز، عملاً استفاده از این مکان زیبا برای گردشگران و مسافران غیرممکن و سخت شود».
خانم قاسمی نیز معتقد است که، معمولاً تعبیه امکانات جانبی در کنار نقاط طبیعی توریستی، باعث جذابیت بیشتر مکان شده و رغبت مسافران را افزایش می دهد.

وی می افزاید: «متاسفانه «سراب گیان» فاقد کمترین حد این امکانات است. در حالی که در این خصوص متولیان امر با ایجاد یک شهربازی کوچک و نصب دکه هایی جهت فروش برخی اقلام مورد نیاز مردم مانند مواد خوراکی و… هم بر جذابیت محیط افزوده و هم می توانند از درآمد آن برای رسیدگی به وضعیت سراب استفاده کنند.

hasagian سراب گیان

hasagian1 سراب گیان

hasagian2 سراب گیان

hasagian3 سراب گیان

hasagian4 سراب گیان

hasagian5 سراب گیان

hasagian6 سراب گیان

hasagian7 سراب گیان

hasagian8 سراب گیان

hasagian9 سراب گیان

hasagian10 سراب گیان

hasagian11 سراب گیان

hasagian12 سراب گیان

hasagian13 سراب گیان

hasagian14 سراب گیان

           
 

نظر کاربران :

  • محمد

    بهترین مکان در شهرستان نهاوند که اب از دل کوه به رودخانه ای زیبا تبدیل و سرازیر شده

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • علی مالمیر

    سلام.منم با اجازه تون بااسم خودتون از مطلبتون در تحقیقم استفاه میکنم.

    ۲۳ خرداد, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • میثم دارایی

    سلام مطلب بسیار زیبا و جالبی بود
    با اجازه این مطلب رو در وبلاگم کپی میکنم البته به اسم سایت خودتون

    ۲۰ خرداد, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *