روستای سرسبز و تاریخی ورده از توابع بخش مرکزی شهرستان زرندیه در سی کیلومتری شهر مامونیه مرکز شهرستان زرندیه و در سی وهشت کیلومتری شهرستان ساوه قرار دارد.این روستا در نه کیلومتری روستای پیغمبر اشموئیل نبی(ع) که مدفن این پیامبر بزرگوار است قرار دارد و در مجاورت روستاهای ده سید و نشوه می باشد.این روستا دارای آب وهوای دل انگیز،طبیعت زیبا و محیط دل نشین ، جاذبه های سیاحتی و تاریخی است.
ورده به لحاظ طبیعت گردی بسیار شاخص است.قرار گرفتن ورده در منطقه ای کوهستانی و سردسیر و نیز برخورداری از چندین چشمه و قنات، این روستا را به خطهای سرسبز تبدیل کرده و عنوان ورده به دلیل سرسبزبودن به آن اطلاق می شود آنچنانکه حتی از پاییز زرد روستا می توان بر سرسبزی آن در بهار و تابستان مهر تایید زد.
روستای ورده به دلیل برخورداری از ظرفیتها و زیرساختهای مطلوب به عنوان روستای هدف اقتصاد مقاومتی و گردشگری مطرح است.
در این روستا هم اکنون اغلب، خانهها در حال ساخت یا نوسازی هستند که نشان از روند رو به توسعه روستا و همچنین بازگشت ساکنین قدیمی به آن را دارد، ساکنانی که چندی پیش مهاجرت کرده اند، اما ظاهرا فضای شهر به مزاج آنها سازگار نبوده است و بار دیگر این روستای سراسر زیبایی را برای زندگی یا گذراندن تعطیلات انتخاب کرده اند.
در بخش دیگری از روستا که باغات و کوچهباغ ها هستند، باغاتی با دیوارهای کوتاه و کاهگلی به چشم می خورد و کاملا فضای روستایی را در ذهن زنده می کند. معمولا چیزی به عنوان در ورودی در این باغات مشاهده نمی شود که البته این مهم نشان از اعتماد، امنیت و سخاوت مردم این روستا دارد.
شاید خاصیت دلربایی این روستا همین است که بافت آن با وجود ساخت و سازهایی که انجام شده هنوز بکر و روستایی باقی مانده است.
وجود کاروانسرای تاریخی در این روستا و قرار داشتن در مجاورت چشمه ی پر آبی که به علی آباد شهرت دارد و مجاورت با بقعه مقدس اشموئیل نبی(ع) این روستا را به یکی از جاذبه های تاریخی تبدیل کرده است.
کاروانسرای تاریخی ورده
کاروانسرای شاه عباسی ورده ، که از دوران صفویه به یادگار مانده ۵۰ سال است که تبدیل به آغل گوسفندان شده و متاسفانه به علت عدم رسیدگی ، چندین طاقنمای کاروانسرای شاه عباسی ورده ویران شده و هم اکنون نیز به علت از بین رفتن پی طاقنما ها به مرور زمان در حال تخریب ۱۰۰ درصدی است و نیازمند مرمت فوری است. کاروانسرای شاه عباسی ورده در کنار جاده سنگفرش شده قزوین به اصفهان قرار گرفته است. به علت نداشتن حریم و رها شدن آن امکان بازدید برای همگان مهیاست.
شغل و اقتصاد روستا
کارخانه آجرنما امیری در کیلومتر ۵ جاده این روستا قرار گرفته است و با سابقه ای درخشان و تولید محصولات با کیفیت یکی از قطب های اقتصادی و نشان های افتخار این روستا قلمداد می گردد و با جذب نیرو از این روستا منجر به کارآفرینی در منطقه شده است.مردم این روستا به کشاورزی و باغداری و بعضا هم دامداری اشتغال دارند و به گفته برخی کشاورزان سالانه بخش اعظمی از محصولات باغی و نیز گندم، جو و حبوبات در این روستا برداشت و سهم قابل توجهی از تولیدات کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است.
این روستا در دهستان خشکرود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶۲ نفر (۱۶۳ خانوار) است.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
به جزعکس کاروانسرا و پیغمبراشموییل بقیه عکس ها برای روستای ورده نیست ممنون میشم هرچه سریعتراصلاح بشه
باتشکر
با سلام و تشکر از شما تصاویری که فرمودید حذف شد لطفا در صورت داشتن تصاویری از روستای ورده برایمان ارسال بفرمایید .سپاس
سلام به جز عکس کاروانسرا بقیه عکسها اشتباه است ورده زیبا تر ازاین عکسها هست لطفا اصلاح کنید
مسئولین محترم سایت برخی از عکس هایی که در متن گذاشتید مربوط به روستای ورده ساوجبلاغ حومه شهر کرج است. لطفا دقت فرمایید.
سلام ممنون میشم اگر لطف کنید و عکسهایی که می فرمایید رو مشخص کنید تا اصلاح بشه .