رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲ آبان ۱۴۰۱

رشت و ۳ جاذبه پاییزی خاص آن

اشتراک گذاری

رشت از آن شهرهای کم نظیرِ ایران است که در هر فصل زیبایی خاص خود را دارد؛ به خصوص در پاییز. اگر کمی به باران علاقه‌مند باشید و از شرجی گریزان بی‌تردید رشت پاییزی همان مقصدی است که می‌تواند لذت کم‌نظیری به شما بدهد.

رشت

رشت قلب گیلان و از کُهن‌ترین شهرهای ایران است. سابقه دیرین رشت در روزنامه‌نگاری، موسیقی، تئاتر و انواع دیگر هنر نشانه‌ای از جریان پررنگ زندگی و اندیشه در این شهر است. شهر میزبان اولین داروخانه شبانه روزی و اولین خانه سالمندان ایران است.
در ادامه با هم نگاهی خواهیم داشت با ۳ جاذبه گردشگری جذاب رشت در فصل پاییز خواهیم داشت، فصلی که شهر باران‌ها نقره‌ای بیشترین باران را به خود می‌بیند.

میدان شهرداری رشت؛ قلب تپنده شهر باران

اگر میخواهید به دوران پهلوی اول بروید و سری به بلدیه و مشروطه بزنید، میدان شهرداری رشت منتظر شماست، میدانی که برای زندگی خلق شده است و مقصد اول و آخر رشت‌گردی است.
بر اساس خبر درج شده در روزنامه پرورش شماره ۱۳۵ چهارشنبه اول تیر ماه ۱۳۰۵، اداره بلدیه رشت در این تاریخ به ساختمان نوساز خود انتقال یافت. ساختمانی که با الهام از معماری نئوکلاسیک اروپا به ویژه معماری سنت پیترزبورگ روسیه و توسط معماران ایرانی مقیم رشت ساخته شد و هم‌اکنون نیز پس از گذشت ۷۵ سال مقر شهرداری رشت است.

این میدان شبیه به غالب میدان های ایران، یک میدان برای عبور و مرور ماشینها و یا ایجاد مغازه و کسب و کار و خرید و فروش نیست. میدان شهرداری رشت یک اثر تاریخی زنده است که برای میزبانی آدم‌ها خلق شده است.
میدان شهرداری در مرکز این شهر واقع شده است و از نظر تاریخی و فرهنگی اهمیت ویژه‌ای دارد، از آنجایی‌ که مراکز فروش و مغازه‌های زیادی هم در این میدان و خیابان‌های اطراف آن وجود دارد این میدان به جهت اقتصادی هم حائز اهمیت است.
این میدان یک اثر تاریخی تمام عیار در تاریخ معاصر ایران است. میدان شهرداری که در دورهی پهلوی اول ایجاد شد و به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسید، میزبان اولین ساختمان بلدیه ایران است. این مجموعه از ساختمانهای متنوعی تشکیل شده که بر اساس معماری روسی ایجاد شده است و هواداران فراوانی دارد.
ساعت معروف میدان شهرداری، ساعتی است که هر نیم ساعت یک بار به صدا درآمده و هر ساعت به ازای عدد همان ساعت نیز به صدا درمیآید. عمارت و کاخ میدان شهرداری، اجرای موسیقی زنده توسط ارکستر، کتابخانه و … هرکدام فرصتی هستند که شما را بیش از یک گذر ساده در این مکان نگه میدارند.

دریاچه سقالکسار؛ پاک‌‌ترین دریاچه‌‌ی

یکی دیگر از بهترین نقاط دیدنی رشت که باید حتما به آن سر بزنید دریاچه سقالکسار است. این دریاچه را پاک‌‌ترین دریاچه‌‌ی گیلان یا ایران می‌‌خوانند. دریاچه سقالکسار، محل فوق‌‌العاده‌‌ای برای یک استراحت تمام عیار است. یک فرصت عالی برای رهایی از هیاهوی شهر، تنفس، رهایی از دود و دم و لمس زندگی. در این جا خبری از گرانترین تفریحات کیش بلکه با یک تفریح ارزان و طبیعی مواجه هستید.

در بخش مرکزی رشت از شهرستان های استان گیلان روستایی پاکیزه و باصفا به نام سقالکسار وجود دارد. این روستا در فاصله ی زمانی ۱۶ دقیقه ای از شهرستان رشت است. مردم سقالکسار غالبا به زراعت برنج، پرورش ماهی و دامپروری مشغول هستند و این موضع به محض ورود شما به روستا و مشاهده ی شالیزارهای برنج کاملا قابل مشاهده است.
سقالکسار به معنای آبخوری لک و سار است. این نام از سه کلمه تشکیل‌شده: سقال به محل آبخوری، لک و سار هم به دو پرنده زیبای بومی منطقه گفته می‌شود.

سفالکسار

محلی‌‌ها وسواس خاصی در تمیز نگه‌‌داشتن این دریاچه دارند و کسی نمی‌‌تواند در حوالی این دریاچه هر طور خواست تفریح کرده و زباله بریزد. جالب این جا است که قانونی هم در این دریاچه رعایت می‌‌شود که وقت ورود، کیسه‌‌ی زباله‌‌ای به شما داده می‌‌شود، اگر پسماندهایی که ایجاد شده را در کیسه زباله تحویل دهید، می‌‌توانید نیمی از مبلغ بازدید فضا را پس بگیرید.
در قسمت جنوبی دریاچه تالاب کوچکی قرار دارد که از دیگر دیدنی‌های سقالکسار به شمار می‌رود و می‌تواند بسیار آرامش بخش باشد.
این دریاچه که در ۱۶ کیلومتری جنوب رشت به سمت روستای لاکان است به سد خاکی نیز معروف است. اگر دنبال آرامش هستید سری به سقالکسار بزنید.
پیاده‌روی در فضای جنگل و پیرامون دریاچه و تماشای مناظر زیبا از جمله تفریحاتی است که در کنار دریاچه سقالکسار می توانید تجربه کنید. لازم به ذکر است که ورود به دریاچه تا ساعت هشت شب امکان‌پذیر است.

کاروانسرای شاه عباسی

کاروانسراها قصه‌‌‌های جذابی در دل خود دارند، این‌‌‌که جاهایی در گذشته برای استراحت انسان و مرکب‌‌‌اش تعبیه شده بوده، اینکه نظامی‌‌‌ها می‌‌‌توانستند با جابه‌‌‌جایی اسب و تر و تازه کردن اسب‌‌‌هاشان به مسیر ادامه دهند و یا خبررسان‌‌‌ها در این فضاها اقامت موقت داشته‌‌‌اند، همیشه برای همه‌‌‌ی ما پر رمز و راز است. یکی دیگر از نقاط دیدنی رشت برای اهالی گردشگری و تاریخ، کاروانسرای عباسی است.
آغاز ساخت کاروانسراها در ایران به دوره‌ی هخامنشی برمی‌گردد. هردوت، مورخ مشهور یونانی در کتاب پنجم خود از بناهایی می‌نویسد که از سوی هخامنشیان بین شوش و سارد ساخته شده بود. اصفهان هم یکی از شهرهایی است کاروانسراهایی دارد.
کاروانسرای شاه عباسی که به لات نیز مشهور است در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۶۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. اگر سراغ اصفهان رفتید بهتر است بهترین هتل های اصفهان در نزدیکی جاذبه های گردشگری را بشناسید تا دردسر نکشید. اصفهان نسبت به شهر بسیار بزرگ‌تر و شلوغ‌تر است.
شاید یکی از دلایلی که این کاروانسرا به کاروانسرای لات شهرت یافت، احداث این بنا در کنار زمین‌های هموار اطراف رودخانه سفیدرود است.
قدمت این کاروانسرای عباسی رشت به سال ۱۲۴۶ می‌رسد. این کارونسرا که حالا به زیبایی مرمت شده این سال‌ها به عنوان رستوران مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. این کاروانسرا دارای حیاط مستطیل شکل با حوض زیبایی در وسط آن است و اطراف حیاط هم حجره هایی وجود دارد که برای صرف غذا استفاده می‌شوند. البته این به معنای آن نیست که نمی‌توانید از فضای سر بسته استفاده کنید. شما می‌توانید در فضای مسقف داخلی کاروانسرا غذای خود را میل کنید.

کاروانسرای عباسی

همانطور که از تاریخ احداث و نامش پیداست این کاروانسرا به دوره‌ی صفوی بازمی‌گردد و از این جهت ارزش تاریخی بالایی دارد. متاسفانه در دوره‌هایی این کاروانسرا از اهمیت و توجه خارج شد و در بخش‌هایی آسیب‌هایی دید، اما امروز وضع آن فرق کرده است.
کیفیت و طعم غذای رستوران مستقر در این کاروانسرا نسبتا خوب اما قیمت کمی بالا است. در کنار کاروانسرا فضای خالی وجود دارد که از آن به عنوان پارکینگ استفاده می‌شود و نیاز نیست از این بابت نگرانی خاصی داشته باشید.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *