راهنمای خرید زنجیر چرخ و آشنایی با انواع آن بخصوص هنگام نزدیک شدن فصل زمستان برای کسانی که ناچار به سفر هستند ، بسیار حائز اهمیت است. زنجیر چرخها عموما از جنس نانو پلیمری، پلیمری، فلزی، تسمهای و پارچهای هستند. هر یک از این زنجیرها معایب و مزایای خود را دارند که افراد بسته به کیفیت و قیمت دست به خرید آنها میزنند. با ما همراه باشید تا خریدی هوشمندانه داشته باشید.
فهرست
زنجیر چرخ فلزی
زنجیر چرخ فلزی که از جنس آهن است، محکمترین زنجیر چرخ به حساب میآید و بهراحتی پاره نمیشود. گرچه ممکن است هنگام حرکت خودرو باز شود. این زنجیرها در اثر بیتوجهی احتمال دارد بعد از مدت کوتاهی دچار زنگزدگی شوند. مگر آنکه بعد از هربار استفاده آنها را تمیز و خشک کرده و در جعبه مخصوص خودشان نگهداری کنید.
نوع فلزی زنجیر چرخ در دو نوع زنجیر چرخ تکی و زوجی به فروش میرسد. زنجیر چرخ تکی از دو زنجیر موازی در طول و زنجیرهای کوتاهی در عرض تشکیل شده است که در بخش ابتدایی و انتهایی زنجیر در طول به هم متصل میشوند. زنجیر چرخ زوجی ساختاری شبیه به نوع تکی دارد. با این تفاوت که دارای دو رشته عرضی ضربدری و سه زنجیر در طول است.
از معایب این زنجیرها میتوان به این مورد اشاره کرد که اگر در زمان حرکت خودرو باز شوند. خسارت اساسی به جلوبندی، گلگیر یا ترمز وارد میکنند. بستن زنجیر چرخ فلزی کار سختی است. چراکه باید زنجیر را روی زمین پهن کنید و بعد خودرو را به وسط زنجیر ببرید. حتی اگر برای برخی افراد سختی چندانی نداشته باشد، بستن آن در مقایسه با نوع ژلهای زمانبر خواهد بود. یکی دیگر از معایب این نوع زنجیر، آسیبی است که به لاستیکها میزند. بهخصوص وقتی بهدرستی بسته نشود. ضمن اینکه در صورت استفاده طولانیمدت میتواند ترکهایی روی محل قرارگیری زنجیرها به وجود آورد.
زنجیر چرخ ژلهای (پلیمری)
زنجیر چرخ ژلهای اغلب گرانتر از نوع فلزی است و استحکام آن به برند و جنس زنجیر بستگی دارد. این زنجیرهای پلیمری طوری طراحی شدهاند که نصب بسیار راحتتری نسبت به نوع آهنی دارند و بهخاطر نصب آسان و ظاهر متفاوتشان، بیشتر برای چرخهای با رینگ اسپرت به کار میروند. همچنین زنجیرهای مذکور بهدلیل ایجاد اصطکاک بیشتر با جاده، از فرورفتن خودرو در برف عمیق جلوگیری میکنند.با وجود محبوبیت زنجیر چرخ ژلهای در بازار، قیمت بالاتر آن باعث شده است که آمار فروش این نوع زنجیر نسبت به نوع آهنی کمتر باشد.
راهنمای خرید زنجیر چرخ نانو پلیمری
زنجیر چرخ نانو پلیمری بیشتر در کشورهای بسیار سرد به کار میرود که نهتنها آسیبی به جلوبندی و گلگیر نمیزند، بلکه از آج لاستیک برای مدت طولانیتری محافظت میکند و اختلالی در سیستم ABS ایجاد نمیکند. هرچند زنجیرهای نانو پلیمری این عیب را دارند که در صورت بازشدن هنگام حرکت خودرو، متوجه آن نخواهید شد و به این ترتیب دیگر نمیتوانید آن را پیدا کنید.
زنجیر چرخ تسمهای (کمربندی)
زنجیر چرخ تسمهای از نظر بازدهی پس از زنجیرهای پلیمری قرار میگیرد و نسبت به سایر زنجیرها، محبوبیت کمتری دارد. این زنجیر چرخ مانند یک تسمه، چرخ را احاطه میکند و برای خودروهایی مناسب است که رینگ اسپرت دارند. همچنین برای خرید این نوع زنجیر، ملاک عرض و فاق نیست و سایز رینگ اهمیت دارد. این زنجیرها نصب بسیار آسانی دارند و برای استفاده از آن به تعویض لاستیک و جک نیازی نیست.زنجیر چرخ تسمهای علاوه بر نوع فلزی، با جنس پلاستیکی نیز به فروش میرسد. ضمن اینکه این زنجیر از انعطاف و دوام بالایی برخوردار است و به رینگ و لاستیک خودرو آسیب نمیزند.
راهنمای خرید زنجیر چرخ پارچه ای
زنجیر چرخ پارچهای (ابریشمی) بهواسطه وزن سبکی که دارد، رضایت مصرفکنندگان را در پی داشته است. این نوع زنجیر از طریق ایجاد اصطکاک زیاد با سطح برف، از سرخوردن و همین طور فرورفتن خودرو در برف جلوگیری میکند، مزیت بسیار بزرگی که آن را از سایر زنجیرها متمایز میکند. زیرا زنجیرهای دیگر باعث فرورفتن خودرو در برف نرم یا عمیق میشوند.
طراحی و ساخت این زنجیر بهگونهای است که امکان استفاده آن روی تمامی خودروها وجود دارد. نصب آن مشکلات نصب زنجیرهای متداول را ندارد و در کمتر از یک دقیقه میتوان آن را بهراحتی نصب کرد. باز و بسته کردن این زنجیر بسیار ساده است و در نتیجه پس از عبور از جادههای برفی میتوانید آن را باز کنید و به مسیر خود ادامه دهید. علاوه بر این، زنجیر چرخ پارچهای آسیبی به آسفالت جاده یا چرخ خودرو وارد نمیکند، در برابر سایش و خوردگی مقاوم است، برای کمک فنرها و جلوبندی ضرری ندارد، برای محیط زیست مضر نیست، میتوان آن را بازیافت کرد و هنگام حرکت خودرو باز نمیشود.
در این مطلب با راهنمای خرید زنجیر چرخ ، انواع زنجیر چرخ ، مزایا و معایبشان آشنا شدید . پیشنهاد می کنیم مطلب نحوه بستن زنجیر چرخ و نکات لازم برای سفر های زمستانی را نیز مطالعه بفرمایید. تا اگر زمانی مجبور به استفاده از آن یا سفر شدید با مشکل مواجه نشوید.
مطالب مرتبط :