دمپخت شیرازی یکی از غذاهای محلی استان فارس است.
مواد لازم:
برنج:۴-۵ پیمانه
گوشت گوسفند یا گوساله:حدود ۳۰۰-۴۰۰ گرم
پیاز درشت:۱ عدد
سیر:۳-۴ حبه
کلم برگ:۱ عدد کوچک اگر خواستید کلم قمری بذارید :۲ عدد متوسط
هویج متوسط:۳ عدد
عدس:حدودا ۱ پیمانه
سبزی به میزان دلخواه:شوید. ریحون. ترخون. جعفری
لوبیا چشم بلبلی (به دلخواه):نصف پیمانه
نمک. فلفل. زردچوبه. ادویه:به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیازها رو به صورت خلال خرد کرده و سزخ کنید. وقتی کمی نرم شدن گوشت رو که قیمهقیمه خرد کردی اضافه کرده و با زردچوبه تفت بدید. سیر هار خرد شده رو بعد از اون اضافه کنید. هویج رو هم اضافه کرده و کمی تفت بدید. عدس و لوبیا (استفاده از لوبیا به دلخواه خودتونه. میتونید توی این غذا مصرف نکنید) که از قبل خیسوندید به مواد اضافه کرده، نمک و فلفل و ادویه بزنید و حدود دو لیوان آب روی اون بریزید و اجازه بدید تا گوشت و عدس و لوبیا پخته بشه
اگر از کلم قمری استفاده میکنید بین پخت کلمها رو هم اضافه کنید. ولی اگر کلم برگ استفاده میکنید اونو با سبزی به مواد اضافه کنید. سبزی رو اضافه کرده و حدود ۲۰ دقیقه اجازه بدید بجوشه. اگر سبزیتون خشک بود سبزی رو با برنج اضافه کنید.
در پایان برنج رو بشورید و اضافه کنید. دقت کنید آب برنج به اندازه آب توی شکل باشه… اگه کمتر بود میتونید کمی آب اضافه کنید. در صورت نیاز نمک اضافه کنید.
من توی این مرحله گوشتها رو از مواد جدا کردم. چون ممکنه گوشتها به ته دیگ بره و بسوزه. وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، دم کن رو روی برنج بذارید و زمان بدید تا برنج دم بکشه. البته گوشتها رو که جدا کردید روی برنج بذارید و بعد برنج رو دم بدید. کمی روغن داغ روی برنج بریزید و اونو توی ظرف بکشید و این غذای لذیذ رو نوش جان کنید.
نظر کاربران :
به به دمپختک شیرازی یا به قول خود شیرازی ها کته گرجه غذای ساده و خیلی خوشمزه ای هست خصوصوا اگر روش کره بریزید و با کره میل کنید به همراه سالاد شیرازی معرکه میشه
غذای مورد علاقه منه . اگه گوشت دوست ندارین میتونین داخلش نکنین.من سیرو کلمم نمیکنم.ب جاش سیب زمینی نگینی میریزم توش خیلی عالی میشه
یکی از دمپخت های پر طرفدار شیرازی دمپخت سیر و نرگسی هست که اگر در لیست نباشه اضاف میکنم حتما واقعا در روئزهای سرد زمستون و هوای بارونی خیلی میچسبه 🙂