بلیط هواپیما سوئیت تبریز

درتهیه غذاهای ایرانی این اشتباهات را نکنید

زمان مطالعه : 10 دقیقه
۶ آبان ۱۳۹۹

از آنجایی که برای همه مشخص است آشپزی یک هنرمی باشد . آشپزی تکنیک هایی دارد که باید آنها را رعایت کرد تا نتیجه کار خوب شود . همه افراد اندکی با آشپزی آشنا هستند ولی اینکه تعداد خاصی دستپخت آنها معروف است و زبانزد دوست و آشنا وفامیل است به دلیل رعایت نکات و تکنیک های آشپزی است . درتهیه غذاهای ایرانی این اشتباهات را نکنید نکاتی هستند که در این مقاله برای شما جمع آوری کرده ایم .

به دستورات پخت توجه ویژه ندارید

درست کردن هر غذایی یک دستور پختی دارد. این دستورپخت شامل معرفی مواد تشکیل دهنده، مقدار آن ها و مراحل پخت است. ابتدا باید کل دستور را به مو به مو مطالعه کنید و سپس براساس آن شروع به پخت غذای خود کنید.

آشپزی

مواد لازم را آماده کنید

هر دستور پختی مواد لازمی دارد که باید در ابتدا تمام مواد را آماده و اندازه گیری کرده و در دسترس قرار دهید تا نیاز نباشد در میان کار  غذا را رها کرده و برای تهیه آن برای جستجو بروید .

مقدار پیمانه ها را رعایت کنید

غذا شور است، کم نمک است، فلفل ندارد، ادویه اش کم است، همه این ها به خاطر عدم دقت به مقدار و پیمانه مواد تشکیل دهنده است. ابتدا برای پخت غذایی مقدار پیمانه مواد را کامل بدست بیاورید و هر کدام در مرحله مربوط به خود اضافه کنید.

روغن می سوزد

بیش از ۹۰ درصد پخت غذاها با روغن همراه است. در واقع مرحله ابتدایی هر غذا، داغ کردن روغن است. عدم توجه به میزان زمان داغ کردن روغن باعث سوخته شدن آن و در نتیجه بد طعم شدن غذا خواهد شد. روغن باید به محض داغ شدن، مورد استفاده قرار بگیرد.

هم زدن زیادی غذا

هم زدن هرچند که مانع سوختگی غذا می شود؛ اما باید دقت کرد هم زدن زیادی بیش از حد مانع ترکیب ادویه و رنگ دادن آن ها به غذا می شود و از این رو غذای شما نمی تواند طعم دلخواه را به دست بیارود.

شستن زیادی گوشت

گوشت باید در هنگامی که خریداری می شود، حتما یک بار به صورت کامل و در آبکش شسته شود تا تمامی کثیفی های آن گرفته شود؛ اما متاسفانه بعضی از خانم های خانه دار وسواس شدیدی داشته و حتی قبل از استفاده باز آن ها را می شویند. شستن چندباره گوشت باعث بد طعم شدن و ورود باکتری های بیشتری به آن می شود.

از قاشق فلزی استفاده نکنید

شاید از خودتان بپرسید که قاشق فلزی چه ارتباطی با طعم غذا دارد! هنگام استفاده از قاشق های فلزی برای هم زدن قابلمه، خش هایی در کف آن ها ایجاد می شود. خش هایی که ممکن است حتی دیده نشود. از آنجا که در ساخت این قابلمه ها از کربن استفاده شده است، کشیده شدن قاشق فلزی باعث کنده شدن کربن ها و ورود آن ها به غذا می شود که این سلامتی افراد به شدت تهدید می کند.

مواد را یک باره مخلوط نکنید

در تمامی دستورات آشپزی که مشاهده کنید، همه مواد تشکیل دهنده همان ابتدا با هم مخلوط نمی شوند، بلکه مرحله به مرحله باید آن ها را به هم اضافه کرد. ترکیب مرحله به مرحله آن ها باعث می شود که خاصیت بعضی از آن ها در برابر دیگری از بین برود و این مساله می تواند بر طعم غذا اثر منفی داشته باشد. هرماده باید اول به خوبی با مواد قبلی ترکیب شده و سپس سراغ مواد بعدی رفت.

قابلمه یا ماهیتابه را پر می کنید

هنگامی که قابلمه را ماهیتابه را پر از مواد غذایی می کنید، باعث میشود که تمامی آن ها به صورت یک دست نپزند. مواد را کم کم به قابلمه اضافه کنید و تا تمامی مواد به صورت یکپارچه پخته شوند، در این غیر بعضی از مواد که سطح بیشتری با آتش دارند، خواهند سوخت و بقیه خام خواهند ماند.

آشپزی

سبزیجات زیادی نرم می شوند

وقتی سبزیجات را با آب می پزید، در واقع در آن ها در حال داغ و نرم شدن هستند. هنگامی که سبزیجات تا حد مناسبی پخته شدند، باید سریعا آن ها را با آب سرد بشویید تا مانع پخته شدن بیش از حد آن ها به خاطر حرارت داخلی شوید، در غیر این صورت باعث نرم شدن زیادی سبزیجات و عدم پخت و شکل گیری خواهد شد.

مایکروویو مواد مغذی غذا را جذب می‌کند

بسیاری بر این باورند که پختن یا گرم کردن غذا در مایکروویو موجب جذب مواد مغذی و مفید غذا می‌شود، در حالیکه واقعیت عکس آن بوده و مایکروویو به فضل وقت کمی که برای آشپزی می‌گیرد به حفظ مواد مغذی و مفید غذا کمک می‌کند. برای مثال پخت کلم بروکلی در مایکروویو در مقایسه با پخت آن روی اجاق مقدار بیشتری از گلوکوزینولات (ترکیبات آلی طبیعی موجود در بسیاری از سبزیجات) غذا را حفظ می‌کند.

انواع نمک‌ها شبیه به هم هستند

اینکه در برخی از دستورالعمل‌های آشپزی استفاده از یک نوع نمک بر نوع دیگر ترجیح داده می‌شود بی اساس نیست، زیرا هر نوع نمک کاربرد متفاوتی را در آشپزخانه دارد. برای مثال نمک معمولی یا نمک طعام از بافت خوبی برخوردار است که باعث شوری بیشتر غذا نسبت به نمک دریا می‌شود، بنابراین در بسیاری از مناطق جهان از آن به عنوان جایگزین ادویه جات استفاده می‌شود، در حالی که نمک کوشر (نوعی نمک با دانه‌های درشت است که برخلاف نمک طعام سریع حل نمی‌شود) برای پخت و پز بهتر است.

شستن ماکارونی پس از پخت

یکی از بهترین راه‌های پخت یک ماکارونی خوشمزه مملو از سس، افزودن یک فنجان آب به سس آن است، اما بسیاری از افراد نمی‌توانند این نتیجه را بگیرند، زیرا ماکارونی را پس از پختن در آب جوش شستشو می‌دهند که این کار باعث از بین رفتن نشاسته باقیمانده در ماکارونی یا ماده‌ای که سس را به خوبی مخلوط و نگه می‌دارد، خواهد شد.

افزودن نمک به ماکارونی برای تسریع در جوشیدن

یکی از رایج‌ترین تصورات غلط در آشپزخانه افزودن نمک به ماکارونی برای تسریع در جوشیدن است؛ به گفته کارشناسان آشپزی، افزودن نمک به آب اثر معکوس در نقطه جوش دارد، بنابراین به جای سرعت بخشیدن به روند جوشیدن آب ماکارونی، روند کار را کند می‌کند؛ بنابراین فقط باید نمک را پس از جوشیدن آب و قبل از قرار دادن ماکارونی در قابلمه اضافه کرد.

افزودن روغن مانع از خمیرشدن ماکارونی می‌شود!

بسیاری از افراد وقت خود را هنگام افزودن روغن زیتون به آب جوش ماکارونی تلف می‌کنند تا از خمیر شدن آن جلوگیری کنند؛ اما در واقع روغن در حین پختن تا حد زیادی روی سطح آب باقی می‌ماند و برای جلوگیری از بهم چسبیدن ماکارونی کار زیادی انجام نمی‌دهد. توصیه می‌شود برای جلوگیری از خمیر شدن مرتب آن را هم بزنید. یک مشکل دیگر که افزودن روغن به آب در حال جوش ماکارونی ایجاد می‌کند هنگام آبکش کردن آن است، به گونه‌ای که روغن آن را چرب کرده و مانع از مخلوط شدن سس می‌شود.

جداکردن پوست مرغ پیش از پخت

جدا کردن پوست مرغ پیش از پخت به مفهوم آن است که شما یک غذای با طعم بهتر را از دست خواهید داد. در واقع پوست مرغ ابزاری مناسب برای حفظ عطر، طعم و رطوبت آن است؛ بنابراین توصیه می‌شود گیاهان، ادویه‌ها و سس‌ها را زیر پوست قرار داده، آن را در فر یا روی اجاق بپزید، سپس پوست را از آن جدا کنید.

قارچ قابل شستشو نیست

بسیاری معتقدند که نباید قارچ را پیش از پخت شست، اما در واقع قارچ نیز مانند هر چیز دیگری که در زمین رشد می‌کند مملو از خاک است و شستن آن قبل از پخت مهم است.

مایع قرمز رنگی که روی گوشت ظاهر می‌شود به معنای خام بودن آن است!

لکه‌ای از آب قرمزی روی بشقاب نشانه قطعی خام بودن گوشت نیست، زیرا بسیاری از مردم معتقدند ماده قرمز رنگی که از یک استیک خارج می‌شود خون است؛ این درحالی است که این مایع قرمز در واقع میوگلوبین یعنی پروتئینی است که در بافت ماهیچه‌ای گوشت یافت شده و هنگام گرم شدن نشت می‌کند.

استفاده از میزکارشلوغ

نه تنها وقتی فضای کاری شلوغ داشته باشید، کارایی کمتری خواهید داشت، اما این کار شما را در معرض خطر بالاتری از آلودگی غذا قرار می دهد.محیط کار تمیز این امکان را می دهد که کارهای بیشتری را سازماندهی و زمان را صرفه جویی کنید.

افزودن مواد اولیه به ماهی تابه سرد

در اغلب موارد، بهتر است ماهی تابه را گرم کرده و سپس روغن و غذا را اضافه کنید اما برخی افراد روغن و غذا را به ماهی تابه اضافه می کنند و بعد روی اجاق گاز قرارمی دهند غذا هرگز نباید داخل ماهی تابه سرد باشد مواد تشکیل دهنده روغن و یا کره را خیس می کنند و به احتمال زیاد به تابه می چسبند.دقت کنید که ماهی تابه و روغن قبل از اضافه کردن مواد لازم به ماهی تابه داغ باشند ماهی تابه داغ از چسبیدن به غذا جلوگیری می کند.

مزه دار نکردن غذا هنگام پخت

فراموش کردن غذا به عنوان آشپز شما را با غذایی که بی مزه، بی مزه و نامتعادل است ترک می کند. این یک ضربه بزرگ به غذایی است که در غیر این صورت می تواند واقعا خوش مزه باشد.طعم دار کردن تمام مواد غذایی در یک ظرف غذا را خوش طعم تر می کند و اینکه تمام مواد طعم یکدیگر را می گیرند.

شلوغ کردن تابه از اشتباهات آشپزی

وقتی بیش از حد ماهی تابه را شلوغ کنید نه تنها درجه حرارت پایین می آید بلکه رطوبت زیادی وجود دارد که به جای خشک شدن، منجر به بخار می شود هم چنین منجر به پخت غیر یکنواخت می شود.از ماهی تابه سایز مناسب برای مقدار غذایی که دارید می پزید استفاده کنید زمانی که مشغول پخت گوشت هستید، مطمئن شوید که هیچ یک از این مواد لمس نمی شوند باید بین آن ها فضایی وجود داشته باشد.

مزه نکردن غذا هنگام پخت از اشتباهات آشپزی

آشپزی بدون چشیدن مانند نوشتن یک کتاب بدون بازخوانی است و اینکه صبر کنید تا زمان شام روی میز قرار بگیرد ممکن است طعم خوب و دلخواه را نداشته باشد .غذا را هنگام پخت بچشید و چاشنی و ادویه بیشتری را در صورت لزوم اضافه کنید از دوباره مزه کردن غذا نترسید.

استراحت ندادن گوشت پس از پخت

گرسنه هستید و میل دارید سریعتر غذا بخورید اما اگر سریع بعد از بیرون آورن گوشت از فر بخواهید غذا را میل کنید آب آن روی تخته یا بشقاب پخش خواهد شد.گوشت روی اجاق پخته شود یا کباب پز بگذارید حداقل پنج دقیقه در دمای اتاق بماند.

نرم و له شدن سبزیجات

مساله زمانبندی در اینجا اهمیت دارد چون سبزیجات اغلب قبل از سایر غذاها آماده می شوند سبزیجات را به آب جوش یا بخارپز برای تنها سه تا هفت دقیقه اضافه کنید. لوبیا سبز، مارچوبه، هویج، گل کلم و کلم بروکسل همگی رنگ پر طراوت با یک بافت ترد خواهند ساخت، اما اگر قرار است با حرارت کم آب پز یا بخار پز شوند در نتیجه نرم و له خواهد شد.

زمانی که پخت را تمام کردید، سبزیجات را در ظرف آب یخ فرو کنید و یا زیر آب خیلی سرد بگیرید تا فرآیند پخت وپز را متوقف کنید. سبزیجات را در ظرف غذا بریزید و آن را با فویل بپوشانید و تا زمان سرو گرم نگه دارید.

پلاسیدن شدن سالادها

سالادها به خصوص سالاد سبزیجات بعد گذشت ساعاتی پلاسیده می شود و شکل اولیه خود را از دست می دهد.

برای حفظ طعم و ظاهر سالاد به نکات زیر توجه کنید :
اگر سبزیجات را شستید، باید قبل از مخلوط کردن سالاد ،خشک شوند چون آب اضافی به سس مزه آبکی می دهد وسالادهایی که روغن دارند روغن روی آب می ماند و با مواد ترکیب نمی شود.

زمانی که سالاد درست شد، سس را تا قبل از سرو اضافه نکنید. در تهیه سالاد، سس را در کنار کاسه بریزید این کار از ترکیب سس با سالاد جلوگیری می کند. خنک بودن سالاد قبل از سرو باعث می شد سبزیجات تازه تر به نظر برسند.

استفاده از روغن نامناسب

اگر در تلاش برای طبخ غذایی متعادل هستید احتمالا روغن های سالم را در آشپزی خود گنجانده اید. با این حال، روغن های سالم مثل روغن زیتون نقطه دود کمی دارند و می توانند ستون های زیادی از دود را وقتی که در حرارت بالا قرار می گیرند، تولید کنند بدتر از این، روغن سالم در زیر گرما تجزیه می شود و سپس ناسالم می شود. چند نکته قبل از خرید روغن های طبخ را در نظر بگیرید:

روغن را براساس تنها دو عامل انتخاب کنید:طعم و نقطه دود. ابتدا در نظر بگیرید که می خواهید از آن برای سالاد سبزیجات، یا برای سرخ کردن یا پخت استفاده کنید. روغن تصفیه نشده نقطه دود پایین تری خواهد داشت، که آن ها را برای پخت با حرارت زیاد نامناسب می سازد. با این حال، آن ها معمولا پر از طعم غنی هستند، که برای سس سالاد و یا سبزیجات مناسب است.

زیتون ، گردو، بذر کتان، آووکادو، یا روغن بادام همگی انتخاب های متفاوت با یک طعم متمایز هستند که ممکن است برای ارتقای مزه سالاد به کار رود. گزینه های خوب دیگر با طعم خنثی ترهسته انگور یا روغن کانولا هستند.

برای پخت یا سرخ کردن، روغن تصفیه شده با یک نقطه دود بالا انتخاب بهتری است روغن با مزه خنثی انتخاب کنید. پیش از این هم دربخش نکات خانه داری نمناک اشاره شد که روغن کنجد ممکن است برای سرخ کردن غذاهای آسیایی عالی باشد، اما طعم غنی آن برای پخت کیک مناسب نیست.

کنجد و نارگیل به شدت روغن های طعم دار با نقاط دود بالا هستند. روغن های سالم که در حرارت بالا ثابت باقی می مانند و دارای مزه، طعم خنثی، دانه کلزا، بادام زمینی، آفتابگردان هستند. از روغن ذرت با سطح بالای چربی های اشباع شده و روغن سویا اجتناب کنید متاسفانه این فرآیند همچنین چربی های ترانس را ایجاد می کند که برای افراد سالم نیستند.

آب کردن کره

مقداری کره را ببرید و روی بشقاب قرار دهید اجازه دهید در دمای اتاق به مدت ۵ دقیقه بماند، سپس طبق دستور عمل کنید. جنبه دیگر این است که کره خیلی نرم است اگر اینطور است، فقط آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سفت شود.

روش صحیح آب پز کردن تخم مرغ

تخم مرغ را به آب جوش اضافه کنید و در آب داغ قرار دهید به جای اینکه آن ها را در آب سرد قرار دهید سپس آن را از آب خارج کنید اینکار به جداسازی پوسته تخم مرغ کمک می کند. اضافه کردن یک یا دو قاشق سوپ خوری سرکه سفید با کمی نمک تفاوت ایجاد می کند هر یک قاشق چای خوری برای سه عدد تخم مرغ کافی است.خیلی نپزید و زمانی که پخت تمام شد سریعا آن را در آب سرد قرار دهید اجازه دهید که ۱۵ دقیقه قبل از این که پوست را جدا کنید، خنک شود. از تخم مرغ تازه استفاده نکنید. اگر تخم مرغ محلی می خرید اجازه دهید۱۰ تا ۱۴ روز بماند چون تخم مرغ تازه همیشه به پوست چسبیده خواهد شد.

استفاده از تخته برش نامناسب

مطمئنا تخته های کوچک برش بامزه هستند، اما صرفنظر از تکه کردن چند دانه توت فرنگی و یا آماده کردن یک چاشنی برای نوشیدنی، آن قدرها هم مفید نیستند.فضای کافی برای کار به خودتان بدهید، و اطمینان حاصل کنید که تخته برش برای این کار به اندازه کافی بزرگ است. شکستن و خرد کردن خیلی راحت تر است تا اینکه همه چیز روی تخته خیلی کوچک باشد.

آشپزی

از مواد با کیفیت استفاده کنید

یکی از مهم‌ترین اصول در آشپزی، استفاده از مواد اولیه سالم، تازه و باکیفیت است. اگرچه امروزه با توجه به مشغله‌های فردی و تغییر سبک زندگی، انواع ترکیبات گوشتی، سبزیجات و… به شکل فریزی استفاده می‌شوند، ولی با استفاده از سبزیجات، لبنیات و حتی حبوبات تازه یک آشپزی خوشمزه و در عین حال مقوی را تجربه می‌کنیم.

 

 

 

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *