بلیط هواپیما سوئیت تبریز

حلوای شیر زعفرانی

زمان مطالعه : 3 دقیقه - تاریخ بروزرسانی :
۳ آذر ۱۳۹۹

حلوای شیر زعفرانی در اصل یک حلوای مجلسی می باشد که در میان حلواهای ایرانی و عربی یک دسر پرطرفدار در تمام فصول بخصوص در ماه مبارک رمضان بر سر سفره افطار می باشد . اولین با ر شیرازی ها این حلوا را پخته اند و بعد در تمام شهرهای ایران به محبوبیت رسید . تفاوت حلوا شیری با حلوا معمولی این است که به جای طبخ با آب با شیر درست می‌شود.

حلوای شیر زعفرانی

مواد لازم

شیر پر‌چرب: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
آرد نانوایی (ترجیحا آرد نان سنگک): آرد سفید یا آرد قنادی یک لیوان فرانسوی
شکر: ۲/۱ لیوان تا یک لیوان ( با همان لیوانی که شیر را پیمانه می‌کنید، شکر را هم پیمانه کنید)
روغن مایع یا روغن حیوانی: ۲/۳ لیوان
کره: ۵۰ گرم
گلاب ۱/۴ لیوان (بستگی به ذائقه شما دارد)
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری ( به جای پودر هل می‌توانید از عرق هل استفاده کنید)
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان دلخواه

حلوای شیر زعفرانی

 

 

طرز تهیه

ابتدا آرد را روی شعله خیلی ملایم و به آرامی تفت می‌دهیم. هنگام تفت دادن آرد مرتب آن را به هم بزنید تا یکنواخت تفت داده شود و بوی خامی آن هم گرفته شود. دقت کنید که تمام ذرات آرد یکنواخت تفت بخورد و نسوزد. بعد ازاین‌که رنگ سفید آرد به رنگ کرم تبدیل شد شعله را خاموش کنید (رنگ آرد نباید خیلی تغییر کند چون طعم تلخی به خودش می‌گیرد) مدت زمان لازم برای تفت دادن آرد روی شعله خیلی ملایم، طولانی است و ممکن است حتی نیم ساعت یا بیشتر هم طول بکشید، پس باید در این مرحله صبور باشید. در مرحله بعد آردهای تفت داده شده را با الک صاف می‌کنیم تا در هنگام پختن حلوا گلوله نشود و حلوایی یک‌دست داشته باشیم.

بعد از الک کردن آردها روغن را اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید که اگر از روغن مایع استفاده می‌کنید کره را هم به آردها اضافه کنید، در غیر این‌صورت اگر از روغن حیوانی برای طبخ حلوا استفاده می‌کنید، کره را حذف کنید. بعد از اضافه کردن روغن باز هم آردها را کمی با روغن تفت دهید و سپس زیر شعله را خاموش کنید.بعد از الک کردن آردها روغن را اضافه می‌کنیم.

برای درست کردن شربت یا همان ترکیب شیر و شکر ، ابتدا دو لیوان شیر را مدتی روی شعله ملایم گرم کنید. بعد از گرم شدن شیر، یک لیوان یا نصف لیوان شکر( اگر حلوای کم شیرین می‌پسندید) به شیر اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا شیر و شکر با هم مخلوط شوند.

در مرحله بعد یک قاشق چای‌خوری پودر هل یا کمی عرق هل،یک یا نصف لیوان گلاب و زعفران به مقدار دلخواه را به این شربت اضافه کنید. بعد از این‌که شربت خنک شد آن را به ترکیب آرد و روغن تفت داده شده اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا حلوا از کف ظرف بلند شده و صاف و یک‌دست شود. اگر حلوا سفت شده بود کمی روغن مایع به آن اضافه کنید تا لطیف‌تر شود.

حلوا شیری را در ظرف دلخواه‌تان بکشید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

حلوای شیر زعفرانی

نکات طلایی پخت حلوا شیری زعفرانی مجلسی

-می‌توانید آرد را قبل از تفت دادن و به صورت خام الک کنید.

-برخی ترجیح می‌دهند از شیر‌نارگیل به جای شیر معمولی استفاده کنند که موردی ندارد و طعمی نارگیلی به حلوا شیری می‌دهد. برخی هم برای طرز تهیه حلوا شیری از شیر خشک استفاده می‌کنند. اما بهتر است برای تهیه حلوا شیری از شیر‌خشک کودک استفاده نکنید زیرا طعم مطلوبی به حلوا شیری نمی‌دهد.
-هر چه بیشتر آرد را تفت دهید رنگ حلوا تیره‌تر می‌شود.

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حداکثر سایز عکس : 2 مگابایت.