شهر اهواز یکی از کلانشهرهای جنوبی ایران است که به واسطه آب و هوای گرمسیری و جاذبه های تاریخی و گردشگری به یک مقصد ویژه گردشگری در فصول پاییز و زمستان تبدیل شده است. اهواز همیشه از گذشته یکی از شهرهای استراتژیک کشور بوده و در عرصه فعالیت های سیاسی، اقتصادی و توریسم کشور نقشی حیاتی داشته است. بیشینه دمای اهواز در پاییز ۳۳ درجه و معمولا بارانی است و در زمستان کمترین دمای آن ۵ درجه بالای صفر است . بنابراین در پاییز هوای اهواز بهاری و لذت بخش است. با ما همراه باشید تا با جاهای دیدنی اهواز در پاییز آشنا شوید.
در این مطلب می خوانید :
رود کارون
رود کارون به عنوان بزرگترین، پرآب ترین و طولانی ترین رودخانه ایران شناخته شده و تنها رودخانه ای است که در آن امکان کشتیرانی وجود دارد. پیچ و خمهای موجود در سر راه این رود، خوزستان را به جلگهای بینظیر تبدیل کرده است. البته ناگفته نماند که مدت های زیادی است که دیگر رودخانه ی کارون آن پرآبی سابق را ندارد.
برای آشنایی بیشتر با شهر اهواز پیشنهاد می کنیم مطلب سیری در اهواز را نیز مطالعه بفرمایید.
پل های اهواز
رود کارون به عنوان پرآب ترین و بزرگ ترین رود ایران از میان شهر اهواز عبور می کند که بر روی آن ۸ پل ساخته و مشهور گشته است. پل های اهواز با معماری خاص و منحصر به فرد خود یک جاذبه گردشگری به شمار میروند و فضای شهر را زیبا کرده اند. یکی از مهم ترین نمادهای اهواز پل معلق یا پل سفید است و خیلی ها از شهر اهواز تصویری در ذهن دارند که شامل رودخانه ای بزرگ همراه با پلی معلق روی آن است. این پل در سال ۱۳۱۵ روی رودخانه کارون ساخته شده است و به عنوان نخستین پل معلق ایران شهرت دارد.
جالب است بدانید این پل یکی از زیباترین سوژه های عکاسی در شهر زیبای اهواز است. پل سفید به خاطر رنگ بدنه خود به پل سفید شهرت دارد و شامل معماری مدرنی است، به طوری که در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اسامی این پل ها عبارتند از: پل سفید یا پل معلق ، پل سیاه ( یکی از اولین و مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر اهواز) ،پل سوم ، پل نادری ، پل پنجم ، ششم( پل صنایع فولاد جنوب شهر اهواز) ، هفتم ( پل گفتگوی تمدن ها ) ، هشتم یا کابلی، پل نهم ، پل طبیعت .
بازار عبدالحمید اهواز
بازار عبدالحمید یکی از قدیمی ترین بازارهای شهر اهواز است که در خیابان نظامی یا نظری پورمابین خیابان نادری و امام خمینی واقع شده است. قدمت این بازار به یک قرن قبل بر می گردد که هنوز هم میتوان شکل سنتی آن را در آن مشاهده کرد. علاوه بر کالاهای مختلف و صنایع دستی و بومی، مکانهای تاریخی دیگری همچون خانه دادرس مربوط به دوره قاجاریه هم در محدوده بازار عبدالحمید قرار دارد. همچنین کاروانسرای شیخ خزعل در این بازار قرار دارد که می توانید در هنگام بازدید از بازار از این کاروانسرا نیز دیدن کنید.اگر در فصل پاییز به اهواز سفر کردید حتما از این بازار دیدن کنید.
آدرس : اهواز، خیابان نظامی یا نظریپور، بین خیابان نادری و امام خمینی
بازار کاوه
بازار کاوه در دوران پهلوی ساخته شده است و علاوه بر میوه وسبزی تازه، مغازه هایی نیز مشغول فروش سوغات اهواز هستند. اقلامی مانند از ماهی و میگوی تازه، کلوچه، خرما، رطب، شیره خرما، ارده، حلوا شکری در بازار کاوه قابل دسترس است. بوی ترشی های جنوبی از همان لحظه اول شما را مدهوش خواهند کرد. همچنین ادویه های خوش عطر جنوبی را نیز می توانید از بازار کاوه اهواز تهیه کنید. بازار پرطرفدار و محلی کاوه در امتداد خیابانی قرار داد که چندین دست فروش آنجا مشغول داد و ستد هستند. بازار کاوه هم برای بومیان و هم گردشگران دارای جذابیت خاصی است.
آدرس: خیابان طالقانی
موزه هنرهای معاصر
موزه هنرهای معاصر اهواز در سال ۱۳۳۸ با ۲ طبقه و ۵ گالری فعالیت خود را آغاز کرده است. در گنجینه این موزه ۷۰ اثر نگهداری می شود که ۶۰ مورد از آن آثار متعلق به هنرمندان استان خوزستان و ۱۰ مورد دیگر به هنرمندان استان های دیگر تعلق دارند. در این موزه همایش ها، دوره های آموزشی هنری مختلف و سمینارهای هنری برگزار می شود. موزه گردی یکی از تفریحات مهم در هر سفری است؛ پس شهر اهواز نیز از این قاعده مستثنا نیست و موزه هنرهای معاصر یکی از موزه های شهر زیبای اهواز شناخته شده است. جشنواره ملی تجسمی از جمله برنامه هایی است که موزه هنرهای معاصر میزبان آن به مدت ۴ دوره بوده است.
آدرس: اهواز، جاده ساحلی
موزه تاریخ طبیعی اهواز
یکی دیگر از موزههای جذاب اهواز موزه تاریخ طبیعی آن است که شامل ۳۹ غرفه از اکوسیستمهای طبیعی مختلف خوزستان میشود. در این موزه هیجانانگیز میتوانید بقایای جانوران مهرهدار، بیمهرگان، گیاهان و حتی سنگهای خاص و کانیهای خوزستان را تماشا کنید. ناگفته نماند که این موزه پنجشنبهها و روزهای تعطیل بسته است.
آدرس: اهواز، بلوار گلستان، خیابان مسجد نور
کاروانسرای معین التجار
در زمان ناصرالدین شاه قاجار کاروانسرای زیبایی در شهر اهواز بنا گردید. این کاروانسرای زیبا در نزدیکی پل سفید، در بافت قدیمی شهر اهواز قرار دارد. کاروانسرای معین التجار متعلق به بازرگان برجسته بوشهری، حاج محمد تقی معین التجار بوده و امروزه به مکانی برای بازدید گردشگران تبدیل شده است، همچنین این بنا در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. همانطور که می دانید کاروانسراها یکی از مهم ترین بناهای تاریخی به شمار می روند و در ایران نیز تعداد بی شماری کاروانسرا وجود دارد، در هر شهری و با توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه معماری کاروانسراها باهمدیگر فرق دارند.
آدرس: اهواز، خیابان کاوه، ۲۴ متری شهید کیوان
کلیسای سورت مسروپ اهواز یا مسروپ مقدس
کلیسای ارمنی مسروپ، در نزدیکی بازار عبدالحمید اهواز جای گرفته و در حال حاضر فعالیت چندانی ندارد و درحالت نیمه فعال قرار گرفته است و فقط اندکی از ارامنهای که امروزه همچنان در اهواز زندگی میکنند به آن میروند. این کلیسا در حدود نیم قرن پیش در دورهی پهلوی دوم توسط «ترداد داویدیان»، کارمند شرکت ملی نفت در سال ۱۳۴۷ به شکلی مدرن طراحی و ساخته شد و معماری این کلیسا تلفیقی از معماری ارمنی- اسلامی است.
سرای عجم
سرای عجم یکی دیگر از جاهای دیدنی اهواز در پاییز است که به زمان قاجاریه بر میشود. این بنای یک طبقه حجرههای متعددی دارد که در سالهای دور بازاری پر جنبوجوش در اهواز به شمار میرفته است. ستونهای حجاری شده، در و پنجرههای چوبی، نمای آجری همه و همه حرفهای زیادی از تاریخ خوزستان دارند که برایتان روایت کنند. نام دیگر سرای عجم، سرای السله است.
آدرس: اهواز، خیابان آزادگان (۲۴ متری)
خانه ماپار
با توجه به این که شهر اهواز در زمان جنگ شاهد آسیب های زیادی بوده است ولی با این حال پر از عمارت های قدیمی و دیدنی است. خانه ماپار نیز یکی از این خانه های تاریخی دوران پهلوی اول است. این خانه با نمای آجری، درهای چوبی و پنجره های رنگی یکی از بناهای منحصر به فرد اهواز به شمار می رود. خانه ماپار دارای دو طبقه و یک زیرزمین است و مانند بناهای هم دوره خود دیوارهایی از جنس سنگ دارد. در سال ۱۳۸۰ خانه ماپار مورد مرمت قرار گرفت و با آجرکاری های این ساختمان زیبا روح تازه ای گرفتند، همچنین این بنا در همان سال به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در حیاط زیبای این بنا درختان نخل زیبایی وجود دارند که در کنار این ها نگارخانه، رستوران و شربت خانه و مرکز خرید و فروش صنایع دستی به چشم می خورند. با بازدید از این خانه حس خوب گذشته برای شما زنده می شود. همچنین برای سرو غذا مکانی به یاد ماندنی است تا غذاهای خوشمزه جنوبی را امتحان کنید.
آدرس: اهواز، خیابان خوانساری جنوبی، بین شهید جهانیان و کافی
بازار فلافل اهواز (لشکرآباد)
لشکر آباد محلهای در خیابان انوشه اهواز است که به آن به خاطر تعداد زیاد فروشندههای فلافل و دیگر غذاهای سنتی خوزستانی، مشهور است. بنابراین بازرا فلافل مکانی است برای صرف غذاهای خیابانی که به آن استریت فود نیز میگویند. شبها در لشکر آباد اهواز گردشگران و مردم بوبی زیادی جمع میشوند تا طعم فلافل اهوازی را بچشند. فلافل یک غذای خوشمزه و ساده است که نسبت به بسیاری از غذاهای دیگر قیمت مناسبی نیز دارد. فلافل به همراه سمبوسه و کپه عربی در بسیاری از شهرهای جنوبی ایران به خصوص اهواز محبوبیت زیادی دارد، پس اگر میخواهید غذاهای سنتی این شهر زیبا را امتحان کنید، بازار فلافل اهواز را فراموش نکنید.
نطر کاربران
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.