بلیط هواپیما سوئیت تبریز

ته چین شهمیرزادی

زمان مطالعه : 2 دقیقه
۲۵ شهریور ۱۳۹۳

ته چین شهمیرزادی یکی از غذاهای محلی استان سمنان شهر شهمیرزاد است. شهمیرزاد منطقه‌ای ییلاقی از توابع استان سمنان و در ۲۵ کیلومتری این استان قرار دارد که از طبیعت بسیار زیبا و از نعمت‌های بسیار فراوانی برخوردار است و دارای بزرگترین باغ گردوی جهان است و خوب است بدانید شهمیرزاد یکی از منطقه‌های ییلاقی ساسانیان و اشکانیان بوده است و در آن جا قلعه‌هایی داشته‌اند.

مواد لازم برای ۶ نفر:

برنج: ۵ پیمانه
عدس پخته: ۲ پیمانه
سبزی خردشده: ۵۰۰ گرم
گوشت بره: ۷۵۰تا ۱ کیلو گرم
زردچوبه، ادویه مخلوط، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم

مواد لازم برای دورچین:

چغندر کوچک: ۵ عدد
سیب زمینی کوچک: ۵ عدد
به: ۲ عدد (ورقه شده)
کلم قمری کوچک: ۳تا ۴ عدد (ورقه شده)
بادنجان کوچک سرخ شده: ۳ تا ۴ عدد (ورقه شده)
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: ۲۵۰ گرم
آلوچه خشک: ۱۰۰ گرم

طرز تهیه:

برنج خیس کرده را بجوشانید و از حد معمول دان تر در نظر بگیرید. سپس عدس پخته و سبزی پلو را اضافه، بعد از یکی دو جوش آبکش کنید. گوشت را باز کرده و به صورت یک صفحه درآورید سپس سطح گوشت را با زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد نظر و کمی نمک آغشته کنید. ابتدا ته قابلمه مورد نظر روغن بریزید. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده، سه تا چهار کفگیر از برنج آبکش شده به همراه سبزی و عدس را ریخته و گوشت ادویه زده فوق را روی سطح برنج قرار دهید. مجدداً کمی از برنج آبکش شده را روی گوشت بریزید و دورچین غذا را دور تا دور و میان غذا قرار دهید. سپس مابقی برنج آبکش شده را روی مواد بریزید و قابلمه را به مدت ۳ الی ۴ ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا بر اثر دم کشیدن گوشت نیز پخته شود. سپس ته چین فوق را در ظرف مورد نظر کشیده و دورچین آن را هم حاشیه ظرف قرار دهید سپس سرو نمایید. در شهمیرزاد گاهی آب چلو را کنار می‌گذارند و با یک کفگیر از برنج آبکشی شده همراه با عدس و سبزی و مقداری لواشک یا رب آلوچه، آش درست کرده و این آش را روی حرارت بسیار کم قرار می‌دهند تا جا بیفتد.

نکته:

۱-این دستور ۹۸۵ گرم کربوهیدرات، ۲۵۰ گرم پروتئین، ۲۷ گرم چربی و ۵۲۱۰ کیلو کالری انرژی دارد.

۲-گوشت بره بهتر است نازک و از سردست یا میان پهلو انتخاب شود.

۳-سبزی موجود در مواد لازم شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و کمی شنبلیله می‌باشد.

۴-در شهمیرزاد این ته چین را حتماً با گوشت خام (نه تفت داده) درست می‌کنند.

001 ته چین شهمیرزادی

002 ته چین شهمیرزادی

 

004 ته چین شهمیرزادی

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

  • نجمه شهاب الدین

    عالی بود مرسی

    ۱۱ فروردین, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • محمود

    با درود برشما ….این سایت شهمیرزاد را خوب درست کرده اید . به ویژه که هر بخش را به گونه پی دی اف دراورده اید که خود میتواند یک قدم خوبی برای معرفی شهمیرزاد باشد….افرین بر سازندگان این سایت …پیشنهاد میشود عکس های زیاد تری و با شفافیت و رزولوشن بالا تری بگذارید ..

    ۵ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *