شهر تبریز سومین کلانشهر بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. تبریز مهمترین شهر در منطقه آذربایجان است و علاوه بر این به عنوان بزرگترین قطب اقتصادی، بازرگانی، سیاسی، اداری، ارتباطی، فرهنگی، صنعتی و نظامی منطقه آذربایجان شناخته میشود.
فهرست
- موقعیت جغرافیایی شهر تبریز
- وجه تسمیه شهر تبریز
- آب و هوای شهر تبریز
- جمعیت و زبان مردم تبریز
- سوغات شهر تبریز
- غذاهای سنتی تبریز
- جاهای دیدنی شهر تبریز
- جاذبههای مذهبی شهر تبریز
- جاذبههای طبیعی تبریز
- بهترین رستوران های شهر تبریز
- پارکهای تبریز
- مراکز خرید شهر تبریز
- اقامت در تبریز
- راههای سفر به تبریز
- حمل و نقل عمومی در تبریز
موقعیت جغرافیایی شهر تبریز
آذربایجان شرقی از استانهای بزرگ و پرجمعیت کشور به حساب میآید که در شمال غرب کشور واقع شده است. مساحت این استان ۴۵۴۹۱ کیلومتر مربع بوده که حدود ۲.۸ درصد از مساحت کل کشور را شامل میشود. شهر تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و جنوب شرق جلگه تبریز قرار گرفته و از سمت شمال به کوههای پکهچین و عون بن علی، از طرف شمال شرقی تبریز به کوههای گوزنی و بابا باغی منتهی میشود. همچنین این شهر از سمت شرق به گردنه پایان و از طرف جنوب به دامنههای رشته کوه سهند، مرز آن محدود شده است.
وجه تسمیه شهر تبریز
یاقوت حموی در «معجمالبلدان» گزارش میدهد که نام شهر در زمان دیدار یاقوت از تبریز در زبان محلی «تِبریز» تلفظ میشدهاست.با توجه به این، مینورسکی معتقد است که تلفظ تِبریز باید به گویش ایرانی آذری قدیم تعلق داشته باشد. این گویش به گویشهای موسوم به گویشهای ایرانی جنوب دریای خزر وابستهاست؛ یا به احتمال بیشتر، تلفظ تِبریز معربشدهٔ نام شهر در باب فِعلیل (در زبان عربی) است. همچنین شیوهٔ نگارش نام این شهر در زبان ارمنی و تجزیه و تحلیل صیغهٔ ارمنی، نمایانگر وابستگی واژهٔ تَوریژ به «زبان پهلوی شمالی» میباشد. مینورسکی در پایان چنین نتیجه میگیرد که این مسئله نشان میدهد که ریشهٔ نام شهر به زمانهای بسیار دور تا اوایل سلسلهٔ ساسانی یا شاید قبل از اشکانیان برمیگردد.
بنابر گفتهٔ مصطفی مؤمنی در دانشنامهٔ جهان اسلام، اهالی بومی آذربایجان تبریز را توری (چشمه یا رود گرم) میخواندهاند. تا اوایل سدهٔ چهاردهم خورشیدی نیز روستاییان اطراف تبریز این شهر را توری مینامیدهاند. حتی در حال حاضر مردمان «قنبرآباد» در اطراف تبریز به این شهر توری میگویند. در نوشتههای کهن (برای نمونه ابوالفدا) نام این شهر به شکل «تُوریز» آمده و هنوز هم در زبانهای کردی و تاتی «توریز» و «تُوْری» به کار میرود.
بخشی از نقشهٔ ایران و توران در دورهٔ قاجاریه؛ نام تبریز در میانهٔ نقشه مشهود است.
عدهای از شرقشناسان و منابع کهن، نام شهر را دارای ریشهای کهن در پارسی میانه و کهن و مرتبط با گرما و فعالیتهای گرمایی کوه سهند دانستهاند. همچنین منابع ارمنی نام شهر را در سدهٔ پنجم (یا چهارم) میلادی، «تورژ» و «تَوْرِش» دانستهاند و به فارسی هم تَورز تلفظ کردهاند و با توجه به معنای متداول فارسی «تبریز» و «تبپنهانکن» و احتمالاً نام تبریز «پنهانکنندهٔ تف و گرما» و با «جنبشهای آتشفشانی کوه سهند» مرتبط بودهاست. دانشنامهٔ بریتانیکا نیز نظری مشابه دارد و تبریز را در اصل «تپ + ریز» میداند، چیزی که باعث روان شدن گرما میشود و احتمالاً بهخاطر چشمههای آبگرم اطراف آن است.
در مورد نام شهر توجیه مصطلح ولی عامیانهٔ دیگری وجود دارد؛ از جمله اینکه زبیده زن هارون الرشید به بیماری تب نوبه مبتلا شده بود؛ چند روزی در آن حوالی اقامت کرده، در اثر هوای لطیف و دلانگیز آنجا بیماری وی زایل شده، فرموده شهری در آن محل بنا کنند و نام آن را «تبریز» بگذارند.هرچند احمد کسروی در کتاب آذری یا زبان باستان آذربایجان توجیهات از این دست را عامیانه و نادرست میداند.
آب و هوای شهر تبریز
تبریز از شمال، جنوب و شرق به سمت جبال کوهستانی و از غرب به دشتهای هموار و صحرایی دشت تبریز و شورهزارهای تلخه رود منتهی میشود. این موقعیت خاص منجر شده شهر تبریز به شکل یک جلگه کوهستانی-صحرایی تبدیل شود. با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی تبریز، این شهر از سردترین شهرهای ایران محسوب میشود که آب و هوای سرد و خشک کوهستانی دارد.
میانگین دما در فروردین ۱۰.۵ درجه سانتیگراد. در تیر (گرمترین ماه سال) ۲۵.۴ درجه سانتیگراد، در ماه مهر ۱۴.۱ درجه و در دی (سردترین ماه سال) ۲.۵- درجه سانتیگراد است. با این اوصاف بهترین زمان سفر به تبریز از نظر شرایط جوی، فصل تابستان است. آب و هوای تبریز در تابستان بسیار خنک و دلپذیر بوده، ولی در زمستان هوای شهر تبریز بسیار سرد و یخبندان است.
جمعیت و زبان مردم تبریز
تبریز با ۵۱/۲۴۴ کیلومتر مربع وسعت، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۱.۵۹۳.۳۷۳ نفر جمعیت دارد و ششمین شهر پرجمعیت ایران به شمار میرود. مردم تبریز اغلب ترک زبان (آذری) هستند و عده کمی از ساکنین این شهر به زبان فارسی سخن میگویند. دین اکثر مردم شهر تبریز اسلام و مذهب آنها شیعه (۱۲ امامی) است.
سوغات شهر تبریز
هر شهری سوغاتی مخصوص به خود را دارد؛ شهر تبریز از شهرهای تاریخی و سنتی ایران بوده و سوغاتیهای فراوانی مطابق با هر ذائقهای و سلیقهای در آن پیدا میشود. برای آشنایی بیشتر با سوغات تبریز به این مقاله سری بزنید.
سوغات خوراکی تبریز
از محبوبترین و خوشمزهترین سوغات شهر تبریز میتوان به شیرینی نوقا، قرابیه، شرینی اریس، باقلوا، شیرینی کنجدی، حلوا بزرک، شیرینی لطیفه تبریزی، ایشلی کوکه، راحتالحلقوم، چورتمه (ریس خشک)، رشته ختایی، شیرینی پیچ انگشتی (پفک گردویی)، مربای گل سرخ، لوز، آجیل و خشکبار، عسل سهند و پنیر معروف تبریزی اشاره کرد.
صنایع دستی شهر تبریز
باتوجه به پیشینه کهن این شهر و رواج داشتن بسیاری از کسب و کارهای قدیمی ایران، صنایع دستی از مهمترین سوغات شهر تبریز به حساب میآید؛ شما میتوانید بر حسب بودجه مدنظرتان از سوغات این شهر به یادگار به دیار خود ببرید. از صنایع دستی شهر تبریز فرش دستبافت، چرم تبریز، قلم زنی، سفال و سرامیک، ورنه بافی (سوماک)، گلیم بافی، نقره کاری، منبت کاری و چاپ کلاقهای (باتیک) میتوان نام برد.
غذاهای سنتی تبریز
در شهر تبریز غذاهای سنتی بسیاری وجود دارد که بیشک با یکبار تجربه شیفته عطر و طعم غذاهای سنتی تبریز خواهید شد. غذاهای محلی تبریز با رنگوروی زیبا و طعم لذیذی که دارند، نمادی از اصالت این شهر هستند، به طوری که اغلب مردم کشور با غذاهای سنتی تبریز آشنا هستند و با هر بار سفر به تبریز، مزه غذاهای محلی و خوشمزه این شهر را امتحان میکنند.
از غذاهای سنتی تبریز ازجمله کوفته تبریزی (معروفترین غذای تبریز)، خورش هویج، دلمه برگ مو، کوکو لوبیا سبز، آش اوماج، آش آبغوره، آش ماست، آش میوه، قارنی یاریخ، دویماج، قورما شورباسی، سوتی پلو، کباب بناب و شیر پلو (سوت پلو) است.
جاهای دیدنی شهر تبریز
شهر تبریز به واسطه وجود بناهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری که دارد یکی از قطبهای اصلی گردشگری ایران به حساب میآید. بیشک مسافرانی که به قصد تفریح به این شهر سفر میکنند، علاقه دارند از جاذبه های تبریز بازدید کنند؛ با دیدن اماکن تاریخی و ارزشمند تبریز و ثبت عکس در کنار جاذبههای کمنظیر تبریز، روزهای بهیادماندنی از این شهر به یادگار ثبت کنید.
بازار بزرگ تبریز
این بازار قدیمی با یک کیلومترمربع وسعت، بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا است؛ بازار بزرگ تبریز به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی در فهرست میراث یونسکو قرار گرفته است. در این بازار تعدادی کاروانسرا، مسجد و مدرسه با نمای آجری و گنبدهای زیبا ساخته شده که نظر هر گردشگری را به خود جذب میکند.
بازار تبریز در زمان جاده ابریشم از اهمیت تجاری بالایی برخوردار بوده و کسبوکار بازار در دوران حکومت صفویان رونق گرفت. بازار قدیمی تبریز در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر یک زلزله دلخراش دچار نابودی شد، ولی به دستور حاکم تبریز (نجفقلی خان دنبلی) مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. موضوعی که جذابیت این بازار قدیمی را دوچندان کرده، خرید و فروش کسبوکارهای سنتی مردم تبریز است؛ فعالیت کسبه بازاریان سبب شده اصالت و هنر دیرینیه ساکنان تبریز حفظ شود.
خانه مشروطه شهر تبریز
این بنای تاریخی در یکی از محلههای قدیمی شهر واقع شده و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این عمارت، ملک حاج مهدی کوزه کنانی بوده که به سبک معماری دوران قاجار ساخته شده است. در موزه خانه مشروطه تندیسها، وسایل ارزشمندی چون سلاح کمری ستارخان و اسناد تاریخی به معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار گرفته و سالانه مسافران قابل توجهی از خانه مشروطه بازدید میکنند.
مسجد کبود
از جاذبه های تبریز میتوان به مسجد تاریخی کبود اشاره کرد. این مسجد باشکوه در قرن نهم هجری قمری در زمان ابومظفر جهانشاه قراقویونلو به دستور دختر وی (صالحه) ساخته شد. این بنا همانند بازار بزرگ تبریز در زلزله سال ۱۱۹۳ هجری قمری آسیب شدیدی به آن وارد شد که در پنج دهه گذشته، قسمتهایی از آن بازسازی شد. با وجود این ویرانی، چیزی از زیبایی و شکوه مسجد کبود کم نشده و کاشیها و خطاطیهای به جای مانده از هنرمندان از این مسجد یک بنای کمنظیر ساخته است.
مسجد تاریخی جامع
مسجد تاریخی جامع از جاذبه های تبریز به شمار میرود که مربوط به دوران سلجوقیان تا دوره قاجار است. در این مسجد میتوان اوج هنر و معماری هنرمندان آن زمان را به وضوح دید؛ از زیباترین سازههای مسجد جامع تبریز کاشی کاری و گلدستههای این بنا هستند. این مسجد هم همانند دیگر بناهای تاریخی تبریز بر اثر زلزلهها دچار خرابی شده که البته در طی سالیان گذشته مرمت شده است. این بنای تاریخی در سال ۱۳۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مقبره الشعرا (قبرستان سرخاب)
تاریخچه این قبرستان قدیمی به پیش از قرن هشتم هجری قمری بازمیگردد. مقبره الشعرا پس از ویرانی بر اثر زلزله تا سال ۱۳۵۰ تقریبا متروکه ماند. برای طراحی ساخت دوباره این اثر مسابقهای برگزار شد که در آن مسابقه غلام رضا فرزان مهر برنده شد و معماری این اثر بینظیر هماکنون به عنوان یکی از نمادهای مهم تبریز شناخته میشود.
در قبرستان سرخاب بیش از ۴۰۰ فرد مشهور که اغلب شاعر بودهاند، آرام گرفتهاند؛ از مشهورترین فرد نامی این قبرستان حکیم اسدی طوسی و سید محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار) میتوان نام برد. مقبره الشعرا یکی دیگر از جاذبه های تبریز به حساب میآید و بازدید از آن بهخصوص برای دوستداران اهل ادبیات پیشنهاد میشود.
ارگ علیشاه (ارگ تبریز)
بنای اصلی ارگ تبریز به قرن هشتم میلادی مربوط به دوره ایلخانیان برمیگردد. این بنا ابتدا به قصد مسجد احداث شد که بر اثر فروریختن سقف در حین ساخت و مرگ علیشاه نیمهکاره ماند. در زمان جنگ میان ایران و روسیه مصادف با حکومت قاجار، حدفاصل سال ۱۸۰۴ تا ۱۸۲۴ میلادی از ارگ تبریز یک دیوار (قلعه) نظامی ساخته شد. این اثر تاریخی در سال ۱۳۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه فقط دیوار جنوبی ارگ برجای مانده است.
جاذبههای مذهبی شهر تبریز
مسجد صاحب الامر (مسجد شاه طهماسب)
در آغاز سلطنت شاه طهماسب اول صفوی دستور ساخت مسجد صاحب الامر توسط وی صادر شد. این مسجد یک گنبد و دو مناره بلند داشت که در سال ۱۴۰۵ به دستور سلطان مراد چهارم عثمانی تخریب شد. پس از این حادثه در زمان شاه سلطان حسین صفوی توسط وزیر وقت آذربایجان میرزا محمد ابراهیم تعمیر و بازسازی شد. این مسجد قدیمی در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
امام زاده سید حمزه تبریز
تاریخ اولین احداث بقعه به سال ۷۱۴ هجری قمری برمیگردد؛ زمانی که سید حمزه درگذشت و بنای اولیه توسط فرزند وی سید حسین احداث گردید. در سمت جنوب صحن امام زاده مقبره و در سمت مشرق و شمال آن، محل تدریس طلاب دینی است. در حرم امامزاده آیینهکاری و کتیبهای از خط نستعلیق توجه هر بازدید کنندهای را به خود جلب میکند.
کلیسای مریم مقدس
کلیسای مریم بزرگترین و قدیمیترین کلیسای تبریز به حساب میآید. این کلیسا در منطقه دیک باشی میدان نماز (کوروش بزرگ سابق) قرار گرفته و هماکنون محل برگزاری مراسمهای ملی و مذهبی مسیحیان است. بنای اولیه این ساختمان به سال ۸۷۹ تا ۹۷۹ خورشیدی بازمیگردد که براساس معماری و تزئینات کلیسا، قدمت آن را میتوان به دوره ایلخانان مغول نسبت داد.پس از زلزله سال ۱۱۵۸ خورشیدی با استناد به کتیبه کلیسا مریم مقدس به سبک معماری صفوی مورد بازسازی قرار گرفت.
جاذبههای طبیعی تبریز
روستای کندوان تبریز
در ۵۰ کیلومتری شهر تبریز یکی از دیدنیترین جاذبه های تبریز واقع شده که بیش از هزار سال قدمت دارد. روستای کندوان بهدلیل سبک معماری کمنظیر در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. روستای کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان به شمار میرود و تنها منطقه صخرهای است که نزدیک به ۱۲۰ خانواده در فضاهای صخرهای (لانه زنبوری) سکونت میکنند؛ این روستا به عنوان تنها نمونه زنده معماری صخرهای که زندگی در آن جریان دارد، در دنیا معرفی و شناخته میشود.
پارک تاریخی ائل گلی (شاه گلی)
پارک شاه گلی یکی از جاذبههای پرطرفدار و توریستی تبریز به شمار میرود. عمارت ایل گلی در زمان آققویونلوها احداث شد و از آن به عنوان بزرگترین منبع ذخیره آب به منظور آبیاری باغهای مناطق شرقی تا دروازه تهران و تپلی باغ استفاده میشد. پارک شاه گلی در دوران صفویان گسترش یافت و در حکومت وقت پهلوی به شهرداری تبریز به عنوان یک گردشگاه عمومی واگذار شد.
یک دریاچه بزرگ با عمق ۱۲ متر در این پارک وجود دارد و هماکنون در آن قایقسواری انجام میشود. این باغ و عمارت باشکوه شاه گلی در سال ۱۳۷۸ به ثبت آثار تاریخ ملی رسید.بهتر است بدانید که واژه «گُل» در زبان ترکی معنی شبیه «رودخانه» دارد.
بهترین رستوران های شهر تبریز
رستوران حاج علی
این رستوران با سابقهای ۱۰۰ ساله یکی از بهترین رستوران های تبریز است. در رستوران حاج علی بهترین کبابها سرو میشود، به طوری که طعم کبابی این رستوران زبانزد ساکنان این شهر است. این رستوران در کنار قیمت مناسب منوی غذاها، آب آشامیدنی و سوپ رایگان سرو میکند.
رستوران سنتی و باغ آنا
از رستوران های معروف تبریز میتوان به رستوران سنتی و باغ آنا اشاره کرد. منوی غذای این رستوران تنوع بسیاری دارد که بیشک با رفتن به این رستوران سنتی پشیمان نخواهید شد. باغ این رستوران با فضای ۳۰۰۰ هزار مترمربعی در منطقه سردرود واقع شده و زیبایی و سرسبزی آن نظر هر شخصی را به خود جلب میکند.
رستوران گازماخ شهر تبریز
از رستورانهای به نام شهر تبریز گازماخ است که به داشتن غذاهای باکیفیت و لذیذ شهرت دارد. همهی غذاهای این رستوران به شکلی خاص و زیبا تزیین میشوند. فضای داخلی رستوران آرامشبخش بوده و از غذاهای معروف این رستوران کباب تابهای است.
همچنین واژه «گازماخ» در ترکی به معنی «تهدیگ» است.
پارکهای تبریز
پارک بزرگ تبریز
یکی از بزرگترین پارکهای ایران و خاورمیانه با مساحتی بالغ بر ۸۰۰ هکتار در منطقه شمال غرب شهر تبریز احداث شده است. این پارک دو فاز دارد که فاز اول آن به بهره برداری رسیده، ولی فاز دوم پارک در حال ساخت است. جریان آب دو رود مهران رود و تلخه رود از میان این پارک سبب شده یک چشمانداز طبیعی در معرض دید گردشگران به وجود آید.هم اکنون پارک بزرگ تبریز به یکی از مقاصد اصلی گردشگران تبدیل شده و یک هتل ۵ ستاره و ایستگاه گل و گیاه در این پارک قرار گرفته است.
پارک باغلارباغی
این پارک پس از انقلاب اسلامی تاسیس شده و وسعت این پارک ۲۰ هکتار است. این پارک بزرگ به چند قسمت شهربازی، باغ وحش، فضای سبز، رستوران تقسیم شده است. بزرگترین شهربازی شهر تبریز در پارک باغلارباغی قرار گرفته و بیش از دهها دستگاه و تفریحات مهیج و متنوع در آن وجود دارد.
پارک ولیعصر
پارک ولیعصر یکی از زیباترین پارکهای شهر تبریز به حساب میآید و در نزدیکی پارک باغلارباغی واقع شده است. معماری این پارک با طراحی منحصربهفردی ساخته شده و وجود حوضچهها و آب راههای متعدد زیبای آن را دوچندان کرده است. از دیگر جذابیتهای پارک ولیعصر قرار گرفتن یک استخر بزرگ در قلب پارک و تزیین آن با استفاده از آبنماها و نورپردازی رنگی است که جلوه زیبایی به پارک بخشیده.
مراکز خرید شهر تبریز
لاله پارک شهر تبریز
یکی از معروفترین و لوکسترین مراکز خرید تبریز مجتمع تجاری لاله پارک است. این مجموعه در ۶ طبقه ساخته شده و دارای ۱۲۰ فروشگاه در زمینه فروش معروفترین برندهای دنیا است. لاله پارک یک مرکز تجاری ایدهآل محسوب میشود و از دو بخش مرکز خرید و یک هتل ۵ ستاره با نام کایا لاله پارک تشکیل شده است.
از دیگر امکانات منحصربهفرد لاله پارک میتوان به امکانات تفریحی، سینما، شهربازی، رستوران و هایپر مارکت اشاره کرد. لاله پارک مجهز به پارکینگ سه طبقه با ظرفیت ۱۵۰۰ خودرویی بوده که برخورداری از این خدمات ویژه، لاله پارک را به یک مجموعه فوقالعاده برای اقامت و تفریح گردشگران تبدیل کرده است.
برج بلور شهر تبریز
مرکز خرید بلور در ۲۵ طبقه با کاربری اداری و تجاری ساخته شده است. ۱۳۰ واحد تجاری در سه طبقه از این برج به مراکز خرید اختصاص داده شده که در مغازههای لوکس این مرکز خرید میتوانید کالاهایی ازجمله پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، زیورآلات و … خریداری کنید.در برج بلور تبریز ۱۱۲ واحد اداری، ۴ سالن همایش و پذیرایی وجود دارد و در طبقه بالای برج بلور یک رستوران گردان و یک فود کورت با چشماندازی فوقالعاده برای مشتریان و گردشگران خدماترسانی میکنند.
جواهر تبریز
از دیگر مراکز خرید این شهر میتوان جواهر تبریز را نام برد. جواهر تبریز با سازهای خارقالعاده و دیدنی روی دو بلوار ۲۹ بهمن، استاد شهریار و رودخانه میدان چایی احداث شده است که به عنوان اولین پل پاساژ ایران محسوب میشود. در این مرکز خرید ۶۰ مغازه برای خرید اجناس وجود دارد؛ جواهر تبریز امکانات تفریحی و رفاهی مانند رستوران، کافی شاپ، کافه، شهربازی و هایپرمارکت برای رفاه حال مراجعه کنندگان در نظر گرفته است.
ستاره باران
ستاره باران یکی از بهترین مراکز خرید و تفریحی شهر تبریز به شمار میرود. این مرکز خرید با دارا بودن ۹۰ واحد تجاری در سه طبقه زیرزمین، اول و همکف متمرکز شده و برندهای مختلف پوشاک در فروشگاههای مرکز خرید ستاره باران به چشم میخورد. از نکات قوت این مجموعه وجود یک طبقه کاملا اختصاصی برای مادر و کودک بوده که به بهشت مادران و کودکان لقب گرفته است.در این طبقه فروشگاههای متعددی در زمینه فروش پوشاک کودک، سیسمونی نوزاد و لوازم بهداشتی کودک فعالیت دارند و خدماتی از قبیل شهربازی سرپوشیده، آتلیه، آرایشگاه و سالن جشن تولد در مرکز خرید ستاره باران خدمات رسانی میکنند. همچنین در این مجموعه هایپر مارکت، فود کورت و یک پردیس سینمایی با ۴ سالن سینما قرار گرفته است.
اقامت در تبریز
هتل لاله پارک تبریز
هتل پنج ستاره لاله پارک از بهترین و لوکسترین هتل های تبریز است؛ سطح کیفیت خدمات و امکانات این هتل طبق استانداردهای روز دنیا بوده و یکی از برترین انتخابها برای مسافران شهر تبریز محسوب میشود. هتل لاله پارک بخشی از هتلهای زنجیرهای کایا کشور ترکیه به حساب میآید و در سال ۱۳۹۵ این مجموعه در تبریز آغاز به فعالیت کرده است. این برج مجلل در ۱۷ طبقه ساخته شده و دارای ۲۲۰ اتاق لوکس و مجهز به خدمات رفاهی فوقالعاده است. این هتل در نقطهای آرام و دیدنی از شهر تبریز قرار دارد.
هتل پارس ائل گلی شهر تبریز
هتل پنج ستاره پارس ائل گلی در نقطهای بینظیر در بام شهر تبریز ساخته شده است. این هتل در سال ۱۳۸۰ آغاز به کار نموده و فاصله کمی تا پارک معروف ائل گلی دارد. برج این هتل با معماری مدرن در ۱۷ طبقه ساخته شده و دارای ۱۷۸ اتاق و سوئیتهای لوکس با امکانات رفاهی مجهز است. این هتل در موقعیت خوبی نسبت به جاذبه های تبریز ازقبیل تله کابین عینالی، خانه نیکدل و موزه سنجش قرار دارد.
هتل صخرهای لاله کندوان
هتل پنج ستاره لاله کندوان یکی از سه هتل صخرهای دنیا به حساب میآید؛ این هتل با بافت سنتی در روستای زیبای کندوان ساخته شده و اولین هتل بوتیک در ایران و سومین هتل صخرهای در دنیا است. هتل بینلمللی لاله از سال ۱۳۸۶ آغاز به فعالیت کرده، این هتل ۴۰ کرانه (اتاق و سوئیت سنگی) مجهز دارد.فاصله هتل لاله تا شهر تبریز حدود یک ساعت است.
هتل شهریار
هتل پنج ستاره شهریار در سال ۱۳۸۶ افتتاح و به منظور ارائه خدمات رفاهی مناسب در سال ۱۳۹۶ مجدد بازسازی شد. این اقامتگاه لوکس از بهترین هتل های تبریز به شمار میرود. این هتل در ۱۰ طبقه ساخته شده و دارای ۲۰۲ اتاق و سوئیت لاکچری است. هتل شهریار در خیابان معروف ائل گلی واقع شده و موقعیت مکانی فوقالعاده هتل شهریار سبب شده به اکثر نقاط گردشگری و دیدنی تبریز ازجمله گردشگاه ائل گلی، ارگ علیشاه، بازار سنتی تبریز، مقبره شاعران تبریز، موزه قاجار، مسجد کبود و… دسترسی آسان داشته باشد.
هتل بینالمللی تبریز
هتل چهار ستاره بینالمللی تبریز از قدیمیترین هتل های تبریز به شمار میرود؛ این هتل باسابقه در سال ۱۳۵۱ در مرکز شهر تبریز در خیابان امام خمینی ساخته شده است؛ هتل بینالمللی باوجود قدیمی بودن آن، ظاهری منحصربهفرد و زیبا دارد که با هدف ارتقا سطح کیفی خدمات هتل در سال ۱۳۹۵ مورد بازسازی شد.علاوهبراین هتلهای دیگری هم در این شهر هستند که گزینههای خوبی برای اقامت محسوب میشوند. از جمله این هتلها میتوان به هتل شهریار تبریز و انواع هتل آپارتمانهای این شهر اشاره کرد.
راههای سفر به تبریز
سفر به تبریز با هواپیما
سفر با هواپیما بهترین، راحتترین و در عین حال گرانترین روش برای جابهجایی محسوب میشود؛ به طور مثال اگر از شهرهای جنوبی قصد رفتن به شهر تبریز دارید، در صورت استفاده از مسیر زمینی چندین شبانه روز در راه خواهید بود که این مسئله ممکن است برای برخی از مسافران چندان خوشایند نباشد، ولی به وسیله هواپیما بدون خستگی در کمترین زمان به مقصد میرسید.
سفر به تبریز با قطار
از گذشته تاکنون سفر با قطار از ایمنترین و محبوبترین روشهای جابهجایی به شمار میرود. از مزایای سفر با قطار میتوان مناسب بودن قیمت بلیط در مقایسه با هواپیما، راحتی و مشاهده مناظر بینراهی دانست. سفر با قطار همواره بیشترین تعداد متقاضی از میان مسافران را داشته است.
سفر به تبریز با اتوبوس
جابهجایی با اتوبوس ارزانترین و طولانیترین روش برای سفر به تبریز است. از مزایای مسافرت با اتوبوس در دسترس بودن اتوبوس در بیشتر روزهای هفته بوده که به اکثر شهرهای بزرگ در طول یک روز چندین اتوبوس برای سفر وجود دارد. اگر میخواهید در مدت زمان کمتری به شهر تبریز برسید، هواپیما یا قطار انتخاب مناسبتری است.
سفر به تبریز با ماشین شخصی
در صورتی که با ماشین شخصی به مقصد تبریز میروید، با یک تیر دو نشان بزنید و در طول مسیر پیش رویتان از شهرهای بین راه دیدن کنید. توصیه میکنیم اگر برای اولین بار به شهر تبریز سفر میکنید، قبل از سفر با مسیرها آشنا شوید و حین سفر در صورت هرگونه مشکل از مردم بومی آن منطقه کمک بخواهید.
حمل و نقل عمومی در تبریز
تاکسیهای شهر تبریز
در شهر تبریز همانند بسیاری از شهرهای بزرگ، تاکسیهای شهری در سیستم حمل و نقل عمومی وجود دارد. تاکسیها با رنگ زرد و تابلوی تاکسی تبریز قابل شناسایی هستند. با استفاده از تاکسی به راحتی به هر مقصدی که قصد رفتن دارید میتوانید بروید. در فرودگاه، راهآهن و ترمینال این تاکسیها در دسترس هستند و برخی از آنها تابلوی مشخصی مانند تاکسی ترمینال دارند.اگر در مکانی هستید که به تاکسیهای زرد دسترسی ندارید، تنها با نصب اپلیکیشن مخصوص تاکسیهای اینترنتی با خیال آسوده میتوانید به مقصدتان بروید.
اتوبوسرانی در شهر تبریز
از جمله سیستم ترابری شهر تبریز اتوبوسها هستند .شرکت واحد اتوبوسرانی در اغلب شهرهای ایران مشغول به فعالیت هستند و به وسیله اتوبوس با کمترین قیمت امکان رفتن به اکثر نقاط شهر وجود دارد. اتوبوسها در شهر تبریز به دو نوع اتوبوسهای تند رو (بیآرتی) و اتوبوسهای خطی تقسیم میشوند. اتوبوس های تندرو در چهار جهت اصلی شهر در مسیرهای میدان راه آهن تا میدان بسیج، مسیر چهارراه آبرسان تا چهارراه شریعتی، مسیر میدان راهآهن تا پل کابلی و مسیر میدان آذربایجان تا چهارراه نادر فعال هستند.اتوبوسهای خطی تبریز شامل ۷۵ اتوبوس است که در مسیرهای مختلف شهر رفتوآمد دارند. هزینه استفاده از هر دو نوع اتوبوسها متغیر است و پرداخت هزینه جابهجایی فقط به وسیله کارتهای اتوبوس انجام میشود.
متروی تبریز
باتوجه به ترافیک سنگین شهرهای بزرگ، استفاده از مترو بهترین روش برای جابهجایی محسوب میشود. پروژه بزرگ متروی شهر تبریز هم اکنون در دست انجام است و فقط یکی از ۵ خطوط مترو تبریز تکمیل شده و قابل استفاده است. اولین خط مترو به بهرهبرداری رسیده به نام خط ۱ مترو شناخته می شود و این مسیر ۱۷.۲ کیلومتر طول دارد.این خط در طول مسیر خود از ۱۸ ایستگاه ائل گلی، ایستگاه ۲۹ بهمن، ایستگاه دانشگاه، ایستگاه آبرسان، ایستگاه میدان ساعت و … گذر میکند. ساعت فعالیت متروی تبریز از ۶:۳۰ صبح تا ساعت ۲۱:۰۰ شب است.
مطالب مرتبط :