بازارچه مرزی باجگیران یکی از چند بازارچه مرزی مشترک با کشورهای افغانستان و ترکمنستان در خراسان رضوی می باشد. سه گمرک در مرزهای رسمی سرخس، لطف آباد و باجگیران این استان با کشور ترکمنستان دایر است. در مرز رسمی دوغارون با افغانستان نیز قدیمی ترین گمرک ایران فعالیت دارد که فقط مختص صادرات است. مزیت عمده بازارچه دوغارون این است که هزینه های صادرات کالا در آن به شدت پایین بوده و امکان تخلیه و بارگیری کالا در داخل بازارچه با نظارت گمرک و مرزبانی مهیا است.
در این مطلب می خوانید :
باجگیران کجاست؟
باجگیران شهری در بخش باجگیران شهرستان قوچان استان خراسان رضوی ایران است. این شهر نقطهٔ صفر مرزی بین ایران و ترکمنستان است.
بازارچه باجگیران ایران با بازارچه گودان در ترکمنستان به صورت کاملا مشترک و قرینه با غرفه ها و سطح دسترسی یکسان فعال هستند و امکانات نسبتا مطلوبی در این بازارچه وجود دارد که آن را در زمره بازارچه های فعال کشور قرار داده است. ماهیت بازارچه باجگیران به صورت صادراتی و وارداتی می باشد. روزانه بیش از ۳۵۰ تا ۴۰۰ گردشگر ترکمن وارد بازارچه می شوند و به خرید کالاهای صادراتی از قبیل فرش، موکت، پلاستیک، کفش، پارچه و مصنوعات فلزی می پردازند.
صادران و واردات کالا
حجم صادرات کالا از بازارچه مرزی باجگیران چند برابر واردات آن است. عمده کالاهای صادراتی بازارچه باجگیران را دوازده قلم جنس از جمله کفش، منسوجات، فرش و موکت و عمده کالاهای وارداتی آن را مواد اولیه مانند پارچه تشکیل می دهد. در بازارچه باجگیران ترکمنها مجاز هستند شش قلم کالای خاص همراه با معافیت گمرکی در طول سال وارد ایران کنند که میزان آن ناچیز است. کالاهای ترکمنی شامل پارچه جین، پارچه نخی، پارچه متقال، روفرشی، روتختی و پتوی مسافرتی است.
کل درآمد های بازارچه های مرزی خراسان رضوی به حساب خزانه کل واریز می شود و برداشتی از آن صورت نمی گیرد.کشور ترکمنستان در بازارچه باجگیران برای تاجران ایرانی تسهیلاتی شامل حذف عوارض کالا تا ۴۰۰ دلار در نظر گرفته است.
تاریخچه باجگیران
باجگیران از نظر تاریخی نیز دارای اهمیت است. از آنجا که یکی از قدیمی ترین گمرکهای ایران در آن منطقه قرار داشته، انبارهای قديمی گمرك باجگيران در دهستان دولتخانه –شرق شهر همچنان وجود دارد و به عنوان میراث تاریخی حفظ می شود.
حتی نام باجگیران با تاریخ گمرک گره خوردهاست. در دوره قاجار امتیاز گمرک این منطقه به بلژیکی ها داده شد. آنها برای برقراری قوانین خود در مرز، چندین باجگیر که افرادی با تفنگ و اسب سوار بودند، را به کار گماشتند و همین موجب نامگذاری این منطقه به باجگیران شد.
نحوه دسترسی به بازارچه مرزی باجگیران
فاصله باجگیران از مشهد حدود ۲۰۰ کیلومتر است که طی کردن آن با خودرو ۲ ساعت زمان می برد. همچنین این شهر با عشق آباد ۵۵ کیلومتر فاصله دارد که با یک ساعت رانندگی می توان به آن رسید.
البته اگر قصد سفر زمینی به ترکمنستان را دارید باید پیش از سفر به باجگیران مراحل نسبتا دشوار گرفتن ویزا را در سفارت این کشور طی کنید. تا بتوانید از طریق مرز باجگیران – اینچه برون به صورت زمینی به ترکمنستان بروید.
نظر کاربران : با ورود به حساب کاربری از نوشتن نظر خود امتیاز کسب کنید
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.