اوترشی بیشتر در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه می شود و دارای مزه ملس متمایل به ترش است .
مواد لازم برای تهیه اوترشی :
ناردون (انار خشک شده )
مغز گردو
مغز بادام
آرد سبوس دار
پر زردآلو
خرمای هسته گیری شده
پیاز
فلفل نمک زردچوبه و نعنای خشک
طرز تهیه اوترشی :
برای تهیه اوترشی ابتدا مغز گردو , مغز بادام و پر زردآلو را از قبل به صورت جداگانه خیس کنید .سپس ناردون را شسته و مقداری آب را به آن اضافه کنید و به مدت ۱ ساعت بگذارید و خیس بخورد سپس به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید . آرد سبوس دار را تفت داده تا کمی تغییر رنگ داده و آب ناردون را که صاف کرده اید به آن اضافه کنید .به آرامی حرارت می دهیم و سپس گردوی خرد شده , بادام پوست گرفته شده وخرما و پر زرد آلو را به آن اضافه کنید و دوباره به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید . سپس پیاز خرد شده که به همراه نعنا و زردچوبه تفت داده شده را به آن اضافه کنید تا قوام بیاید . در صورتیکه زیاد ترش شد مقداری شیره انگور را به آن اضافه کنید . این غذا به لحاظ طعم و مزه در میان اقوام بختیاری از طرفداران زیادی برخوردار است و همچنین زمانیکه در کوچ هستند و امکانات زیادی ندارند از این غذا استفاده می کنند .
نظر کاربران :
خیلی جاها دیدم توسط مردم چادر نشین و عشایر درست میشه یه طعم ترش و ملس داره که عاشقش میشی مخصوصا عاشق اون گردو و بادامی که داخلش میریزن
اوترشی بیشتر در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه می شود و دارای مزه ملس است
واقعا غذاي خوش مزه اي است انم تو ظرف مسي پخته بشه عالي ميشه
اینو تو یکی از اقامتگاه های بومگردی شهرکرد خوردیم و خیلی خوشمون اومد
عاااالیه این غذا