دوست دارید با ادویه های معروف دنیا و کاربرد آن در آشپزی آشنا شوید ؟ همانطور که می دانید از انواع ادویه برای غذاهای مختلف استفاده می شود که این ادویه ها میتوانند طیف بسیار متنوعی از طعم و عطرها را به غذاها اضافه کنند و این به معنی تبدیل شدن غذا به نوع ناسالم نیست. برای لذت بردن از غذا لازم نیست وعده غذایی خود را در سسهای سنگین و خامهای غرق کنید یا آن را با نمک پُر کنید. تا آنجا که روزی به نام «ادویه بیشتر نمک کمتر» هم در تقویم جهانی داریم. از همین روست که لیست ادویه های مخصوص هر غذا در آشپزی سراسر جهان امری ضروری است. آوردن این مخلوطها در آشپزخانه هم، از یک طرف میتواند به غذای شما اصالت غذاهای بینالمللی را بدهد و از طرف دیگر نشان دهنده خلاقیتتان در آشپزی باشد.
آفریقا
در لیست ادویه های خوش طعم کننده غذا برای غذاهای مختلف ادویههای آفریقایی جایگاهی ویژه دارند:
Berbere – ترکیبی پر از ادویه جات تند، تلخ و شیرین که در اریتره، جیبوتی، اتیوپی و سومالی استفاده میشود.(۱ ق چ تخم شنبلیله ،نصف فنجان پودر فلفل قرمز تند نیم فنجان پاپریکا،۲ ق غ نمک،۲ ق چ پودر زنجبیل،۲ ق چ پودر پیاز، ۱ق چ پودر هل،۱ ق چ پودر جوز هندی، نیم ق چ پودر سیر،نیم ق چ پودر میخک،نیم ق چ پودر دارچین )
Dukkah – این مخلوط که یکی از معروفترین ادویه های دنیاست، اصالت مصری دارد و شامل آجیل و دانههای تُست شده مثل مانند فندق، دانه کنجد، گشنیز و زیره است.
هاریسا – هاریسا از فلفل قرمز دودی ساخته شده است و به طور گسترده در غذاهای تونس و دیگر غذاهای آفریقای شمالی استفاده میشود.مخلوطی از فلفل های قرمز دودی است که به صورت گسترده در غذاهای تونسی و دیگر کشورهای شمالی قاره آفریقا محبوب می باشد. از این ادویه ترکیبی می توان برای پخت گوشت قرمز و ماهی بهره برد یا در انواع سوپ استفاده کرد. برخی از ادویه های تشکیل دهنده هریسه فلفل قرمز، دانه های گشنیز، زیره سبز، زیره سیاه، پیاز، سیر و چیلی می باشد.
راس ال هانوت – این ادویه نیز ترکیبی متفاوت از ادویهجات است که در آشپزی آفریقای شمالی، به ویژه مراکش استفاده میشود.این ادویه که در اصل یک ادویه مراکشی بوده و از ترکیب ادویه های مختلفی من جمله دارچین، زیره، گشنیز، فلفل سیاه، زنجبیل، میخک، نمک و ادویه allspice ایجاد می شود , در غذاهای آفریقای شمالی به ویژه مراکش بسیار مورد استقبال می باشد.
آسیا
انواع ادویه های شرقی
در لیست معروفترین ادویه های جهان قطعا ادویه های معروف هندی، انواع ادویه های ترکیه و کشورهای خاورمیانه حسابی مشهورند. اما ادویههای شرق آسیا هم از گذشتههای دور حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
چای پنج ادویهای – کمی از این ترکیب تند به غذاها ترکیبی از یک طعم متعادل شیرین، تلخ و ترش میدهد و مزه غذاهای آسیایی را هم دگرگون میکند. برای ساخت این ترکیب دارچین، میخک، رازیانه، بادیان رومی و فلفل سیچوان مخلوط شدهاند؛ یعنی ترکیبی از گرانترین ادویه های دنیا.
Gomasio (گوماسیو)– چاشنی ژاپنی دانههای کنجد تُست، با نمک درشت له شده است. این ادویه طعم شاهکار خود را معمولا روی برنج آشکار میکند.
توگاراشی – این یکی هم یک چاشنی غذاهای ژاپنی است که از هفت ادویه تهیه میشود که مهمترین آنها شامل فلفل دلمهای، پوست مرکبات، کنجد و جلبک دریایی است.
ادویه های هندی
معروفترین ادویه های دنیا از ۵ قاره جهان و بهترین کاربرد آنها در آشپزی
Chaat Masala – یکی از معروفترین ادویه های دنیا، ماسالای ملایم یا مخلوط شده ادویهجات است که با آمچور (انبه خشک) ترکیب شده است. چات ماسالا یک ادویه ترکیبی در کشور هندوستان بوده و در کشورهای هند، بنگلادش و پاکستان بسیار مورد استفاده می باشد.ترکیبات این ادویه شامل پودر انبه خشک شده، زیره، گشنیز، زنجبیل خشک شده، نمک، پودر چیلی، فلفل سیاه و آنغوزه تشکیل شده است که اغلب بر روی اسنک ها و غذاهای خیابانی پاشیده می شود.پودر کاری یک ادویه الهام گرفته شده از هندوستان توسط یک مخترع بریتانیایی است که ترکیبات آن شامل زردچوبه، هل، دارچین، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، رازیانه، شبدر و پودر چیلی می باشد.
پودر کاری – پودر کاری هندی را یک اختراع انگلیسی میدانند که از هند الهام گرفته است. کاری بهطور معمول شامل زردچوبه، گشنیز، زیره، شنبلیله و فلفل قرمز است.
Garam Masala – گرام به معنای گرم یا گرم است و ترکیب گرام ماسالا معمولا حاوی ادویههای با طبع گرم مانند دارچین و هل است.ترکیبات این ادویه در مناطق مختلف جهان متفاوت می باشد اما اجزای اصلی آن معمولا شامل فلفل سیاه، دارچین، هل، میخک، جوز هندی، زیره، رازیانه و گشنیز می باشد.
Panch Phoron – ترکیب پنج ادویه که منشأ آن بنگال است و از ترکیب شنبلیله، نیژلا، زیره، خردل سیاه و دانههای رازیانه تهیه شده است.
خاورمیانه
Advieh – ترکیبی از گلبرگهای گل رز خشک و ادویههایی مثل دارچین، هل، میخک، جوز هندی، زیره سبز است. ادویه اغلب در برنج و خورش استفاده میشود.
بهارات – یک چاشنی همهمنظوره در غذاهای خاورمیانه است که به طور معمول شامل فلفل سیاه، زیره، دارچین و میخک میشود.
Za’atar (زعتر )- ترکیبی معطر از آویشن، دانه کنجد و سماق است.
زردچوبه- زردچوبه نه تنها یکی از بهترین ادویهها برای طعمدهی به غذاست بلکه به گردش خون سالم و جلوگیری از التهاب نیز کمک میکند.
برای اینکه آن را بدون دردسر در رژیم غذایی خود بگنجانید، سعی کنید این ادویه را با غذاهای هندی یا گوشت بپزید. حتی میتوانید آن را به اسموتی مورد علاقه خود هم بزنید یا با آن یک لاته درست کنید.
اروپا
؛ تهیه و ترکیب ادویه های مخصوص
معروفترین ادویه های دنیا از ۵ قاره جهان و بهترین کاربرد آنها در آشپزی
Fines Herbes – این ادویه ترکیبی فرانسوی است از چهار گیاه تازه یا خشک شامل: چرنوس، پیاز کوهی، ترخون و پارلسی.
Herbes de Provence – ادویه ترکیبی و شامل بسیاری از گیاهانی است که بیشترین رشد را در جنوب فرانسه دارند. این گیاهان شامل مرزنگوش، نعنا، ترخون، پونه، رازیانه، رزماری و آویشن هستند.
Khmeli Suneli – اصالت این ترکیب به گرجستان برمیگردد و شامل، ادویههای گرم، علفی و تلخ مانند شنبلیله، گشنیز، شور و دانههای فلفل سیاه میشود.
Quatre Epices – به معنی “چهار ادویه” است. این ترکیب فرانسوی معمولا شامل فلفل سیاه یا سفید آسیاب شده، میخک، جوز هندی و زنجبیل است.
آمریکای لاتین و کارائیب
Adobo – ادویهای همه منظوره شامل سیر، پونه کوهی، فلفل و سایر ادویهها است. آدوبو معمولا در غذاهای مکزیکی و سایر غذاهای آمریکای لاتین استفاده میشود.
پودر چیلی – ترکیبی از ادویههایی است که عموما در آشپزی آمریکای لاتین یافت میشوند، مانند آنچو شیلی، پاپریکا، زیره و پونه کوهی مکزیک. پودر چیلی یکی از معروفترین ادویه های دنیا به حساب میاید که در آمریکای لاتین طرفداران زیادی دارد.
حتما بخوانید چند طرز تهیه لیمو عمانی و پودر لیمو عمانی خانگی به روش بازاری بدون تلخی
Jerk Spice – مخلوط تند جامائیکایی است که از ترکیب فلفل قرمز و سیاه، فلفل دلمهای، دارچین و آویشن تهیه شده است.
آمریکای شمالی
معروفترین ادویه های دنیا از ۵ قاره جهان و بهترین کاربرد آنها در آشپزی
Dry Rub – اصالت درای راب، به کانزاس سیتی برمیگردد. این ادویه شیرین و دودی شامل شکر قهوهای، فلفل قرمز و سایر ادویهجات است.
Pickling Spice – این ادویه طعم خاصی به میوهها و سبزیجات حفظ شده میدهد. پیکلینگ به طور کلی حاوی برگ بو، دانه خردل و دانههای فلفل است.
ادویه مرغ – ادویه مرغ که یکی از معروفترین ادویه های دنیا به شمار میرود، ترکیبی معطر از مریم گلی، آویشن و سایر گیاهان و دیگر ادویهها است.
ادویه کدو تنبل – این ادویه با ادویههای با طعم گرم مانند دارچین، جوز هندی، زنجبیل و میخک تهیه میشود.
البته فکر نکنید که این ادویه فقط برای تهیه پای کدو تنبل استفاده میشود!
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.