رزرو هتل فضاگشت
۳۰ مرداد ۱۴۰۳

آغوز کوکو گیلانی

اشتراک گذاری

آغوز کوکو گیلانی یک غذای شمالی است که در استان گیلان و مازندران با دستور متفاوتی طبخ می شود. این کوکو به دلیل سبزیجات خاصی که در آن استفاده می شود معروف است. سبزی های شمال به دلیل تنوع خاص و عطری که دارند برای تهیه بسیاری از غذاها مناسبند به علاوه اینکه طعم خاصی به غذاها می دهند که شاید کمتر کسی طعم این غذاها را از یادش ببرد. در زبان شمالی به گردو آغوز می گویند. به همین دلیل این نام را برای این کوکو انتخاب کرده اند. این غذا معمولا با نان سرو می شود. از سبزی های شمالی که می توانید در تهیه این غذا از آنها استفاده کنید چوچاق، وارانبو و جعفری هستند. این غذا وعده مناسبی برای شام می باشد. با ما همراه باشیدتا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.

آغوز کوکو گیلانی

اجاره خودرو

مواد لازم

مغز گردو: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
تخم مرغ:۲ عدد متوسط
جعفری، چوچاق، وارنبو (سبزیجات محلی شمالی): ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
رب انار (ملس):۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

آغوز کوکو گیلانی

طرز تهیه

برای درست کردن آغوز کوکو ابتدا باید کوکو را آماده کنید و بعد آن را در سس مخصوصی که با رب انار و رب گوجه تهیه می‌شود، غوطه‌ور کنید. ابتدا باید گردو را در غذاساز یا دستگاه مولینکس بریزید و خوب میکس کنید تا روغن آن خارج شود. در این مرحله پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به گردوهای میکس شده اضافه کنید. بعد سبزیجات ریز و ساطوری خرد شده، نمک، فلفل سیاه و تخم مرغ‌ها را به ترکیب پیاز و گردو اضافه کنید.  مواد را با چنگال هم بزنید. بعد از ترکیب شدن مواد باید مایه کوکو را در دمای آشپزخانه بگذارید و به سراغ درست کردن سس بروید.

سس کوکو گردو

برای تهیه سس کوکو گردو باید مقداری روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید. سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید. حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان دهید تا رب‌ها به خوبی روی شعله ملایم گاز سرخ شوند، مقداری آب جوش، نمک و فلفل سیاه به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سس غلیظ شود.

کوکوی گردو بافت چسبنده‌ای دارد و از همین رو برای سرخ کردن آن باید از روغن زیادی استفاده کنید تا خمیر نشود. برای تهیه این کوکو ابتدا باید مقداری روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس می‌توانید دستانتان را خیس کنید و از مایه کوکو بردارید و مثل کوکوهای دیگر در دست خود شکل دهید یا اینکه مقداری از مایه کوکو را با قاشق بردارید و در روغن داغ بریزید.بعد با پشت قاشق کوکو را پهن کنید. این کوکو باید در اندازه کوچک تهیه و به خوبی در روغن سرخ شود. زمانی که یک سمت کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. بعد از سرخ شدن کوکوها می‌توانید آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه کوکو خارج شود.

بعد از سرخ کردن کوکو گردو، زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، باید کوکوها را در سس مخصوص قرار دهید. اجازه دهید کوکوها برای چند دقیقه در سس بجوشند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و کوکو آغوز را سرو کنید. از طعم این غذای بی‌نظیر با نان یا برنج در کنار سبزی خوردن لذت ببرید.

آغوز کوکو گیلانی

نکات مهم در طرز تهیه کوکو گردو با رب انار

کوکوی گردو با رب انار یا همان آغوز کوکو در هر منطقه‌ گیلان به روش متفاوتی طبخ می‌شود، اما اصالت این کوکو متعلق به منطقه شاندرمن ماسال است.
در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه این کوکو از مقدار سبزی بیشتر یا کمتری استفاده کنید.
برای افزایش حجم کوکوی گردو و همچنین کاهش چسبندگی آن می‌توانید یک عدد تخم مرغ دیگر به این مقدار مواد اضافه کنید.
کوکوی گردو بافت نسبتا خشکی دارد و از همین رو باید در کنار سس مخصوص با رب انار (طرز تهیه رب انار) سرو شود یا آن را در سس بجوشانید تا نرم و لطیف شود.
اگر به سبزی‌های محلی تازه در این دستور دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی خشک یا سبزی‌های معطر دیگر مثل نعناع و مرزه استفاده کنید.
برای تهیه کوکو گردو باید از مقدار روغن بیشتری برای سرخ کردن استفاده کنید تا بافت کوکو خمیر نشود.
برای درست کردن این کوکو می‌توانید مغز گردو را کمی درشت‌تر خرد کنید تا حالت چسبندگی آن کاهش پیدا کند و گردو زیر دندان بیاید.
به جای قرار دادن کوکو گردو در سس رب انار می‌توانید سس را در کنار کوکو سرو کنید تا هر کس هر مقداری که دوست دارید از این سس برای روی غذا استفاده کنید.
برای پف کردن آغوز کوکو می‌توانید از ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر نیز استفاده کنید.
برخی افراد رب انار را به مایه کوکو اضافه و این کوکو را بدون سس مخصوص درست می‌کنند.
محلی‌ها معمولا کوکو گردو را همراه با خورش فسنجان و برنج کته سرو می‌کنند.
در برخی از مناطق گیلان برای تهیه کوکوی گردو از سیب زمینی و در برخی مناطق از پنیر در مایه کوکو استفاده می‌شود.
برای تهیه این کوکو می‌توانید پیاز را به صورت خلالی سرخ و در روغن سرخ کنید و سپس به مایه کوکو اضافه کنید.
بعد از آماده کردن مایه کوکو به هیچ عنوان آن را بلافاصله سرخ نکنید. حتما برای ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو کمی استراحت کند و بعد آن را آماده کنید.
اضافه کردن مقداری سیر تازه و رنده شده یا پودر سیر به مایه کوکو گردو با رب انار طعم لذیذ می‌بخشد.
برای مزه‌دار کردن سس کوکو گردو با رب انار می‌توانید یک قاشق سبزی محلی هم در آن بریزید تا معطر شود.
برای تهیه کوکو سبزی گردویی با رب انار می‌توانید از مقداری سبزی مخصوص کوکو برای تهیه این غذا استفاده کنید.
از زمان‌های قدیم در گیلان از این کوکو به عنوان غذای شب یلدا یا برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده می‌شد.

آغوز کوکو گیلانی

           
نویسنده :
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *