رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۳ مهر ۱۳۹۹

آش رشته با لوبیا سفید

اشتراک گذاری

آش رشته با لوبیا سفید ،یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که بخصوصدر فصل پاییز و زمستان و همچنین سر سفره افطار در ماه رمضان خیلی طرفدار دارد و بسیار دلچسب است . آش بطور کل یک غذای خوشمزه و ارزان است. آش رشته یکی از رایج ترین و معروفترین انواع آشها است که بیشتر با کشک خورده می شود و برخی مناطق در کشور ان را با سرکه و یا ترشی نیز می خورند و معمولا برای تزیین آن از سیر داغ و پیاز داغ و کشک و نعنا داغ استفاده می شود.این آش با لوبیا سفید درست شده و نخود هم ندارد ولی اگر تمایل داشتید می توانید از نخود هم استفاه کنید .

آش لوبیا سفید

 

 

مواد لازم

سبزی آش که شامل تره ،جعفری ، گشنیز و اسفناج است نیم کیلو
رشته آشی نصف بسته
لوبیا سفید ۱ پیمانه
پیاز داغ
سیرداغ
و نعنا داغ به میزان لازم

طرز تهیه

لوبیا سفید را از شب قبل در آب خیس کرده و چند بار در طول این مدت آب آنرا عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود . بعد در قابلمه ای آب ریخته و لوبیاها را در آن ریخته و زیر گاز را روشن می کنیم . سپس پیاز و سیر را در روغن تفت داده با کمی زردچوبه بعد به آش اضافه می کنیم و می گذاریم لوبیاها بپزد . بعد از ۲ ساعت از پختن لوبیاها سراغ سبزی های آش می رویم و تره و جعفری و گشنیز و اسفناج را شسته و انها را خرد می کنیم و سپس انها را به قابلمه آش اضافه می کنیم.
سپس در ادامه در این مرحله و تقریبا ۱ ساعت بعد از ریختن سبزی ها در داخل قابلمه ، ۲۰۰ گرم رشته اش را داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا رشته آش نیز بپزد و باد کند و حجمش زیاد شود.

سپس در ادامه در این مرحله وقتی اش تقریبا داشت آماده می شد ، کشک را به مقدار کافی به ان اضافه می کنیم و ان را خوب هم می زنیم تا آش ما خوشمزه شود و کشک در همه جای آش پخش شود و اش مزه دار شود با ریختن کشک دیگر احتیاجی به استفاده از نمک نیست مگر اینکه کشک خیلی شور نباشد.

سپس در ادامه در این مرحله وقتی اش جا افتاد و غلیظ و لعابدار شد و آب آن کم شد ، زیر گاز را خاموش می کنیم و آش را در ظرف مناسب می ریزیم و روی آن را با سیر داغ و پیاز داغ باقی مانده از قبل و نعنا داغ و کمی کشک تزیین می کنیم . اکنون غذای ما آماده است. آن را برای وعده غذایی ناهار و یا شام و یا بعنوان پیش غذا در مهمانیها میل می کنیم.

آش رشته با لوبیا سفید

خواص و مضرات لوبیا سفید

لوبیا سفید یکی از انواع لوبیا ها و از خانواده ی حبوبات است که خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد و به تقویت حافظه، درمان کم خونی، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری و درمان سرطان کمک می کند.

۱. جوان سازی پوست صورت
لوبیا سفید به دلیل مقادیر بالای مس موجود در آن، احتمال پیری زودرس را کاهش داده و با افزایش تولید کلاژن باعث کاهش چین و چروک شده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

۲. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا سفید باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو، باعث افزایش رشد مو ها می شود.

۳. نوزادان و کودکان
مقادیر قابل توجه آهن و فولات موجود در لوبیا سفید، احتمال ابتلا به کم خونی در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.لوبیا سفید حاوی مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین است که به رشد نوزادان و کودکان کمک می کنند.فیبر موجود در لوبیا سفید، احتمال ابتلای نوزادان و کودکان به یبوست و اسهال را کاهش می دهد.

۴. جنین و زنان باردار
مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا سفید، نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می دهد.مقادیر بالای فولات و آهن موجود در لوبیا سفید احتمال کم خونی در زنان باردار را کاهش می دهد.فیبر موجود در لوبیا سفید، احتمال ابتلا به یبوست را در زنان باردار کاهش می دهد.

۵. سلامت دندان ها
مقادیر بالای کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز موجود در لوبیا سفید، باعث تقویت دندان ها شده و خطر ابتلا به عفونت دندان و دندان درد را کاهش می دهد.

۶. لاغری و کاهش وزن
لوبیا سفید یکی از حبوبات کم کالری با مقادیر بالای فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

۷. معده و دستگاه گوارش
مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا سفید، باعث بهبود هضم غذا شده، خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد و برای سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

فیبر باعث تحریک حرکت مجرای روده بزرگ می شود و با سم زدایی و پاک سازی روده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

۸. یبوست و اسهال
مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا سفید به بهبود حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست و اسهال را کاهش می دهد.

۹. دیابت و قند خون
فیبر موجود در لوبیا سفید، باعث تثبیت سطح قند خون و انسولین شده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.لوبیا سفید شاخص گلیسمی پایینی دارد، به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک کرده و علائم این بیماری را بهبود می بخشد.

۱۰. آلزایمر و پارکینسون
مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا سفید، باعث کاهش هموسیستئین خون شده و خطر ابتلا به زوال عقل، آلزامیر و پارکینسون را کاهش می دهد.تیامین موجود در لوبیا سفید، باعث افزایش برخی از نوروترانسمیتر های مورد نیاز برای تقویت حافظه شده و عملکرد شناختی مغز را بهبود می بخشد.فولات به دلایل مختلف یک ماده غذایی کلیدی و مهم برای بدن است، زیرا از نقص لوله عصبی و کم خونی پیشگیری می کند و بر سیستم عصبی بدن تاثیر مثبتی دارد. کمبود اسید فولیک به طور مستقیم با افزایش سطح هموسیستئین ارتباط دارد، که اغلب منجر به بیماری های عصبی کشنده مانند پارکینسون می شود. علاوه بر این چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم یکی از ویتامین های B یافت شده در لوبیا سفید، تیامین است که می تواند به افزایش انتقال دهنده های عصبی خاصی کمک کند و ما برای حافظه و شناخت به آن نیاز داریم، بنابراین این لوبیا کوچک می تواند حافظه ما را به همان اندازه که سنمان افزایش می یابد، حفظ کنند.

۱۱. فشار خون و قلب
فولات موجود در لوبیا سفید، سطح هوموسیستئین خون را کاهش می دهد و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کند.مقادیر بالای منیزیم موجود در لوبیا سفید، تنش و استرس رگ های خونی را بهبود می بخشد، باعث کاهش فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی را کاهش می دهد.منیزیم و اسید فولیک که در لوبیا وجود دارند، باعث حفاظت از سلامت قلب خواهند شد.

۱۲. چربی و کلسترول خون
مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا سفید باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

۱۳. سرطان
مقادیر بالای منگنز، مس و آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سفید، تاثیر رادیکال های آزاد بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به سرطان را از بین می برند.آخرین تحقیقات نشان می دهد که مصرف لوبیای سفید می تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. علاوه بر این، مطالعه ای که در ژورنال پزشکی و غذا منتشر شد نشان داد که فیبر رژیمی لوبیا دارای پتانسیل فوق العاده ای برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است.همچنین تحقیقات انجام شده توسط موسسه سرطان ملی، نشان می دهد که در لوبیا سفید شکستگی های محلول و غیر محلولی وجود دارد که به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.مطالعات انجام شده در یک دوره زمانی نشان می دهد که وجود لوبیاهای رایج مثل لوبیا سفید در وعده های غذایی، راه سالمی برای محافظت از خود در برابر سرطان روده، سینه و پروستات است.

۱۴. منبع طبیعی و گیاهی پروتئین
لوبیا سفید، حاوی مقادیر بالای پروتئین است و یکی از بهترین منابع طبیعی و گیاهی پروتئین برای گیاهخوارا ن و وگن ها محسوب می شود.پروتئین ها بلوک های ساختمانی زندگی هستند که به رشد سلول های جدید، بافت ها، عضلات، استخوان ها و رگ های خونی کمک می کنند.

۱۵. کم خونی
آهن و فولات موجود در لوبیا سفید با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی کمک کرده و علائم کم خونی را بهبود می بخشند.

۱۶. بدنسازی
لوبیا سفید یکی از بهترین انواع حبوبات برای بدنسازان و ورزشکاران محسوب می شود؛ مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا سفید به لاغری و کاهش وزن کمک می کند و پروتئین موجود در آن باعث تقویت ماهیچه ها و عضله سازی در بدنسازی می شود.

آش رشته با لوبیا سفید

فایده و خواص لوبیا سفید برای خانم های باردار

لوبیای سفید ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی دارد که در سلامتی نقش موثری دارند . مثلا فولات موجود در لوبیای سفید برای خانم های باردار مفید است و مصرف لوبیای سفید در اوایل بارداری سبب جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین خواهد شد. همچنین این لوبیا حاوی ویتامین B1 (تیامین) فراوان است . این ویتامین برای سلامت مغز و عملکرد های شناختی نقش حیاتی دارد.

خواص لوبیا سفید برای آقایان

طبع لوبیا سفید از لحاظ گرمی و سردی متعادل است. مصرف لوبیای سفید به دلیل وجود پروتئین موجود درآن سبب افزایش طول عمر مردان ، افزایش تناسب اندام و بهبود تعادل گلوکز در آنها می شود . این خواص اشاره شده در سلامت نمناک و در بحث بررسی خواص لوبیا سفید مختص به مردان است و در زنان یافت نشد. پروتئین یک ترکیب گیاهی به گروه ایزوفلاوون ها تعلق دارد.

لوبیای سفید در طب سنتی

• میل جنسی را تقویت می کند و غذاییت را افزایش می دهد.
• منجر به منظم شدن دوره ماهیانه در خانم هایی که خونریزی قاعدگی منظمی ندارند ، خواهد شد.
• ادرار آور است ، ادرار را در افرادی که مزاج های سرد یا ضعف بدنی دارند، به جریان می اندازد.
• محرک نیروی جنسی و سبب افزایش تولید منی شده و ملین سینه می باشد.

عوارض و مضرات لوبیا سفید

زیاده روی در مصرف لوبیا سفید به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد می تواند باعث گرفتگی و نفخ شکم و گاهی اوقات اسهال و یبوست شود.لوبیا سفید خام، لکتین دارد که برای بدن سمی است و توصیه می شود که افراد از مصرف لوبیا سفید خام اجتناب کنند.

طبع لوبیا سفید

طبیعت لوبیا سفید گرم و تر است. لوبیا سفید سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B12، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، آهن، مس، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی، فیبر و پروتئین است.

لوبیا سفید به انگلیسی Navy bean یکی از پرطرفدار ترین انواع لوبیا ها در آمریکا و انگلیس شناخته می شود. امروزه هند، چین، اندونزی، برزیل و آمریکا بزرگترین تولید کنندگان لوبیا سفید در جهان هستند.

نحوه پخت لوبیا سفید

لوبیا سفید خشک را پاک کنید تا هیچ گونه آلوگی و سنگ ریزه ای نداشته باشید.لوبیا ها را خوب بشویید و به مدت ۸ ساعت در آب سرد خیس کنید. روز بعد لوبیا ها را در قابلمه ای بریزید و به ازای هر فنجان لوبیا، ۳ فنجان آب به آن ها اضافه کنید و بگذارید ۶۰ دقیقه بپزند تا خوب له شوند.

از لوبیا سفید پخته برای تهیه غذا ها استفاده کنید.لوبیا سفید را برای تهیه لوبیا سفید پلو، خوراک لوبیا سفید، سوپ، سالاد با لوبیا سفید، خورش لوبیا سفید و کوکوی لوبیا سفید استفاده می کنند.

ارزش غذایی لوبیا سفید پخته (۱۰۰ گرم)

کالری : ۱۴۰
چربی : ۰.۶ گرم
کربوهیدرات : ۲۶ گرم
پروتئین : ۸ گرم
فیبر : ۱۱ گرم
قند : ۰.۴ گرم

چند دانه لوبیا در یک روز می توان خورد؟
خوردن حدود نصف فنجان لوبیا می تواند کافی باشد. نه بیشتر.

آیا می توان لوبیا سفید را خام خورد؟
خیر. حبوبات شامل لکتین هستند و این مواد اگر خام باشند، سمی خواهند بود.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *