رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۴ مهر ۱۳۹۸

آش گشنیز

لینک این مطلب کپی شد!

آش گشنیز برای سرماخوردگی بسیار مفید است .گشنیز تازه گیاه معطری است که در کوکو و آش استفاده می شود. تخم آن را نیز تفت داده و پودر می کنند و به عنوان ادویه خصوصاً در غذاهای هندی ، در ادویه گرام ماسالا استفاده می کنند. مخلوط پودر تخم گشنیز و زیره سبز در غذاهای ایرانی مثل خورش ها، عدسی و عدس پلو استفاده می شود. گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.خوردن گشنیز با غذا از ترش کرن جلوگیری می کند و کلاً گشنیز جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد.برای بر طرف کردن بوی بد دهان سوپ یا آش گشنیز بخورید.گشنیز تشنگی را بر طرف می کند. گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند.خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند.
زکریای رازی پزشک و دانشمند مسلمان ، گشنیز را برای آرام کردن سردرد و رفع سستی تجویز می کرد . البته در حدیثی آمده است که امام موسی کاظم ( ع ) فرمودند : خوردن سیب ترش و گشنیز موجب حالت نسیان و فراموشی می شود.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم گشنیز :
آب ۷/۵ گرم
سلولز ۳۸ گرم
مواد چرب ۱۵ گرم
اسیداگزالیک ۱ گرم
کلسیم ۱۷۰ میلی گرم
ویتامین A 200 واحد
ویتامین C 50 میلی گرم
مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اوئیک، اسید پالتیک و اسید لینولئیک است.
مصرف به اندازه گشنیز هیچ گونه ضرری ندارد، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می شود و گاهی به خواب عمیق ، گنگی و بی حسی منجر می انجامد.
آماده سازی : ۴۵ دقیقه
پخت : ۲۰ دقیقه

-گشنیز آش گشنیز

مواد لازم جهت تهیه آش گشنیز برای ۲ نفر :
برنج ۱/۲ پیمانه
عدس ۱/۴ پیمانه
زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم
هویج رنده شده ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
گشنیز ۳۵۰ گرم
طرز تهیه :
برنج و عدس را یک ساعت خیساندم و بعد گذاشتم روی گاز و پیاز را هم خرد کردم و به آن اضافه کردم.
با آب قلم و نمک و زردچوبه و فلفل گذاشتم تا چند جوش که زد و برنج پخت هویج رنده شده و گشنیز خردشده را هم اضافه کردم بعد از ۲۰ دقیقه که جا افتاد با آب لیمو میل شد. جای شما سبز .
آش گشنیز برای سرماخوردگی مفید است، من بعضی وقتها به آش گشنیز کوفته قلقلی هم اضافه میکنم.
* یک نکته در آش گشنیز اینکه حتما بعد از پختن برنج گشنیز اضافه شود انشاالله درست کنید و خوشتان بیاید .

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *