رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۲ شهریور ۱۴۰۰

آتشکده فیشور

لینک این مطلب کپی شد!

آتشکده فیشور با چهار طاقی محلچه مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان اوز، روستای محلچه واقع شده است . این اثر در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ویرانه‌های بنایی چهارطاقی در ناحیۀ چاه در نزدیکی روستای فیشور از توابع لارستان در استان فارس می باشد.

ویرانه‌های آتشکدۀ چاه فیشور، سه جِرز بزرگ است که از گچ و آهک و سنگ لاشه ساخته شده و فقط شش متر از ارتفاع آن‌ها بازمانده است. شیوۀ مهندسی سه‌کنج جرزها نشان می‌دهد که بنا چهار‌طاقی و دارای گنبد بوده است. دربارۀ سالیابی آتشکدۀ چاه فیشور هیچ مدرکی در دست نیست اما چنین می‌نماید که متعلق به دورۀ ساسانی است. روستای محلچه قدمتش به پیش از اسلام می‌رسد و دارای آثار تاریخی زیادی است که معروفترین آن چهارطاقی محلچه یا همان آتشکده فیشور می باشد که آتشکده زرتشتیان بوده است.

-فیشور آتشکده فیشور

چهارطاقی محلچه

چهار طاقی محلچه” كه يكی از آثار ارزشمند تاريخی شهر اوز و مربوط به دوران قبل از اسلام است، نياز به مرمت اساسی دارد. اين اثر تاريخی كه به نامهای آتشكده محلچه يا آتشكده محل شاه نيز ناميده می شود در كنار جاده اوز – شيراز در ۳۰ كيلومتری غرب شهر اوز در روستای محلچه واقع است. مصالح به كار رفته در ساخت اين بنای تاريخی و با ارزش سنگ، گچ و ساروج است.

آتشكده محلچه با آتشكده های كاريان جويم لارستان و كاريان فيروزآباد در ارتباط بوده است. گويا مراسم خاص توسط موبدان همه ساله در آتشكده های يزد، كاريان جويم لارستان، كاريان فيروزآباد و محلچه اوز برگزار می شده است. وجود آتشكده های آذرفرنيغ كاريان، جويم لارستان، فيروزآباد و محلچه اوز نشان از وجود يك شاهراه ارتباطی اقتصادی و تجاری بين اين ۳ منطقه دارد.

آتشكده محلچه اوز در فهرست آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.امروزه يك ستون اين چارطاقی فروريخته و پايه های ساير ستونها تعمير و مرمت شده است ولی گذشت زمان اين بنای تاريخی را فرسوده ساخته و نياز به مراقبت و مرمت بيشتری دارد.

 

 

           
 

نظر کاربران :

  • فرهنگی

    این آتشکده که چارطاق فیشور هم گفته میشود در روستای فیشور واقع است و جای سوال سوال است که چرا نویسنده این مطلب نامی از فیشور نبرده است ور صورتی که این آتشکده در فیشور قرار دارد . و یک سوال دیگر که ذهنم را مشغول کرد این است که محلچه دیگر آثار تاریخی اش کجاست که در متن گفته اید آثار تاریخی زیادی دارد ؟

    ۳ مرداد, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • بازنشسته آموزش و پرورش

      محلچه آثار تاریخی زیادی داری که بارزترین آن میتوان به پول اشاره کرد

      ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۱

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *