آبگیر قارقچال بالاده یکی از جاذبه های بکر و دیدنی که در روستای بالاده و در دامنه جنوبی قله شاهدژ استان مازندران واقع شده است. آبگیری که در فاصله ۴۸ کیلومتری از شهرستان ساری و ۲۷۵ کیلومتری تهران قرار دارد و می تواند موقعیتی جذاب برای گذراندن یکروز در طبیعت به دور از شلوغی و ترافیک باشد. آبگیر قارقچال میان کوهها و جنگلهای سرسبز قرار دارد و برای رسیدن به این آبگیر میتوانید از طریق جادههای فرعی و روستایی به روستای بالاده ساری بروید و سپس از آنجا به سمت این آبگیر زیبا حرکت کنید. آبگیر قارقچال به شکل مستطیل و در ابعاد حدود ۵۰ در ۱۰۰ مترمربع و در اندازه یک زمین فوتبال می باشد.
ریشه نامگذاری آبگیر قارقچال بالاده
قارقچال : به طور کلی، قارقچال به مکانی گفته میشود که برای ذخیره آب باران یا ذوب شدن برف ساخته میشود. این واژه در مناطق مختلف ایران با تلفظهای گوناگون به کار میرود.
بالاده: بالاده به معنی بالا یا مرتفعی است.
با توجه به این اطلاعات، میتوان حدس زد که آبگیر قارقچال بالاده به دلیل قرارگیری در ارتفاع نسبت به سایر آبگیرهای منطقه به این نام مشهور شده است.
پوشش گیاهی
آبگیر قارقچال بالاده در منطقه جنگلی شمال ایران واقع شده است. پوشش گیاهی این منطقه عمدتاً از درختان جنگلی مانند بلوط، راش، ممرس، توسکا و آزاد تشکیل شده است. در زیر این درختان، درختچهها و بوتههای مختلفی مانند ازگیل وحشی، تمشک، گلسرخ وحشی و سرخس رشد میکنند. علاوه بر این، در این منطقه گیاهان علفی و گلهای وحشی مختلفی نیز وجود دارد.
گونه های جانوری
آبگیر قارقچال بالاده زیستگاه جانوران مختلفی از جمله پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان است. برخی از پستانداران موجود در این منطقه عبارتند از: گراز وحشی،پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، روباه.شغال، گربه وحشی، خرگوش، سنجاب. پرندگان موجود در این منطقه عبارتند از: عقاب، شاهین، جغد، کبوتر، بلبل، قناری، گنجشک، کلاغ. برخی از خزندگان و دوزیستان موجود در این منطقه عبارتند از: مار، لاکپشت، قورباغه، سمندر. آبگیر قارقچال بالاده همچنین زیستگاه ماهیهای مختلفی از جمله قزلآلا، کپور و اردکماهی است.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.