فروشگاه اینترنتی لوازم کوهنوردی عکاسی

اورمیه‌خورش ارومیه

لینک های مرتبط :

استان زیبای آذربایجان‌غربی در شمال‌غربی ایران بزرگ واقع و مرکز آن شهرستان ارومیه می‌باشد. این شهر، سیزدهمین شهر پرجمعیت ایران به حساب می‌آید. به جهت موقعیت جغرافیایی، آذربایجان‌غربی از جانب شرق به استان‌های زنجان و آذربایجان شرقی، از طرف شمال به ترکیه و جمهوری آذربایجان و از جنوب به استان کردستان منتهی می‌شود. این استان، آب‌و‌هوایی سرد و کوهستانی داشته و تنوع گیاهی گسترده آن در قالب مراتع و جنگل‌های سرسبز و زیبا خود را نشان می‌دهد. در مورد وجه‌تسمیه نام این خطه باید بگوییم که برخی این باورند که نام آذربایجان از « آذربادگان» اقتباس شده و به معنای سرزمین آتش می‌باشد. در گذشته برترین آتشکده‌های زردتشت در این منطقه یافت می‌شدند. عقیده دیگری که درباره نام این شهر بر زبان‌ها جاری است به خاطر وجود سرداری به اسم آئورپات یا اتروپاد در آذربایجان‌غربی می‌باشد. این شخص، از غلبه سپاه اسکندر مقدونی بر این سرزمین جلوگیری کرد. به همین جهت، نام این منطقه را آئورپاتگان نامیدند.
آذربایجان غربی نیز همانند سایر نقاط ایران زیبا دارای جاذبه‌ها و مناطق دیدنی بی‌شماری است که این شهر به وجود آن‌ها افتخار می‌کند. شاید باور نکنید اما بیشتر از 1200 اثر تاریخی در این خطه از سرزمینمان کشف و شناسایی شده است. تخت سلیمان در نزدیکی تکاب، آتشکده معروف آذرگشسب، مسجد جامع مربوط به دوره سلجوقی و مسجد سردار در ردیف آثار به جا مانده از گذشته‌های دور در این استان می‌باشند. طبیعت چشم‌نواز و زیبای این سرزمین نیز جایگاه ویژه‌ای در میان گردشگران دارد. پایتخت این استان یعنی شهر ارومیه هم از این امر مستثنی نیست. همان‌طور که همه می‌دانیم، دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ایران در این منطقه واقع شده است. همچنین، بازار سنتی، عمارت سه گنبد، یخچال نه پله، موزه و کاروان‌سرا و مسجد سیدالشهدا از جاذبه های گردشگری ارومیه به شمار می روند. گذشته از همه این‌ها تنوع غذایی بسیاری هم در این شهر دیده می‌شود. غذاهای محلی ارومیه که با دستان کدبانو و هنرمند بانوان این خطه طبخ می‌شوند، همیشه زینت‌بخش سفره‌های پر از مهر و محبت آن‌ها بوده است. کوفته، شورجه ارومیه، آش کلم، دلمه برگ‌مو، اماچ و یتیمچه از جمله این غذاهای محلی و خوش عطر‌و‌طعم ارومیه می‌باشند. اما غذایی که در این مطلب قصد معرفی بیشتر آن را به شما داریم، اورمیه‌خورش یکی از خوشمزه‌ترین وعده‌های غذایی در این منطقه است. این غذا شباهت بسیاری به خوراک لوبیا چیتی دارد و در رده غذاهای سنتی ارومیه قرار می‌گیرد.
مواد اولیه:
لوبیا چیتی: 2 پیمانه.
پیاز: 1 عدد.
گوجه‌فرنگی: 2 عدد.
سیب‌زمینی: 2 عدد.
زعفران: نصف قاشق چای‌خوری.
غوره: نصف پیمانه.
بادمجان: 2 عدد.
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم.
برای شروع پخت این غذا، ابتدا پیاز را در قابلمه‌ای مناسب خرد کرده و با کره تا حد طلایی شدن سرخش می‌کنیم. سپس، گوشت را به پیاز افزوده و تا حدی که گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد آن را تفت می‌دهیم. لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده و چندین بار آبش را جهت جلوگیری از ایجاد نفخ عوض کرده‌ایم به مواد اضافه می‌کنیم. بعد، مقداری آب درون قابلمه ریخته و صبر می‌کنیم تا غذا بپزد. در ماهی‌تابه کوچکی کمی روغن ریخته و پس از داغ شدن رب گوجه‌فرنگی را به همراه زعفران آب‌کرده و ادویه ها درون آن می‌ریزیم. سپس، غوره را به مواد اضافه کرده و برای چند دقیقه کوتاه تفتش می‌دهیم. بادمجان و سیب‌زمینی را جداگانه سرخ کرده و در موقع سرو غذا روی خورشت می‌ریزیم.
نکات:
. می‌توانید گرد غوره را جایگزین غوره کنید.
. سرو این غذا با پلو زعفرانی چیز دیگری است.

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیه

اورمیه‌خورش ارومیهاورمیه‌خورش ارومیه
جاباما تور
دسته بندی :
برچسب ها :

شاید این مطالب را هم بخواهید ببینید:

در حال بارگزاری...

نظر کاربران:

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است.

لطفا نظر خود را برای این مطلب بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.