رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۳ دی ۱۳۹۳

۸ اثر میراث ناملموس در فهرست میراث ملی به ثبت رسید

اشتراک گذاری

تاریخ خبر :۱۳۹۳/۱۰/۲۳-در اولین جلسۀ «کمیتۀ ثبت میراث فرهنگی ناملموس» با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی به عنوان رئیس جلسه و فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار به عنوان دبیر جلسه و اعضای کمیته، ۸ پرونده میراث ناملموس از استان‌های مختلف پس از تایید در فهرست میراث ملی قرار گرفت.

اعضای این کمیته متشکل از محمّد میرشکرایی، علی‌رضا حسن‌زاده، سیداحمد محیط طباطبایی، مرتضی رضوان‌فر، محمد مکاری، شروین گودرزی، علی طبرسا و مریم نعمت طاووسی، مینا عمیدزاده بود.

دو پرونده از استان کهکیلویه و بویراحمد در این جلسه مورد بررسی و تایید قرار گرفت، فن و تکنیک باروت‌سازی سنتی به عنوان میراث در خطر به ثبت رسید. ویژگی منحصر به فرد این پرونده تهیه باروت به شیوۀ سنتی است و فقط مورد استفاده خود عشایر منطقه است.

همچنین بازی محلی تی‌تی، از این استان به دلیل خاص بودن بازی که مختص منطقۀ بهمئی است و این که عنوان آن اسم پرنده‌ای خاص در کهگیلویه و بویراحمد در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسید.

از استان چهار محال بختیاری، مهارت بافت چوقا، مورد بررسی قرار گرفت، چوقا دست بافته‌ای است که نزد عشایر از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان یک عبای دهقانی استفاده میشود، این پرونده با تایید اعضاء به ثبت رسید.

ترانه‌های گُلِی‌گُلِی در فرهنگ بختیاری یکی دیگر از پرونده های این استان بود که به عنوان یکی از رایج ترین گونه های ادبیات عامیانه جایگاه خاصی در فرهنگ بختیاری دارد، این اثر میراث ناملموس هم در فهرست میراث ملی قرار گرفت.

روش درمانی بیماری شاربونی دام،به دلیل استفاده از روش سنتی در درمان بیماری دام و دوری از روشهای مدرن دامپزشکی از استان چهارمحال و بختیاری به ثبت رسید.

رشتۀ موتابی بفروئیه از استان یزد که عمل ریسیدن موی بز جهت بافت چادرهای عشایر و طناب به کار می رود و به وسیلۀ دست و چرخ دستی انجام می‌شود در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسید.

آیین و مراسم نری‌گدار در گله داری ندوشن از مشاغل خاص منطقۀ ندوشن است و آئین مراسم خاصی در این حوزه انجام می شود و از روشهای مدرن دامپروری دور است، که این پرونده هم با تایید اعضاء به ثبت رسید.

پرونده فال سوزن در شب یلدا از استان همدان به عنوان میراث در خطر ثبت شد. فال سوزن یکی از آداب خاص استان همدان است که در مناطق روستایی در حال انجام است و تمام افراد خانواده به دور هم در خانۀ بزرگ فامیل جمع می‌شوند و به گفتن قصه و افسانه های قدیمی می پردازند و در پایان فال سوزن می گیرند.

330 8 اثر میراث ناملموس در فهرست میراث ملی به ثبت رسید

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *