جاهای دیدنی سمنان که شاید از بهترین جاهای دیدنی ایران هستند را به شما پیشنهاد می کنیم. سمنان استانی است که هم جاهای دیدنی و جاذبه های طبیعی و هم جاذبه های تاریخی فراوانی دارد . شهر به شهر این استان پر از جاذبه های گردشگری می باشد .سمنان با آب و هوای دوگانه اش همیشه بهشت گردشگرانی بوده که دوست داشته اند طبیعت خشک و سبز را یکجا کنار هم ببینند. اگر شما هم جزو این دسته از مسافران هستید پیشنهاد می کنم حتما در مورد جاذبه های گردشگری سمنان حتما تحقیق و بررسی کنید. ما در این مطلب سعی داریم جاهای خوش آب وهوای استان سمنان که برای سفر در تابستان دلچسب می باشد را معرفی کنیم .
در این مطلب می خوانید :
جاهای دیدنی سمنان
پارک جنگلی سوکان
پارک جنگلی سوکان در جاده سمنان – دامغان واقع شده است . این پارک بزرگترین پارک جنگلی سمنان است که در آن در تمامی ساعات شبانه روز سرویس های ویژه ای برای مسافران در نطر گرفته شده . نمازخانه و مکان های خرید و سرویس های بهداشتی در این پارک در تمامی ساعات آماده خدمات رسانی به مسافران است .
بازار بزرگ سمنان
این بازار، در حدود ۱۸۰ سال قبل، در اوایل سلطنت سلسلة قاجاریه ساخته شد. بازار سمنان که به سبک معماری سنتی ایران با سقفهای خشتی و آجری، متناسب با وضعیت آب و هوای خاص منطقة کویری ساخته شده بزرگترین مرکز خرید و فروش کالاهای تجارتی است. در گذشته، بازار عمومی شهر متشکل از راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله (بازار مردهها) بوده است.
پارک آبی گوت که مال
این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۵۰۰۰ متر مربع زیر بنا شامل هشت سیستم مستقل متفاوت طراحی و ایجاد گردیده است. از حیث زیر بنا و تجهیزات بزرگترین و مجهزترین پارک آبی سرپوشیده کشورمی باشد. مجهزترین و کاملترین سیستم های تصفیه و نگهداری آب این پارک در حال بهره برداری می باشد.
چشمه قلقل
چشمه قلقل در ۲ کیلومتری شمال روستای دشتبو در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان دامغان در میان یک تنگ کوچک و سرسبز واقع شده است. آب این چشمه از انتهای شکاف ۷ متری یک کوه سنگی جوشیده و خارج میشود و به همین مناسبت اهالی منطقه از گذشتههای دور به آن چشمه قلقل یا قلقله میگویند. آب این چشمه سرد و خوشگوار میباشد و چون در ارتفاعات منطقه تویه دروار واقع شده، از چشماندازهای طبیعی بسیار زیبایی برخوردار است. این چشمه با آبدهی ۴۵ لیتر در ثانیه بالاترین حجم آبدهی را در مجموعه چشمههای منطقه تویه دروار شهرستان دامغان دارا میباشد.
عمارت چشمه علی
چشمه علی در ۳۵ کیلومتری شمال دامغان در مسیر راه دامغان- کیاسر- ساری و در میان روستاهای آستانه و کلاته رودبار قرار دارد. این چشمه که آب شهر دامغان نیز از آن تأمین میشود، یکی از مناطق بسیار باصفای دامغان میباشد که از زمانهای قدیم تفرجگاه فرمانروایان و سلاطین بوده است. از آنجا که ایالت قومس (استان سمنان) و شهر دامغان مورد توجه پادشاهان اولیه ایل قاجار بود، به همین جهت آغامحمدخان و فتحعلی شاه قاجار در چشمه علی دامغان ساختمانهای زیبایی بنا کردند.
آبشار نسروا
آبشارهای زیبای نسروا که بخشی از هدایای الهی به طبیعت و سرزمین کهن دامغان است در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر دیباج واقع شده اند . مسیر مناسب برای دستیابی به آبشارها بدین گونه است که پس از طی ۹ کیلومتر از جاده اصلی دیباج به گلوگاه اولین جاده خاکی سمت راست خود را ۱۲ کیلومتر طی می نمایید…
دره خوش آبرود
دره خوش آبرود در ۲۳ کیلومتری روستای ده نمک قرار دارد . این به موازات دره قالیباف و با فاصله چهارکیلومتری از آن یکی از دیدنی ترین تنگه های استان سمنان است . در ساختارهای منطقه ، سازند کرج مربوط به دوران ائوسن که شامل ماسه سنگ توفی ، توف ، لایه های مارن ، گچ و شیل است .
جنگل ابر
جنگل ابر از جنگلهای زیبا و خوشآب و هوای استان سمنان است که در ۵۰ کیلومتری شمال شرق شاهرود و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر استان گلستان و در روستای ابر قرار دارد.این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگلهای سرسبز شمال کشور است و از آنجا که فضای این جنگل را پوششی از ابر فرا گرفته به همین دلیل این جنگل را جنگل ابر مینامند.
چشمه نگارمن
چشمه نگارمن در ۵ کیلومتری شمال غرب روستای نگارمن و ۲۳ کیلومتری شما غرب شاهرود در استان سمنان قرار دارد . صدای جوشش آب در هرگوشه از این چشمه به گوش می رسد ، جریانی سرشاراز زندگی و شادابی . آب چشمه نگار من از میان سنگهای آهکی بیرون می آید به همین دلیل سختی کمی دارد و از کیفیت خوب آشامیدنی برخوردار است .
آبشار اوبن
موزه تاریخ طبیعی سمنان
برای رسیدن به موزه تاریخی سمنان باید از خیابان قدس و میدان امام رضا (ع) سمنان گذر کنید و به سمت میدان استاندارد بروید. در اطراف میدان تابلویی از یوزپلنگان آسیایی دیده میشود که این یوزپلنگها نمادی از سمنان محسوب میشوند.
برای آشنایی با گونههای مختلف حیواناتی نظیر پرندگان، خزندگان، پستانداران، این موزه میتواند گزینه خوبی باشد. در واقع موزه دارای دو بخش است که بخش اول بر روی تاریخ طبیعی استان سمنان تمرکز کرده است و فسیلهای مربوط به گیاهان و جانوران و بقایای سیلیس شده حیوانات بسیار قدیمی در سمنان و جهان در آن نمایش داده میشود.
بخش دوم موزه به تنوع زیستی سمنان اختصاص یافته است و اسکلت، جمجمه، شاخ و پوست، اجزای بدن مهرهداران و جانوران در آن در معرض دید عموم قرار گرفته است.
موزه مهر و سکه کومش
موزه تخصصی تمبر و سکه در سال ۱۳۹۲ در سمنان افتتاح شده است. برای رسیدن به این موزه با گذر از خیابان امام خمینی به تیمچه تكیه میرسید و موزه را جنب مسجد سلطانی پیدا میکنید.
این مجموعه شامل سه بخش است. مهرها و اثر مهرهایی از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره قاجار، در بخش اول قرار دارند. برای مشاهده تاریخ ۳۰۰۰ ساله تبادلات پولی در ایران میتوانید به بخش دوم مراجعه کنید. سکههای ضرب شده در مناطق قدیم سمنان یا کومش در بخش سوم این مجموعه قرار دارند.
مسجد جامع سمنان
از دیگر جاهای دیدنی سمنان میتوان به قدیمیترین و مهمترین مسجد تاریخی و اسلامی سمنان اشاره کرد. این اثر به به قرن سوم هجری قمری تعلق دارد و در دورههای سلجوقی، ایلخانی و تیموری گسترش پیدا کرده است.همچنین طبق بررسیهای انجام شده و حفاریهای صورت گرفته، اين مسجد در قرن اول هجری روی خرابههای يک آتشکده بنا شده است.مسجد به سبک معماری آذری ساخته شده است و دارای صحن، ايوان بزرگ، مقصوره غربی و سه شبستان شمالی، جنوب و شرقی ايوان بزرگ میشود.
همچنین در این مسجد قدیمیترین منارهای که قابلیت حرکت دارد، جا خوش کرده است. در وسط این مناره، محوری چوبی قرار دارد که با حرکت دادنش، کل مناره حرکت میکند. برای تزیینات بنا از كتيبه آجری، تزئينات آجری، تزئينات معقلی و نقوش هندسی، زيگزاگی استفاده شده است.
دروازه ارگ سمنان
برای بازدید از تنها باقی مانده از ارگ سمنان، یعنی دروازه شمالی این ارگ، باید به قلب سمنان بروید. این بنای تاریخی در زمان قاجار بنا شده است ولی متاسفانه در زمان رضا شاه به علت ساخت و سازهای خیابانی و بافت جدید، قسمت عظیمی از ارگ تخریب شده است.
ارگ سمنان به عنوان دارالحکومه شهر، دارای بناهایی برای آب انبار، تلگراف خانه، حسینیه، حمام و دروازه جنوبی بوده است.
در سال ۱۲۴۶ شمسی با سفر ناصرالدین شاه به این مکان دستور ساختن دروازه شمالی توسط ایشان داده شد. این دروازه تنها باقی مانده از ارگ باشکوه سمنان است.
دروازه دارای دو نمای جنوبی و شمالی است که نمای شمالی از جذابیت بیشتری برخوردار است. جذابیت نمای شمالی به خاطر وجود نقش و نگارهای زیبا، کاشیهای رنگی و به تصویر کشیدن نبرد رستم و دیو سپید در بالای سر در است.
این بنا در میدان ارگ در در تقاطع خیابان طالقانی و شیخ فضل الله نوری واقع شده است.
شهر زیبای شهمیرزاد
در ۲۸ کیلومتری شمال سمنان، شهری کوچک با آب و هوا و طبیعتی خارق العاده قرار دارد که به عنوان بهشت گمشدهای در کویر شناخته میشود. طبق نوشتههای قدیمی، این شهر کوچک به نامهای دیگری همچون شهمار، سهار و شامار معروف بوده است. همچنین این شهر قدمت ۳۰۰۰ ساله دارد، که به عنوان آبادترین شهر طبرستان معروف بوده است.
شهمیرزاد دارای باغهای گردوی فروانی است و با قدم زدن در مسیر پر درخت نه تنها میتوانید از منظره این باغها لذت ببرید، بلکه میتوانید از مغازههایی با انواع ترشیجات و لواشک هم خرید کنید.
درخت گردو تنومند با قدمت ۱۳ قرن، معروف به کمان رستم، هم در این شهر قرار دارد. پیاده روی در کوچه باغها با صدای پرندگان و جریان آب در این شهر لذت بخش است. همچنین قلعه تاریخی، شیر قلعه در ۵ کیلومتری شمال شرق شهمیرزاد قرار دارد. این قلعه برای حفاظت از راه انشعابی جاده ابریشم بنا شده است.
محله بلبل دره، آبشار روزیه چاشم، چشمههای هفت چشمه از دیگر مکانهای گردشگری شهمیرزاد سمنان هستند.
گرمابه حضرت
گرمابهی حضرت سمنان با نام گرمابهی پهنه نیز شناخته میشود و مربوط به دورهی صفوی و قاجاریه است. این حمام بین مسجد جامع و امامزاده یحیی قرار دارد و گفته میشود در سال ۸۵۴ هجری قمری در دوران سلطنت ابوالقاسم بابرخان پادشاه تیموری، به دستور وزیر او، خواجه غیاثالدین بهرام سمنانی ساخته شده است. در سال ۱۳۱۲ هجری قمری در دوران حکومت مظفرالدین شاه قاجار نیز به دستور حاج ملا علی حکیم الهی، دانشمند معروف تعمیر و بازسازی شد.
این حمام از ۳ قسمت رختکن یاسر بینه، گرمخانه و خزانه تشکیل شده و جذابترین قسمتهای آن میتوان به کاشیکاری زیبا در سردر آن اشاره کرد. در بالای در ورودی نیز با خط نستعلیق اشعاری نوشته شده که زیبایی آن را دوچندان کرده است. حمام حضرت از موقوفات مسجد جامع این شهر است و بعد از مرمت آن توسط سازمان میراث فرهنگی، در سال ۱۳۷۳ آن را به موزهی مردمشناسی تبدیل کردند. این بنای تاریخی در ۳۰ دیماه سال ۱۳۵۳ با شمارهی ۱۰۲۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه تدین
خانهی تدین با نام خانهی محمدیه هم شناخته میشود و متعلق به یکی از تجار سرشناس سمنانی بود. این خانهی تاریخی در خیابان طالقانی سمنان، در راسته بازار شمالی-جنوبی، داخل کوچهای قرار دارد. خانهی تدین در دوران قاجار ساخته شده و سازمان میراث فرهنگی در حال مرمت این بنا است. شما در این خانه حوضخانه، تالارهای زمستاننشین و تابستاننشین، اصطبل، آشپزخانه و حیاط مرکزی را میبینید که در آن معماری گودال باغچه به کار رفته که یکی از تکنیکهای معماری سنتی ایرانی به شمار میرود.
بخش تابستاننشین این بنا، بادگیری بلند و حجیم دارد که یکی دیگر از ویژگیهای منحصربهفرد این بنا است. خانهی تدین از ۲ بخش اصلی تشکیل شده است: حیاط اندرونی برای زندگی افراد خانواده و حیاط بیرونی برای پذیرایی از میهمانان و ملاقاتهای تجاری. البته فضای جانبی دیگری هم بهعنوان بخش خدماتی وجود دارد که به حیاط اندرونی وصل است . هرکدام از این بخشها، دارای ۳ در ورودی مجزا هستند. هماکنون از این خانه بهعنوان ساختمان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان استفاده میشود.
نظر کاربران :
آبشار اوبن متعلق به مازندران میباشد نه سمنان آدرس غلط را باغرض ندید
با سلام و تشکر از شما متن اصلاح شد .