جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کهورستان

تاریخ بروزرسانی :
۷ فروردین ۱۳۹۶

در شوره زار ها ی غرب استان هرمزگان بهشتی زیبا قرار دارد که زیبای و سر سبزی خود را مدیون سفره های آب زیر زمینی خود است این دیار آشنا کهورستان است که آبادانی و زندگی رابه روستاهای اطراف و حتی خود شهرستان بندر خمیر، بخشیده است.

این روستا تا کنون به بنامهای مختلفی نام گذاری شده است. گفته می شود در زمان های گذشته از آن به نام کوه دش یا د کرده اند. بعد ها در بعضی کتب تاریخی آن را کهورستان نامیده اند.

ابن بطوطه جهان گرد مسلمان در مورد کهورستان نوشته است: سرزمینی است وسیع با درخت های تنومند و دشت های وسیع در حصار کوهستان.

ابن خلدون در کتاب سفرنامه جهانگردی خود از کهورستان بنام گبرستان نام برده است . اما در مورد نام کنونی که ” کهورستان ” نامیده می شود، بخاطر فراوانی درخت کهور در این روستا می باشد.

کهورستان دارای قدمت چند صد ساله ی می باشد این را می توان با بررسی نوشته هایی که برروی بعضی سنگهای قدیمی حک شده است فهمید در گوشه و کنار مرکز روستا در فاصله ای به طول و عرض ۴۰ کیلومتر باز مانده هایی از قلعه ها و کاخ های خراب شده وجود دارد که در میان خاکروبه ها و جای ساختمان ها می توان آثار زندگی و نیز وسایلی چون چاقو – سلاح برنده سنگهای حکاکی شده و غیره را دید.

از آثارهای تاریخی دیگراین منطقه می توان مجموعه قناتهای طویلی نام برد که از غرب به شرق کهورستان امتداد دارد. که از شیب روان تا دشت پارو که به قلعه ی پارو معروف است کشیده شده است. طول این قناتها چندین کیلومتر می باشد که به وسیله ی چندین قنات کوچک و بزرگ با هم ارتباط دارد. قدمت این قناتها به زمان شاه عباس می رسد. از زمان شاه عباس چندین برکه «آب انبار» بزرگ نیز به جا مانده است .

از جمله آثار بسیار مهم دیگردهستان کهورستان پل معروف لاتیدان است که بر روی رودخانه کُر قرار داشته است، این پل جزء آثاری است که به ثبت سازمان میراث فرهنگی کشور درآمده است. پل لاتیدان مربوط به دوره شاه عباس صفوی است و جزء طویل ترین پل باستانی ایران است. گفته می شود از طریق پل لاتیدان که بر روی رودخانه کُر قرار داشته بازرگانان، تجار، سیاحان و جهانگردان مسیر بندرعباس به شیراز را می پیمودند. در این مسیر از منطقه زیبا و سرسبز کهورستان می گذشتند. خیلی از این افراد چنان که از نوشته هایشان پیداست به هیچ وجه انتظار دیدن چنین زیبایی در منطقه جنوب ایران که گرم و با طبیعتی خشک است را نداشته اند. چنان که ابن بطوطه و ابن خلدون در خاطرات خود سرسبزی و زیبای کهورستان را تحسین کرده اند.

روستای کهورستان در شمال غربی خلیج فارس قرار گرفته و در فاصله ۸۵ کیلومتری مرکز استان قرار دارد. از شمال به بخش رویدر ، از جنوب به بندر خمیر ، و از شرق مشرف بر دشت وسیعی از درخت های صحرایی و از غرب نیز به روستاهای شهرستان بستک منتهی می گردد. این روستا از نظر تقسیمات دهستان محسوب شده، از توابع شهرستان خمیر و استان هرمزگان می باشد. در حقیقت وسیع ترین و پرجمعیت ترین دهستان خمیر است .فاصله روستا تا مرکز شهرستان ۵۰ کیلومتر است. و در مسیر اصلی بندرعباس به لار و بندرعباس به بستک قرار دارد.

کهورستان از نظر زراعت و کشاورزی بسیار پر رونق است و با وجود تقریبا ۴۰۰ حلقه چاه نیمه عمیق و ۲۰۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت در سال اراضی وسیعی زیر پوشش کشاورزی قرار دارد. مهمترین کشت کشاورزی کهورستان کشت گوجه فرنگی است که با تولید یکی از مرغوب ترین نوع محصول نام خود را نه تنها در استان بلکه در کشور مطرح کرده است …

810 کهورستان

812 کهورستان

813 کهورستان

814 کهورستان

815 کهورستان

816 کهورستان

817 کهورستان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 6 میانگین: 4.2]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *