کُلُمْپه نوعی شیرینی سنتی مخصوص شهر بم است که امروزه در کرمان نیز پخته میشود. کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد با این تفاوت که درون آن مخلوطی از خرمای چرخ شده همراه با پودر هل و طعمدهندههای دیگر قرار میدهند. خرما، آرد گندم، گردو و روغن از مواد اصلی آن هستند. برای تزیین کلمپه معمولاً از پودر پسته یا کنجد استفاده میشود کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستانهای کرمان و آتش هیزم پخته میشده است. کلمپههای سنتی با دست تهیه میشده و ظاهر سادهای داشتهاند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی رهآوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاهها و در فر پخته میشود. در ساخت آن از قالبهای متنوع استفاده میکنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پستهای و لقمهای تولید میشود شیرینی کلمپه را به دلیل خشک بودنش می توانید برای مدت طولانی در ظروف بسته نگهداری کنید. با این مقدار مواد می توانید در کمتر از ۱ ساعت این شیرینی خوشمزه را برای ۱۰ نفر درست کنید. ۱.روغن جامد را روی حرارت می گذاریم تا آب شود و سپس آرد را داخل آن حل می کنیم. ۲.زرده تخم مرغ را با همزن برقی خوب می زنیم و شیر را با آن حل می کنیم و سپس به مخلوط، روغن و آرد اضافه می کنیم. بیکینگ پودر را هم به بقیه مواد اضافه نمایید و مخلوط کنید. خمیر را خوب ورز می دهیم تا لطیف شده و به دست نچسبد و می گذاریم یک ساعت بماند تا ور آید. ۳.خرما ها را پوست می کنیم و له می کنیم و با گلاب در روغن روی حرارت می گذاریم تا نرم و لطیف شود. ۴.پس از اینکه خمیر ور آمد، آن را با وردنه صاف می کنیم و با قالب دایره قالب می زنیم. در یک دایره خمیری مقداری از مخلوط خرما می ریزیم و دایره خمیری دیگر که خالی است را روی آن قرار می دهیم. لبه های آنها را فشار می دهیم که به هم بچسبند و مانند قطاب می پیچیم. ۵.تمام خمیر را به این صورت آماده می کنیم و اگر بخواهیم می توانیم روی آن را با مهر های مخصوص این شیرینی نقش بیندازیم. سپس داخل فر دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می گذاریم تا بپزد.
نظر کاربران :
خیلی خوشمزه نیست .یک نو نان هست ک وسطش خرما گذاشتن.من چند تا خوردم و اصلا دوست نداشتم و خوشم نیومد.ولی خوب بعضیا خیلی دوست داشتن و میخوردن
کلمپه از شیرینی های سنتی و مهم کرمان است که با روغن حیوانی، خرما و آرد در ۲ مدل زعفرانی و معمولی تهیه میشه، در بیشتر قنادی ها و سوغات سراهای شهر با کیفیت مناسب ارائه میشه اما کیفیت قنادی پاپا و مریم بهتر بود.
كماج سهن و كلمپه شيريني هايي هستند كه در آن از خرما استفاده مي شود و در مراسمهاي ختم بيشتر از اين دو و نان روغن جوشي كه بسياااار خوشمزه است استفاده مي شود
در دزفول شبيه به اين شيريني وجود دارد اما از اندازه كلمپه بزرگتر و نازكتر است به نام كلوچه دزفول
روي كلمپه مهري زده مي شود و در جنوب به نام كلوچه مُهري معروف است
سلام و با آرزوی بهروزی
سایت خوبی دارین
با انواع کلمپه، انواع قوتو و قطاب مستقیم از خود کرمان در خدمت تمامی زائرین و مجاورین در مشهد مقدس هستیم.
مشهد کوهسنگی ۲۰ امیرکبیر۵ نبش رودکی ۱۳
کلمپه نازگل کرمان
عضو اتحادیه صنف قنادان مشهد