رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۷ بهمن ۱۳۹۲

پارس آباد

اشتراک گذاری

دشت مغان (بر اساس داده های کتاب های جغرافیایی قدیم ) روزگاری آباد بود و رونق داشت. اما بعدها بر اثر حوادثی نامعلوم از میان رفت. نمونه بارز روستاهای کهن و تاریخی دشت مغان , روستای پر جمعیت “اولتان “‌ است که دارای آبادی هایی بود که آنها را به اسامی دوازده گانه‌ماه‌های سال می نامیده اند. در مورد نام (پارس آباد) گفته اند که شخصی به نام مهندس پارسا برای نخستین بار در این قسمت از دشت مغان به کارهای کشاورزی و عمرانی پرداخت و پارس آباد برگرفته از نام او است. پس از تشکیل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و احداث سد ارس در منطقه میل مغان , پارس آباد رونق یافت و روبه توسعه و گسترش نهاد.

مراکزتاریخی وباستانی

• قلعه اولتان

• برج قارلوجا
• تپه خرمن
• تپه نادر
• پل خدا آفرین

جاذبه های طبیعی

• زیستگاه خروسلو
• زیستگاه آقابابا
• زیستگاه حسن دره سی
• گورستان اصلاندوزمغان

صنایع و معادن

صنایع دستی و ماشینی صنایع شهرستان ژارس آباد را تشکیل می دهند. عشایر و روستاییان منطقه مغان در استان اردبیل ورنی‌های نفیسی تولید می ‌کنند که‌نقش و نگارهای زیبای روی بدنه‌ آن ها بیش ‌تراز طبیعت منطقه و شیوه زندگی عشیره‌ای آن ها الهام گرفته است. با این که در گذشته ساخت ورنی در این منطقه رواج زیادی داشته است، اما متاسفانه گرانی این محصول رفته رفته از شمار مشتریان داخلی آن کاسته است. هم اکنون ورنی بافان مغان براساس نیاز بازارهای داخلی یا خارجی به تولید آن می ‌پردازند، به همین خاطر از تولید این محصول تا حد زیادی کاسته شده است.

کشاورزی و دام داری

کشاورزی در این منطقه به دلیل اقدامات انجام شده پیشرفته و صنعتی است و گندم و جو، ذرت، سویا، برنج، تره بار، بنشن، چغندر قند، سیب، گلابی، انار، پسته و انگور از مهم ترین محصولات منطقه هستند. دام داری در این منطقه به صورت سنتی رایج بوده و بیش تر در مناطق اطراف شهرستان دیده می شود.

مشخصات جغرافیایی

شهر پارس آباد مرکز شهرستان، در ۴۷ درجه و ۵۵ دقیقه طول جغرافیایی و ۳۹ درجه و ۳۹ دقیقه عرض جغرافیایی و در بلندی متوسط ۴۰ متر از سطح دریا واقع شده است. این شهر در منطقه ای جلگه ای و دشتی قرار دارد و رود ارس از کنار آن می گذرد. آب و هوای آن معتدل و نیمه مرطوب است. مسیرهای دسترسی به این منطقه عبارت اند از:
– راه پارس آباد – گرمی به سوی جنوب به طول ۱۱۴ کیلومتر .
– راه پارس آباد – صفرلو به سوی جنوب باختری به طول ۹۵ کیلومتر این راه تا مرز بازرگان.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

دشت مغان، بر اساس داده های کتاب جغرافیای قدیم روزگاری آباد بود و رونق داشت. اما بعدها بر اثر حوادثی نامعلوم از میان رفت. نمونه بارز روستاهای کهن و تاریخی دشت مغان، روستای پرجمعیت «اولتان» است که دارای سابقه تاریخی مهم است. گفته می شود در قدیم، این روستا دارای آبادی هایی بود که آن ها را به اسامی دوازده گانه ماه های سال می نامیده اند. در مورد نام « پارس آباد » گفته می شود که شخصی به نام مهندس پارسا برای نخستین بار در این قسمت از دشت مغان به کارهای کشاورزی و عمرانی پرداخت و پارس آباد برگرفته از نام او است. پس از تشکیل شرکت کشت و صنعت و دام پروری مغان و احداث سد ارس در منطقه میل مغان، پارس آباد رونق یافت و رو به توسعه و گسترش نهاد.
پارس آباد 1 پارس آباد

پارس آباد 2 پارس آباد

پارس آباد 3 پارس آباد

پارس آباد پارس آباد

قارلو 1 پارس آباد

           
 

نظر کاربران :

  • الهام حاجی زاده

    پارس آباد بهترین دشت های سر سبز ایران رو داره که چشم اندازی زیبا از جاده های که به این شهر میرسن برای شما به وجود میاره و شما رو به وجد میاره.شهر زیبا با مردمانی خونگرم هست

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *