جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

نخودپلو با گوشت

تاریخ بروزرسانی :
۲۷ شهریور ۱۳۹۸

نخودپلو با گوشت ایرانی یکی از غذاهای نسبتا پرطرفدار است که در ادامه این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم.نخود یکی از رایج ترین انواع سبزیجات است و در رژیم غذایی برخی از سالم ترین افراد دنیا گنجانده شده است. نخود بسیار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین ب۶ (از جمله منیزیم، اسید فولیک، ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر و پتاسیم) را دارد که مزایای برای سلامتی دارد.نخود نیز برای سلامت قلب مفید است که خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد و گوارش را بهبود می دهد.

• زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
• زمان پخت: ۲ ساعت
• سطح دشواری: آسان
• میزان سرو: ۵ تا ۶ نفر
مواد لازم:
نخود: یک دوم پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
زیره سیاه: ۱ ق چ
گوشت سردست گوسفندی: ۷۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیر: ۶ حبه
زعفران ساییده شده: یک دوم ق چ
ادویه مخلوط: یک ق چ
گرد لیمو عمانی: یک ق چ
نمک: به میزان لازم
سیب زمینی: یک عدد متوسط
کره: ۱۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم
مواد لازم ادویه پلویی:
زیره سبز: ۴ ق س
گل سرخ: ۲ ق س
دارچین (پودر شده): ۲ ق س
زنجفیل (پودر شده): یک ق س
جوز هندی (پودر شده): یک دوم یک عدد
میخک: یک ق چ
هل ساییده: یک دوم ق چ

نخودپلو با گوشت نخودپلو با گوشت

طرز تهیه:
۱. نخود را به همراه نمک از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آبش را عوض کنید و بگذارید بپزد. گوشت، یک پیاز و نیمی از سیر را بگذارید با هم بپزند و در اواخر پخت نیز کمی نمک اضافه کنید.
۲. برنج را با نمک به مدت ۳ ساعت خیس کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و وقتی هنگام آبکش کردنش نزدیک بود نخود پخته را اضافه کنید و هر دو را با هم آبکش کنید.
۳. برنج را دم کنید و لا به لایش زیره سیاه، زعفران آب کرده و کره بریزید. پیاز و سیر باقی مانده را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و بعد گوشت پخته و تکه شده، نمک، ادویه مخلوط و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
۴. سیب زمینی را نیز به صورت خلالی برش داده و جداگانه سرخ کنید. بعد از دم کشیدن پلو (که معمولا با حرارت متوسط حدود ۳۰ دقیقه است)، آن را در دیس سرو کشیده و لا به لایش و یا رویش از مواد گوشتی و سیب زمینی سرخ شده و کمی پیاز داغ بدهید.
طرز تهیه ادویه پلویی:
در جای جای جهان، هر کشور ادویه ای مخصوص به خود دارد و حتی از شهری به شهر دیگر نوع ادویه فرق می کند. ما در اینجا ادویه ای استاندارد را آموزش می دهیم. کم و زیاد کردن انواع ادویه بستگی به ذائقه شما دارد. همه مواد را در آسیاب قهوه ریخته و پودر کنید سپس در ظرف در بسته ریخته و در جای خنک قرار دهید تا در موقع لزوم از آن استفاده کنید.
نکته:
۱. این پلو را به صورت بومی این گونه تهیه می کنند که: گوشت و نخود را با هم می پزند و با آب خود گوشت برنج را به صورت کته درست می کنند.
۲. بنا به ذائقه خود می توانید ادویه، پودر لیمو عمانی و زیره پلو را کم و زیاد کنید.
۳. به جای گوشت سردست گوسفندی می توانید از ماهیچه گوساله نیز استفاده کنید.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد