جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

منطقه شکار ممنوع آلاشت کلاردشت

تاریخ بروزرسانی :
۲ اردیبهشت ۱۳۹۸

منطقه شکار ممنوع آلاشت (Alasht hunting prohibited area) در دامنه شمالی فیروزکوه قرار داشته و تنها ازطریق پل سفید و زیرآب قابل دسترسی بوده که این دسترسی به فاصله ۳۵ کیلو متر آسفالته دوراهی آزاد مهر صورت گرفته که به طور کلی فاصله حدودی آلاشت با شهرهای فوق الذکر ۴۲ کیلومتر است.منطقه شکار ممنوع آلاشت در ۳۹ کیلومتری جنوب غربی پل سفید (مرکز شهرستان سوادکوه) واقع شده است. از راه های ارتباطی قدیم آلاشت به تهران به یگانه راه (( ول اوپی )) گردنه معروف شلفین به ارتفاع تقزیبی ۳۰۰۰ متری از سطح دریا به سمت امامزاده هاشم نام برد که مالرو بوده و در اغلب فصول سال پوشیده از برف می باشد سر زمین آلاشت در دره و محصور در کوهها پیرامون خود در جنوب کوه (کوه تی ) در جنوب شرقی کوه ((عرفه)) در غرب کوه هلن است و از شمال منتهی به روستای امامزاده حسن و از شرق نیز در مسیر جاده دو راهی آزاد مهر می باشد از آبادیها و روستاهای همجوار آلاشت می توان به لالوم ـ سواد رودبارـ کارمزد ـ امامزاده حسن ـ لیند ـ گلیان ـ سنگرج ـ لرزنه گلیان ـ چرات ـ انن ـ سرین و… اشاره نمود.

میانگین ارتفاع منطقه از سطح دریا ۱۹۰۰ متر و از نظر آب و هوایی منطقه ای معتدل و مرطوب است.روستای‌ «آلاشت‌» جزیی‌ از دهستان‌ «ولوپی‌» متعلق‌ به‌ بخش‌ مرکزی‌ شهرستان‌ «سوادکوه‌» استان‌ مازندران‌ است‌ است‌.وجود مراتع متعدد از دیگر موقعیت های کوهستانی و طبیعی بوده که دامدار سنتی در آلاشت از این چراگاه ها به خوبی بهره برداری می نماید و مهمترین آنها با توجه به چهار جهت اصلی عبارتند از :
شمالی : نوکا ـ پیر زمین ـ پهلم چال ـ بالا ورا ـ گلو سر ـ میه من به طرف لرزنه ـ فک شول طرف ـ سنگ رج
جنوبی : کامن ـ رشوک ـ ولیک پشته ـ کلسکلوم ـ کره سر
غربی : هر ـ گت کلنه ـ واش چال ـ در کاله ـ جن من ـ سفنو ـ دیر زون
شرقی : سرین ـ روجه رجه ـ سورکا ـ درک سر ـ لا کوم لو ـ دار زنون ـ چاخنی ـ محمد جاری ـ اندرسا ـ لارگی چالک ـ اوزینه سر ـ ریکون
پوشش گیاهی
آلاشت از پوشش کوهستانی جنگلی متنوعی برخوردار بود که از این میان می توان به درختان جنگلی و میوه ای چون تلکا ـ زالزالک ـ ازگیل ـ زرشت ـ ترنج ـ سف ـ ممرز ـ مرس ـ موزی ـ سنوبر ـ سرو ـ کاج ـ سیتی ـ آلوچه ـ آلو ـ‌ سیب ـ گلابی ـ گیلاس ـ گردو ـ آلبالو ـ شاه توت ـ زرد آلو و هلو و … نام برد .
همچنین رویش گیاهان دارویی همچون بنفشه ـ گل پامچال به زبان محلی بچابچا ـ گل گاوزبان ـ آویشن کوهی ( آشمک ) و سایر گیاهان خودرو متعلق به اقلیم کوهستانی قابل ذکر است..

حیات وحش
در میان جانوران و حیوانات خاص اقلیم می توان به پرندگانی چون کبک ـ قرقاول ـ کبوتروحشی – عقاب ـ کلاغ سیاه ـ ایه ـ شکلوم ـ … و چهار پایانی چون ببر ـ پلنگ ـ گوزن ـ بز کوهی ـ خر گوش ـ گرگ ـ روباه و… اشاره نمود.

زمستان‌ ها این‌ منطقه‌ سرد و پر برف‌ است‌ و گاهی‌ راه‌های‌ مواصلاتی‌ آن‌ بمدت‌ چند روز مسدود و غیرقابل‌ عبور می‌شود.

منطقه شکارممنوع زیستگاه‌هایی با ویژگی‌های بارز است که جمعیت جانوری آنها به دلیل شکار بی رویه رو به کاهش است و از این رو به حمایت نیاز دارند، برای مدتی محدود و به طور معمول ۳ تا ۵ سال، شکار ممنوع می‌شود. چنانچه جمعیت جانوری منطقه‌ای دراین دوره ترمیم شود، می‌توان آن را با توجه به سایر معیارها، به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ایران تعیین کرد. راهکار تعیین مناطق شکار ممنوع را می‌توان پشتوانه‌ای برای حفاظت از ذخایر طبیعی کشور و نوع آزمون برای بررسی قابلیت‌های مناطق، برای پیوستن به مجموعه مناطق حفاظت شده دانست.
واژه آلاشت از ترکیب دو کلمه ال به معنای عقاب و آشت به معنای آشیانه است از تعابیر دیگر این نام از آنجائیکه این محدوده از دیر باز محل اسکان،‌استقرار و گذر ایلات و طوایف کوچنده و … بوده این سرزمین بنام ایل دشت شناخته شده که به مرور زمان به ال دشت و سپس به آلاشت تغییر نام پیدا کرده است.

رود خانه چرات (روآر )که از کوه های خوزنک پرخیان و خوز از سلسله جبال البرز سرچشمه می گیرد در ۵/۱ کیلومتری جنوب این منطقه جریان دارد و در نهایت به رود تالار می ریزد. رودخانه چرات که معروف به روآر می باشد از کوه های خوزنک پرخیان و خوز از سلسله جبال البرز سرچشمه می گیرد در انتهای دره شهر آلاشت جریان دارد و در نهایت به رود تالار می ریزد وبه سمت شهر زیراب و شیرگاه ونهایتا به سمت دریای مازندران می رود.

منطقه شکار ممنوع آلاشت 1 منطقه شکار ممنوع آلاشت کلاردشت
منطقه شکار ممنوع آلاشت 2 منطقه شکار ممنوع آلاشت کلاردشت
منطقه شکار ممنوع آلاشت 3 منطقه شکار ممنوع آلاشت کلاردشت
منطقه شکار ممنوع آلاشت 4 منطقه شکار ممنوع آلاشت کلاردشت

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *