رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۱ آبان ۱۴۰۱

طرز تهیه کوکی هندوانه برای شب یلدا

اشتراک گذاری

طرز تهیه کوکی هندوانه برای شب یلدا را در این مطلب آموزش می دهیم . یکی از تنقلاتی که جذاب است و طرفدار زیادی دارد همان کوکی های خوشمزه و کوچکی است که دل همه را بخصوص کودکان می برد. این شیرنی خانگی را می توانید تهیه کنید و در تزیینات شب یلدای خود از آن استفاده کنید . با این کوکی های خوشمزه و فانتزی بخصوص که هنر دست خانم خانه هم باشد شکوه سفره های یلداچند برابر می شود.

کوکی هندوانه

مواد لازم :

کره نرم شده در دمای اتاق: ¾ لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: ¾ لیوان فرانسوی دسته دار
تخم‌مرغ: ۱ عدد
شیره بادام: ½ قاشق چای‌خوری
آرد چند منظوره: ۲ فنجان
جوش شیرین: ¼ قاشق چای‌خوری
نمک: ½ قاشق چایخوری
رنگ غذای ژله‌ای قرمز و سبز: به میزان لازم
شکلات چیپسی: ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته دار
دانه کنجد: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

در اولین مرحله از شیرینی کوکی شب یلدا در یک کاسه بزرگ کره نرم شده در دمای اتاق و شکر را بریزید و با همزن برقی و با سرعت متوسط هم بزنید. حالا تخم‌مرغ را هم اضافه کنید و باز هم بزنید. مخلوط فوق را کنار بگذارید. بعد آرد را الک کنید و همراه با جوش شیرین، شیره بادام و نمک مخلوط کنید و به ترکیب کره، شکر و تخم‌مرغ که قبلا درست کرده بودید اضافه کنید و هم بزنید تا یک مایه خمیری یکدست به دست بیاورید. یک فنجان از مایه خمیری را کنار بگذارید. خمیر به دست آمده را به سه قسمت تقسیم کنید.روی یک قسمت رنگ ژله‌ای سبز و روی یک قسمت دیگر رنگ ژله‌ای قرمز بریزید و هر کدام را به صورت جداگانه ورز دهید.

سپس باید خمیرها را به مدت یک ساعت در یخچال نگهدارید. فر را روی درجه ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. بعد از گذشت یک ساعت خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و ابتدا خمیر قرمز رنگ را به صورت لول درآورید تا به شکل یک وردنه یا استوانه در بیاید. سپس خمیر سبز رنگ را هم به همین ترتیب لول کنید.

خمیر سفید رنگ را پهن کنید و ابتدا خمیر قرمز رنگ را که لوله کرده بودیم لای آن قرار می‌دهیم و هر دو خمیر را لول می‌کنیم. سپس خمیر سبز رنگ را پهن می‌کنیم و لول دوتایی خمیر قرمز و سفید را لای آن قرار می‌دهیم و یک لول سه لایه درست می‌کنیم. سطح خمیر لول شده سه لایه را خوب صاف می‌کنیم و سپس با یک چاقوی تیز به صورت حلقه‌های رولتی برش می‌زنیم.

بعد از برش دادن خمیر کوکی هندوانه‌ای در این مرحله از طرز تهیه شیرینی هندوانه شب یلدا باید کوکی‌ها را در فر قرار دهید. توجه داشته باشید که ضخامت هر رول باید ۳ سانتی‌متر باشد. سپس هر حلقه رولتی را با چاقوی به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم و در سینی فر می‌چینیم.بهتر است یک برگ کاغذ روغنی کف سینی فر بگذارید و برش‌های شیرینی کوکی هندوانه‌ای را روی آن بچینید. مدت ۱۵ دقیقه برای پخت شیرینی کوکی هندوانه‌ای کافی است.

به محض این‌که شیرینی کوکی هندوانه‌ای را از فر بیرون آوردید، شکلات‌های چیپسی را روی کوکی‌ها بپاشید. سپس در صورت تمایل دانه کنجد هم روی کوکی‌ها بریزید تا هم ارزش غذایی شیرینی کوکی هندوانه‌ای شب یلدا بالاتر برود و هم ظاهر هندوانه‌ها طبیعی‌تر به نظر برسد.

کوکی هندوانه

طرز تهیه کوکی هندوانه‌ای بدون فر

بعد از اینکه تمام مواد را مخلوط و خمیر کوکی هندوانه را آماده کردید، شعله پخش‌کن را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید داغ شود.تابه را روی شعله پخش‌کن بگذارید و در داخل تابه، کاغذ روغنی قرار دهید.کوکی‌ها را روی کاغذ روغنی با فاصله قرار دهید و دم‌کنی را روی تابه بگذارید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه دهید کوکی‌ها پخته شوند و درب ظرف را برندارید. فراموش نکنید که کوکی‌ها بعد از پخت حجیم می‌شوند.

طرز تهیه شیره بادام برای کوکی هندوانه

برای درست کردن شیره بادام و برای یک پیمانه بادام درختی، یک پیمانه آب سرد در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز به جوش بیایند. بعد از جوش آمدن اجازه دهید بادام‌ها حدود یک دقیقه در آب جوش بمانند تا پوست‌شان به راحتی جدا شود.

بادام های سفید شده را با ۱ پیمانه آب سرد در غذاساز یا دستگاه مخلوط‌کن بریزید. مخلوط‌ کن را ۲ تا ۳ دقیقه روی درجه تند قرار دهید تا مخلوط در آن تبدیل به شیری سفید رنگ شود. شیره بادام را از صافی رد کنید و از آن در تهیه انواع شیرینی و معجون استفاده کنید.

کوکی هندوانه

نکات مهم طرز تهیه کوکی هندوانه ای یلدا

برای درست کردن شیرینی کوکی فر حتما باید گرم باشد.
دسر و شیرینی و کیک شب یلدا را به شکل هندوانه، انار یا هر سمبل دیگری که دوست دارید می‌توانید درست کنید. طرز تهیه کوکی هندوانه و انار با هم تفاوت خاصی ندارد.
کوکی‌ گرم خوشمزه نیست. اجازه دهید کوکی‌ها کاملا سرد شوند و سپس میل کنید.
می توانید از شکلات آب شده به جای شکلات چیپسی برای درآوردن تخم هندوانه روی این کوکی‌ها استفاده کنید. در این صورت وقتی که کوکی‌ها کاملا سرد شد روی آن‌ها با قیف ماسوره شکلات آب شده بریزید. بهتر است شکلات آب شده شما زیاد گرم نباشد.
در طرز تهیه کوکی هندوانه‌ای کره‌ای مجلسی در زمان چیدن کوکی‌ها در سینی حتما آن‌ها را با فاصله کنار هم قرار دهید تا در زمان پخت به هم نچسبند.

در طرز تهیه کوکی هندوانه‌ای شب یلدا به هیچ عنوان خمیر کوکی را ورز ندهید. این کار موجب روغن انداختن خمیر و خراب شدن آن می‌شود.
در طرز تهیه کوکی یلدا به شکل هندوانه حتماً چند بار کوکی‌ها را در فر چک کنید تا رنگ آن‌ها تیره نشود. زیرا پخت بیش از حد کوکی‌ها موجب سفت شدن آن‌ها می‌شود.
بعد از پخت کوکی‌ها به راحتی روی سینی فر حرکت می‌کنند و جدا می‌شوند. پس نگران جدا کردن کوکی‌های هندوانه‌ای سینی فر نباشید.
برای درست کردن کوکی به شکل هندوانه برای یلدا حتماً از آرد سه صفر یا آرد چند منظوره استفاده کنید.

در طرز تهیه کوکی هندوانه باید لایه‌های قرمز، سبز و سفید به خوبی به هم بچسبند، بنابراین برای این که هر لایه بهتر روی لایه بعدی قرار بگیرد، می‌توانید ابتدا با استفاده از یک برس خیس لایه قرمز را کمی خیس کنید و بعد لایه سفید را قرار دهید. در لایه بعدی نیز ابتدا خمیر سفید را کمی خیس کنید و بعد آن را داخل لایه سبز بگذارید و رول کنید.
در طرز تهیه کوکی یلدایی هندوانه اگر قبل از قرار دادن خمیر کوکی در فر متوجه شدید که کمی نرم شده، بهتر است کوکی‌ها را برای حداقل یک ربع در یخچال بگذارید تا دوباره سفت شوند و بعد آن‌ها را داخل فر قرار دهید.
اگر قصد دارید که کوکی هندوانه‌ای یلدا را در نوستر درست کنید، می‌توانید دستگاه را روی دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

کوکی هندوانه

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *