طرز تهیه چند مدل دمنوش برای شب یلدا را در این مطلب آورده ایم تا در کنار درست کردن غذا و دسر و شیرینی در این شب زیبا دمنوش یلدایی هم درست کنید و لذت ببرید. درست کردن انواع دمنوش به عنوان یک نوشیدنی گرم میتواند جزو آداب و رسوم یلدایی منزل شما باشد.
فهرست
دمنوش یلدایی شبدر قرمز
دمنوش یلدایی شبدر قرمز سرشار از ویتامین c می باشد .شبدر قرمز گیاهی دو ساله و بسیار مفید برای سلامت پوست و مو و البته پیشگیری از انواع سرطان است. یکی از روشهای استفاده از شبدر قرمز خوردن آن به صورت دمنوش است.
مواد لازم برای ۱ فنجان :
گل و برگ شبدر قرمز: ۳ قاشق چایخوری
برگ گیاه گزنه: ۱ قاشق چایخوری
نعنا: ۲ قاشق چایخوری
جو دوسر: ۲ قاشق چایخوری
گل بنفشه: ۱ قاشق چایخوری
عسل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
یک لیتر آب را بجوشانید و زمانی که به دمای جوش رسید شعله گاز را خاموش کنید. تمام مواد لازم برای تهیه دمنوش شبدر قرمز را در آن بریزید. درب قوری را بگذارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش روی شعله بسیار ملایم گاز حاضر شود. در صورت تمایل دمنوش شبدر قرمز را با عسل شیرین کنید و دمنوش را به صورت داغ سرو کنید.
نکته مهم: اگر بیمار قلبی هستید یا مشکل رقیق بودن خون دارید از مصرف این دمنوش خودداری کنید.
دمنوش انار دمنوش شب یلدا
مواد لازم برای ۳ فنجان:
انار بزرگ دانه شده: ۱ عدد
برگ نعنا: در صورت تمایل
آب سرد: ۴ فنجان
عسل: در صورت تمایل
طرز تهیه :
یکی از خوشمزه ترین انواع دمنوش برای شب یلدا دمنوش انار است. در یک قابلمه کوچک دانههای انار را بریزید و ۳ فنجان آب سرد روی آنها بریزید. اجازه دهید مخلوط دانههای انار و آب سرد روی شعله متوسط گاز به جوش بیاید. وقتی به دمای جوش رسید شعله گاز را کم کنید و برگههای نعنا را اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش آرام آرام بجوشد و رنگ بیندازد.حدود ۱۵ دقیقه برای آماده شدن دمنوش روی شعله ملایم گاز کافی است. در صورت تمایل به مقدار لازم عسل به دمنوش اضافه کنید تا طعم شیرینی به خودش بگیرد و سپس دمنوش را به صورت داغ در فنجان سرو کنید.
طرز تهیه دمنوش خرمالو
خرمالو یکی از مفیدترین میوههای زمستانی است که درست کردن دمنوش آن در شب یلدا میتواند ایده بینظیری باشد. این دمنوش از دمنوشهای مفید در شب یلدا است که سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مفید است و برای بهبود مشکلات گوارشی، رفع تهوع و نفخ شکم بسیار مفید است. خوردن دمنوش خرمالو در شب یلدا میتواند فشار خون را تنظیم کند و به کنترل قند خون نیز کمک کند. برای آماده کردن این دمنوش خوشمزه باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه ۳ لیوان دمنوش :
آب: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
زنجبیل تازه: ۱ قطعه کوچک
دانه فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری (اختیاری)
چوب دارچین: یک عدد
خرمالو تازه: یک عدد
عسل: به مقدار لازم (اختیاری)
طرز تهیه :
در این روش طرز تهیه دمنوش برای شب یلدا باید آب، زنجبیل خرد شده، دانهها فلفل سیاه، چوب دارچین و خرمالو خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید و برای ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش خرمالوی شما به آرامی بجوشد.بعد از این زمان چای را از صافی بگذرانید و داخل یک قوری بریزید. برای خوش طعم تر شدن دمنوش یلدایی خرمالو میتوانید مقداری عسل نیز به دمنوش خود اضافه کنید.
دمنوش چای سبز، لیمو و انار
مواد لازم برای ۲ فنجان :
برگ خشک چای سبز: ۲ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۲ تکه نازک و خرد شده
دانه انار: ¼ فنجان
آب جوش: ۲ فنجان
لیمو ترش: ۱ تا ۲ عدد نصف شده
عسل یا شکر: ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه :
برای درست کردن دمنوش چای سبز، لیمو ترش و انار ابتدا باید چای سبز را دم کنید. سپس زنجبیل، تکههای لیموترش، دانههای انار و عسل را با هم مخلوط کنید و به چای سبز دم کرده اضافه کنید. اجازه دهید این دمنوش ۳ تا پنج دقیقه روی شعله ملایم گاز بماند و سپس آن را داغ در فنجان سرو کنید.
دمنوش دارچین و هل و عسل
مواد لازم برای یک فنجان :
آلو تر و خشک: ۳ قاشق چایخوری
ریشه شیرین بیان خشک شده: ۲ قاشق چایخوری
چوب دارچین: ۱ عدد
ریشه گیاه بابا آدم: ۲ قاشق چایخوری
زنجبیل خشک شده: ۱ قاشق چایخوری یا ۲ قاشق چایخوری زنجبیل تازه ریز خرد شده
هل با پوست: ۱ قاشق چایخوری
عسل: به میزان دلخواه
طرز تهیه :
یک لیتر آب را بجوشانید. بعد از به جوش آمدن آب تمام مواد را در آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه دم کنید. در صورت تمایل بعد از سرو دمنوش در فنجان مقداری شیر و عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش را به مدت دو روز میتوانید در یخچال هم نگهداری کنید.
دارچین، پوست پرتقال و چای سیاه
مواد لازم برای ۴ فنجان دمنوش:
پوست یک عدد پرتقال کامل
چای خشک سیاه: ۳ قاشق چایخوری
چوب دارچین: ۳ عدد
آب داغ: ۴ فنجان
طرز تهیه :
برای درست کردن این دمنوش شب یلدا که از دارچین، پرتقال و چای سیاه تشکیل شده ابتدا باید پوست پرتقال را خشک کنید. برای این کار پوست پرتقال و چوب دارچین را به مدت ۳ دقیقه در یک ماهیتابه خشک کنید. چای را دم کنید، سپس در یک دستگاه معمولی و دستی فرنچ پرس چای را بریزید و پوست پرتقال و چوب دارچین را اضافه کنید. ۵ دقیقه صبر کنید و سپس این دمنوش خوشمزه را داغ میل کنید.
در پایان پیشنهاد می کنم با طرز تهیه بهترین غذاها و دسرها مخصوص شب یلدا هم آشنا شوید.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.