رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۴ دی ۱۳۹۹

طرز تهیه دسر ترکی سوتلاچ

اشتراک گذاری

در این مطلب طرز تهیه دسر ترکی سوتلاچ یا آش شیر یا سوت آشی را آورده ایم که بافتی شبیه شیر برنج دارد و در ماه رمضان برای سحری یا افطار درست می کنند و بسیار خوشمزه و لذیذ است . سوتلاچ در زبان ترکی به معنای برنج له شده و نرم است و در واقع شیربرنج ترکی است.

مواد اولیه: برنج: ۸۰ گرم آب ولرم: ۱ لیوان شیر: ۱ لیتر آرد برنج: ۳ قاشق غذا خوری نشاسته ی ذرت: ۲ قاشق غذا خوری شکر: یک دوم لیوان زرده ی تخم مرغ: ۱ عدد  روش تهیه: برنج را بشویید و همراه آب داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی برنج نرم شد، شیر، آرد برنج و نشاسته ی ذرت حل شده در کمی آب را به برنج اضافه کنید و مخلوط را مرتب هم بزنید.وقتی مواد غلیظ شد شکر را اضافه کنید. به تعداد افراد کاسه ی کوچک نسوز که قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد، انتخاب کنید. چند قاشق از مواد را کنار بگذارید و با زرده ی تخم مرغ مخلوط کنید. بقیه ی مواد را داخل کاسه ها تقسیم کنید و روی هر کاسه مقداری از مواد تخم مرغی بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید.فر را روشن کنید تا گرم شود و سپس کاسه ها را داخل فر بچینید. دمای فر برای پخت، ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد است تا روی آنها طلایی شود. بعد از این که کاسه ها را از فر درآوردید، اجازه دهید خنک شوند و بعد چند ساعت داخل یخچال نگه دارید. سپس دسر برای سرو آماده است.

مواد لازم برای ۴ نفر

شیر: ۱ لیتر
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نشاسته: ۳ قاشق غذاخوری
آرد برنج: ۱ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
برنج: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
آب: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری

طرز تهیه

فر را روشن و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا داغ شود (در ادامه به شما می‌گوییم سوتلاچ را بدون فر هم چطور درست کنید). ابتدا برنج را با ۲ لیوان آب و نوک قاشق چایخوری نمک روی شعله ملایم گاز بپزید.شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گاز گرم کنید. وقتی شیر گرم شد شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در شیر کاملا حل شود.
آرد برنج، نشاسته و وانیل را با هم مخلوط کنید و یک لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید. حین اضافه کردن آب ترکیب را مرتب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. سپس زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و به این ترکیب اضافه کنید و با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید. در نهایت باید یک مایه یکدست و کرمی داشته باشید. این مایه را به قابلمه‌ای که شیر در آن است اضافه کنید. شعله گاز باید ملایم باشد و این ترکیب را باید مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
حالا برنج پخته شده به همراه آبی که همراه آن داخل قابلمه باقی مانده به ترکیب مایه تخم مرغی و شیر اضافه کنید و باز هم بزنید. ۲ دقیقه هم زدن در این مرحله کافی است. شعله گاز را خاموش کنید و سوتلاچ را در ظرف‌های رمکین یا پیاله مناسب فر بریزید. سینی فر را از آب داغ پر کنید و در طبقه وسط فر بگذارید. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه برای سرخ شدن روی سوتلاچ کافی است. در ۵ دقیقه پایانی گریل را روشن کنید. سوتلاچ را معمولا سرد میل می‌کنند پس بعد از خنک شدن در یخچال بگذارید تا سرد شود.

مواد اولیه: برنج: ۸۰ گرم آب ولرم: ۱ لیوان شیر: ۱ لیتر آرد برنج: ۳ قاشق غذا خوری نشاسته ی ذرت: ۲ قاشق غذا خوری شکر: یک دوم لیوان زرده ی تخم مرغ: ۱ عدد  روش تهیه: برنج را بشویید و همراه آب داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی برنج نرم شد، شیر، آرد برنج و نشاسته ی ذرت حل شده در کمی آب را به برنج اضافه کنید و مخلوط را مرتب هم بزنید.وقتی مواد غلیظ شد شکر را اضافه کنید. به تعداد افراد کاسه ی کوچک نسوز که قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد، انتخاب کنید. چند قاشق از مواد را کنار بگذارید و با زرده ی تخم مرغ مخلوط کنید. بقیه ی مواد را داخل کاسه ها تقسیم کنید و روی هر کاسه مقداری از مواد تخم مرغی بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید.فر را روشن کنید تا گرم شود و سپس کاسه ها را داخل فر بچینید. دمای فر برای پخت، ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد است تا روی آنها طلایی شود. بعد از این که کاسه ها را از فر درآوردید، اجازه دهید خنک شوند و بعد چند ساعت داخل یخچال نگه دارید. سپس دسر برای سرو آماده است.

طرز تهیه دسر ترکی سوتلاچ با برنج و خامه

مواد لازم

برنج نیم دانه: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب جوش: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شیر: ۱ لیتر (۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار)
خامه صبحانه: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

طرز تهیه دسر ترکی سوتلاچ با آرد برنج و برنج هر دو مرسوم است. برای تهیه شیربرنج ترکی سوتلاچ شیر را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد. برنج را چند بار با آب گرم بشورید و ابکش و سپس با ۲ لیوان آب جوش بپزید. ۳۰ دقیقه زمان برای پخت برنج کافی است. وقتی برنج خوب پخت و شفته شد، شیر را که به دمای محیط رسیده را به برنج پخته شده اضافه کنید. مدام ترکیب برنج و شیر را هم بزنید که ته نگیرد. ۴۰ دقیقه زمان کافی است تا شیر و برنج خوب بپزند و به خورد هم بروند.

سپس ۱ قاشق خامه صبحانه را اضافه کنید، حرارت را کم کنید و هم بزنید. کمی بعد شکر و وانیل را اضافه کنید، هم بزنید و گاز را خاموش کنید.وقتی سوتلاچ خنک شد در رمکین یا پیاله مناسب فر بریزید و طبق دستور بالا در فر بگذارید تا روی آن طلایی شود. اگر فر ندارید برای تهیه سوتلاچ کافی است کاسه‌های پر شده با شیربرنج را در یک ماهیتابه بزرگ بگذارید. در ماهیتابه تا نیمه آب بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

روی سوتلاچ‌ها کمی شکر بریزید و با پشت یک قاشق خیلی داغ روی شکرها با آرامی فشار دهید تا شکرها کاراملی شوند. می‌توانید از فندک آشپزخانه هم استفاده کنید و چند دقیقه روی شکر نگه دارید تا روی شیربرنج ترکی کاراملی شود.

 

مواد اولیه: برنج: ۸۰ گرم آب ولرم: ۱ لیوان شیر: ۱ لیتر آرد برنج: ۳ قاشق غذا خوری نشاسته ی ذرت: ۲ قاشق غذا خوری شکر: یک دوم لیوان زرده ی تخم مرغ: ۱ عدد  روش تهیه: برنج را بشویید و همراه آب داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی برنج نرم شد، شیر، آرد برنج و نشاسته ی ذرت حل شده در کمی آب را به برنج اضافه کنید و مخلوط را مرتب هم بزنید.وقتی مواد غلیظ شد شکر را اضافه کنید. به تعداد افراد کاسه ی کوچک نسوز که قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد، انتخاب کنید. چند قاشق از مواد را کنار بگذارید و با زرده ی تخم مرغ مخلوط کنید. بقیه ی مواد را داخل کاسه ها تقسیم کنید و روی هر کاسه مقداری از مواد تخم مرغی بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید.فر را روشن کنید تا گرم شود و سپس کاسه ها را داخل فر بچینید. دمای فر برای پخت، ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد است تا روی آنها طلایی شود. بعد از این که کاسه ها را از فر درآوردید، اجازه دهید خنک شوند و بعد چند ساعت داخل یخچال نگه دارید. سپس دسر برای سرو آماده است.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *