رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۶ شهریور ۱۳۹۳

سبزی پلو دامغانی

لینک این مطلب کپی شد!

سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج ۲ لیوان
سبزی پلو خردشده ۵۰۰ گرم
بادمجان ۴ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
روغن حیوانی یا کره (در صورت دلخواه) ۲ قاشق غذاخوری
دارچین ۱ قاشق غذاخوری
گرد غوره یا سماق قرمز ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
زعفران ۱ قاشق چایخوری
کدو حلوایی ۳۰۰ گرم

طرز تهیه:

برنج را با آب نیم گرم شسته و خیس کرده بادمجانها را شسته و پوست کنده و از طول به دو نیم تقسیم کرده و نمک زده بعد از ۱۵ دقیقه می‌شوییم و خشک می‌کنیم و با روغن سرخ کردنی سرخ می‌کنیم. بادمجانهای سرخ شده را روی کاغذ خشک کن گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. گوجه فرنگی‌ها را به مدت ۳ دقیقه در آب جوش انداخته و بعد در آب سرد قرار می‌دهیم و بعد پوست آن را گرفته و از وسط دو نیم می‌کنیم کمی نمک می‌زنیم. کدو را پوست کنده و به تکه‌های ۱۰*۱۰ تقسیم کرده و یا قالب زده در قابلمه آب را جوش آورده و برنج را در آن ریخته و بعد لحظه آخر سبزی را اضافه کرده و آبکش می‌کنیم. (زیر آبکش ظرفی را قرار داده تا بتوان آب برنج را برای تهیه لابو در آن نگه داشت .)

در قابلمه مقداری روغن ریخته و از کدوها روی آن می‌چینیم نیمی از مخلوط برنج و سبزی را در قابلمه ریخته و بادمجانها و گوجه فرنگی را همراه با دارچین و گردغوره میان برنج قرار داده و بعد مابقی برنج و سبزی را روی مواد می‌ریزیم و بر طبق معمول برنج را دم کرده و بعد از دم کشیدن در دیس می‌کشیم و در صورت تمایل روغن حیوانی یا کره را داغ کرده روی دیس می‌ریزیم و با کدوهای ته دیگ برنج را تزئین می‌کنیم.

سبزی پلو دامغانی سبزی پلو دامغانی

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    این غذا ترکیب جالبی داره باید امتحانش کنم

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    یک غذای محنی ناب و درجه یک هست من تو اقامتگاه بومگردی دامغان خوردم و خیلی خوشمزه بود.البته یک خانم محلی هم خخته بودن

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • علی

    تمامی غذاهای محلی جا لب اند

    ۲۷ شهریور, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *