رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۹ تیر ۱۳۹۵

روستای لاغران

اشتراک گذاری

وضعیت جغرافیایی لاغران

روستای لاغران در عرض جغرافیایی ۲۷درجه و طول جغرافیایی ۵۴ درجه در استان فارس و ۴۵ چهل و پنج کیلومتری جنوب غرب بخشهای جویم و بنارویه واقع شده است.

همسایگان لاغران

از شرق با جلال آباد و دهفیش ،از غرب با بلغان ،از شمال به چغان و از جنوب واقع شده در دامنه رشته کوههای زاگرس

وضعیت سیاسی و تقسیمات کشو.ری

لاغران با جمعیت ۱۷۰۰ هزارو هفتصد نفر تا سال ۱۳۸۱ هجری شمسی زیر نظر بخشداری جویم اداره می شد اما بعد از منفک شدن بنارویه از جویم به عنوان یک بخش جداگانه در سال ۱۳۸۱ لاغران به همراه روستاهای جلال آباد ،دهفیش، دامچه، مارمه، حسن آباد مرگماری ،بختیارویه و شرفویه به بخش بنارویه ملحق شد.

وضعیت اداری لاغران

لاغران دارای جمعیت حدود ۱۷۰۰ نفر ، بر اساس قانون وزارت کشور در امر شوراهای شهر و روستا . با شورای سه نفره که منتخب مردم هستند و دهیاری که در سال ۱۳۸۳ تاسیس گردید اداره می گردد.

مدارس لاغران

در کل ۵ پنج مدرسه و یک مهد کودک در حال فعالیت در امر آموزش می باشند.

دو مدرسه در مقطع ابتدایی . مدرسه ابتدایی پسرانه طالقانی . مدرسه ابتدایی دخترانه بنت الهدای .

مقطع راهنمایی دو مدرسه .مدرسه راهنمایی پسرانه مدرس ، مدرسه راهنمایی دخترانه بهار دانش

مقطع دبیرستان یک دبیرستان . دبیرستان دخترانه خاتم الانبیاء . ودر قسمت پسران نیز یک مدرسه به عنوان دبیرستان ساخته شده که در حدود دو سال به صورت آزمایشی شروع به کار نموده است اما با مشکل کمی تعداد دانش آموز مواجه می باشد.

وضعیت اداری و تجاری لاغران

۱- بانک صادرات

۲- مرکز مخابرات ۵۰۰ شماره ای و همچنین دستگاه جی اس ام (تلفن همراه روستایی) – خط انلاین شبانه روزی اینترنت و پست بانک

۳- فرستده ۶ شش کاناله صدا و سیما

۴-یک واحد جوشکاری به صورت حرفه ای ، یک واحد کارگاه درب و پنجره سازی آلومینیوم

۵- نجاری

۶- پنجر گیری وتعویض روغن و یدک فروشی اتومبیل

۷-کارگاه کیک و کلوچه پزی مدرن

۸-شرکت تعاونی مصرف روستایی

۹- خانه بهداشت

۱۰-درمانگاه روستایی

۱۱- مکتب خانه قرآن

۱۲- مسجد جمعه (مصلا)

۱۳- تعداد ۴ چهار مسجد در محله ها

۱۴- لوله کشی و برق کشی خانگی و صنعتی با کادر حرفه ای

۱۵- بنگاه و نمایشگاه اتومبیل

۱۶- مرغ و ماهی فروشی همراه با دستگاه پرکنی

۱۷- شش واحد سوپر مارکت مجلل

۱۸- تاکسی تلفنی

۱۹- برق کشی ماشین به صورت حرفه ای

۲۰- دو واحد بوتیک

۲۱- دو باب مغازه ظروف خانگی ، لوازم خارجی و ایرانی مجلل و پر رونق

۲۲-شرکت توزیع نفت

۲۳- شرکت جمع آوری و حمل زباله

۲۴- دو واحد ابزار و مصالح ساختمانی با تمام امکانات

۲۵-یک واحد خبازی (نانوایی)

شغل و در آمد شهروندان لاغران

کسب در آمد اکثریت مردم ازمحل کار در کشورهای حاشیه خلیج فارس از قبیل کشورهای کویت و امارات متحده عربی می باشد.

تازگی ها به دلیل خرید محصولات کشاورزی از طرف دولت ، مردم نسبت به کشاورزی رغبت پیدا نموده اند و زمینهای خود را به کاشت گندم اختصاص داده اند .اما به دلیل شور بودن زیاد تر از حد استاندارد آب چاهها، زمینها شوره زده و غیر قابل کشت شده است .

تعداد معدودی نیز در کارهای مغازه داری و خریدو فروش در روستا مشغول به امرار معاش می باشند.

دین و مذهب

همه مردم مسلمان سنی و شافغی مذهب هستند.

سطح سواد مردم لاغران

به جرات و با کمال افتخار باید گفت حتی یک بی سواد هم نداریم .جوانان اکثرا تا مقطع دیپلم تحصیل نمو ده اند و تعداد زیادی نیز مدرک لیسانس دارندو یا در رشته های مختلف دانشگاهی مشغول به تحصیل می باشند.

آب و هوای لاغران

از نظر آب ، آب آشامیدنی از طریق لوله کشی از روستای هرم فراهم می شود .

هوای لاغران گرم و خشک ، تابستان بسیار گرم و سوزان و هم چنین زمستان سرد و سرمای سوزنده اما در فصل بهار طبیعت چهره بهشت گونه خود را به نمایش می گذارد که گویی لاغران و اطراف آن قطعه ای از بهشت است با صدای پرندگان و عطر گلهای شب بو و دیگر گیاهان رنگارنگ که از گونه های مختلف ودارویی می باشد.

شمه ای از تاریخ لاغران

روستای لاغران از قدمتی تاریخی برخوردار است. قدمت آن حتی به دوران زرتشتیان نیز می رسد.با توجه به واقع شدن در ۱۵ پانزده کیلومتری کاریان که آتشکده معروف آذرفرنبغ در آنجا واقع شده و وجود مخروبه ها که آثار آن در اطراف لاغران به وفور دیده می شود و یا آثار قدیمی که هنگام حفر چاه فاضلاب و یا پی کنی در خانه ها یی که در دامنه کوه واقع شده اند به دست می آید می توان تاریخ روستا را حدس زد منتهی طبق گفته پیرمردها و ریش سفیدان لاغران در زمانهای مختلف به دلیل قحط سالی و بیماریهای عمومی نظیر وبا، سل ، و… و مورد دستبرد و تاراج قرار گرفتن دارایی مردم از طرف یاغیان و احیانا گاهی خوانین مستبد محلی و یا عشایر بارها به دلیل کوچ وفرار مردم به جاهای امن خالی از سکنه شده است .اما نسل جدید که قدمت تاریخ آن در حدود ۳۵۰ سیصدو پنجاه سال می باشد اکثرا از روستاهای بیدشهر، هود، هیرم، کمشک از توابع لارستان و روستای مزایجان داراب می باشند که آنها نیز به دلایل فوق الذکر از محل خود کوچ و در لاغران ساکن می شوند و به دلیل وصلت های خانوادگی که بین آنها روی می دهد همگی با هم قوم و خویش و از اتحاد مثال زدنی در طول تاریخ لاغران بر خوردار می شوند از دیگر خصلت های خوب مردم لاغران میهمان دوستی و یا به عبارتی میهمان پرستی است که به آن شهره هستند.مردم در کار خیر همیشه پیش قدم بوده و از برکت آن روستایی آباد دارند که حتی به جرئت می توان گفت که از امکانات شهر بودن فقط جمعیت کمتر نسبت به شهر می باشد.

Lagharan_2 روستای لاغران

           
 

نظر کاربران :

  • یوسفی

    سپاسگزار از درج دیدگاه اینجانب در مورد روستای لاغران

    ۱۳ اسفند, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • منوچهر یوسفی

    با سلام لطفا مطلب خود را با مدرک و کارشناسی بنویسید انجا که نوشته اید مورد غارت عشایر قرار داشته چیزی نا صواب است زیرا بخشی از عشایر باصری که در آنجا در فصول خاصی مستقر و سپس کوچ میکردند از ملک و دارایی برخوردار بودند که در کاریان هم هنوز مالکیت دارند بچه دلیل باید دهکده ها را مورد غارت قرار دهند ؟این دیدگاه را برای دومین بار است می نویسم متاسفانه موضوع را نا دیده و بدور ریخته اید تقاضا میشود اگر مورد خاصی هم دیده شنیده و خوانده اید دقیق قید فرمایید مربوط به کدام عشایر بوده است تا ابهامات بر طرف شود با تشکر ، یوسفی

    ۲۱ شهریور, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *