رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۹ فروردین ۱۳۹۷

روستاهای هدف گردشگری همدان در سال طلایی

لینک این مطلب کپی شد!

همدان- ایرنا- انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۸ و میزبانی این استان از ۵۰۰ عضو از ۱۵۰ کشور وابسته به سازمان جهانی گردشگری و همچنین وزاری خارجی ۳۴ کشور آسیایی، زمینه ساز رونق گردشگری خارجی و نقطه عطفی در معرفی ظرفیت های استان در عرصه جهانی است.
به گزارش ایرنا، هم اینک استان همدان و به تبع آن مدیران دولتی در انتظار میزبانی ۲ رویداد بزرگ بین‌المللی در حوزه گردشگری هستند؛ شرایطی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فرصتی برای احیای صنعت توریسم در روستاهای هدف گردشگری است.
بافت ویژه و معماری خاص خانه‎ها، مغازه‎ها و مراکز محلات این روستاها، زیبایی های طبیعی و طبیعت بکر و دست نخورده، آثار تاریخی با قدمت چند هزار ساله، وجود قنات های قدیمی و رودهای جاری و تولید محصولات مرغوب کشاورزی، این روستاها را به روستاهای شاخص با ارزش‎ گردشگری قابل توجه تبدیل کرده است.
از طرف دیگر مسئولان نیز معتقدند که رویداد همدان ۲۰۱۸ می تواند تاثیر بسزایی در برندسازی مقاصد گردشگری همدان داشته باشد و بر شعار گردشگری پایدار، اشتغال پایدار و ارزش افزوده پایدار جامه عمل بپوشاند و فرصت بی‌بدیلی برای شناسایی ظرفیت‌های روستاهای هدف گردشگری استان همدان باشد.

roosta روستاهای هدف گردشگری همدان در سال طلایی
در همین چارچوب است که این روستاها تلاش دارند از فرصت یاد شده و سال طلایی ۲۰۱۸، به فراخور ظرفیت‌های بالقوه خود در راستای جذب گردشگر و رونق این صنعت سبز و در نهایت برندسازی مقاصد گردشگری منطقه خود بهره مطلوبی ببرند.
در حقیقت طبیعت منحصر به فردی که در روستاهای هدف گردشگری همدان وجود دارد می‌تواند چشم هر مسافری را به خود خیره کند و وجود روستاهای بکر با طبیعت وصف‌نشدنی در این استان، فرصت بسیار خوبی برای اجرای طرح‌های روستای هدف گردشگری در جهت ایجاد اشتغال، درآمد و توسعه در همدان است.
روستاهای ‘گشانی’، ‘اشتران’، ‘شهرستانه’ و ‘سنجوران’ در شهرستان تویسرکان، ‘علیصدر’ و ‘اکنلو’ در کبودرآهنگ، ‘سیمین ابرو’، ‘ورکانه’، ‘خاکو’ و ‘وفرجین’ در شهرستان همدان، ‘مانیزان’، ‘پری پیروز’ و ‘جوراب’ شهرستان ملایر، ‘ملحمدره’، ‘حبشی’ و ‘محمدآباد’ شهرستان اسدآباد، ‘ازناو’ و ‘قلعه جوق’ شهرستان فامنین، ‘رسول آباد سفلی’ در شهرستان بهار و ‘کاج’ در شهرستان رزن از میان یک هزار و ۳۰ روستای دارای سکنه استان همدان به عنوان روستاهای هدف گردشگری استان همدان انتخاب شده اند.

*** تخصیص اعتبار به سه روستای گردشگری
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان گفت: معرفی ۳۰۰ روستای هدف گردشگری در برنامه ششم توسعه از سوی بنیاد مسکن در حوزه گردشگری و بافت باارزش تعریف شده است که امکان سنجی ۲۰ روستای استان انجام و به تهران معرفی شد.
حسن ظفری افزود: ۹ روستای گردشگری و ۱۱ روستای بافت باارزش در استان همدان مصوب شده است و عملیات بهسازی در پنج روستای بافت باارزش اجرا شده است.
وی با بیان اینکه باید بافت های سنتی و بومی احیا و الگوبرداری شود، افزود: ‘اشتران’ از روستاهایی بود که تلاش شد با بهره گیری از الگوی بومی و رنگ و نمای منطقه، مولفه های گردشگری و بسترسازی زیرساخت های ورود مسافر را در آن فراهم کرد.
ظفری با بیان اینکه برای سه روستای هدف گردشگری در سال ۹۷ نیز اعتبارات تخصیص یافت، گفت: اعتبار مطالعاتی و اجرایی روستای ‘خاکو’ همدان به مبلغ سه میلیارد ریال، روستای ‘حیدره دارالامام’ بهار با اعتبار ملی ۲ میلیارد ریال و ‘ملحمدره’ اسدآباد با اعتبار اجرایی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تصویب شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان با بیان اینکه این سه طرح در سال جاری به مناقصه گذاشته می شود تا عملیات اجرایی آن آغاز شود، افزود: تاکنون در ۹ روستا عملیات مطالعاتی و اجرایی انجام شده و مطالعات ۱۱ روستا واجد ارزش نیز در شرف اجرا هستند تا حداکثر استفاده را از این فضاها برای جذب گردشگر داشته باشیم.

*** روستاهای هدف گردشگری را باید بیشتر معرفی کرد
معاون امور عمرانی استاندار همدان نیز گفت: ۲۰ روستای هدف گردشگری همدان برای معرفی آماده و برای ۶ مورد از آنها اعتبار در نظر گرفته شده است.
محمودرضا عراقی اظهار کرد: همدان می تواند با ابتکار عمل، خلاقیت و ارائه ایده‌ های جدید مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.
وی ادامه داد: می توان در کنار معرفی مکان‌ های تاریخی و جاذبه ‌های گردشگری و قدیمی همدان که بارها به معرفی آن پرداخته ایم، با خلاقیت و ایده های نو، مکان ‌های گردشگری جدید مانند شهر جهانی لالجین را به گردشگران معرفی کنیم.
وی گفت: همدان به غیر از جاذبه ‌های گردشگری گنجنامه، آرامگاه بوعلی و آرامگاه باباطاهر، از ظرفیت‌ هایی همچون شهر جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر برخوردار است که باید آن‌ ها را به گردشگران معرفی کرد.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه باید کار جدید و نو برای جذب گردشگر انجام شود گفت: باید چالشی عمل کنیم و در این راه محکم و استوار باشیم.

*** به ازای هر روستا ۱۰ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده است
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز با بیان اینکه ۲۰ روستای هدف گردشگری در همدان معرفی شده است، اظهار کرد: امسال برای ۶ روستای هدف گرشگری استان، به ازای هر روستا ۱۰ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده است.
سید مهدی وفایی با بیان اینکه برای اولین بار در کشور برای گردشگری عشایر ۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است، ابراز امیدواری کرد: این امر موجب رونق اقتصادی و اشتغال روستاها و عشایر استان همدان شود.
کارشناس اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در این ارتباط گفت: برای توسعه روستایی، ۵۰۰ شغل جدید در روستاهای هدف گردشگری استان ایجاد می شود.
رزیتا ناصرالمعمار افزود: بخشی از اعتبارات برای اشتغالزایی و جذابیت روستاها در زمینه مرمت و بهسازی بناهای تاریخی و واجد ارزش در روستاها هزینه می‌شود.
همدان که در دامان کوه الوند پهنه گسترانیده، با تمدن سه هزار ساله از کهن‌ ترین شهرهای جهان است که به واسطه دارا بودن بیش از یکهزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری، در سال ۸۵ با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران معرفی شد.
این استان با داشتن حدود یکهزار و ۷۹ روستای دارای سکنه، آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی همچون تپه هگمتانه، کتیبه های گنجنامه، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، گنبد علویان و جاذبه های طبیعی همچون غار علیصدر را در دل خود جای داده و به عنوان پنجمین شهر گردشگری کشور شناخته می‌ شود؛ استانی که بی تردید توجه به ظرفیت های گردشگری روستایی آن، باعث رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار خواهد شد.

منبع: ایرنا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *