رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۵ مرداد ۱۴۰۱

روستاهای تاکستان ( معرفی ۱۱۶ روستای تاکستان )

لینک این مطلب کپی شد!

روستاهای تاکستان را در این مطلب به شما معرفی خواهیم کرد . در ابتدا با شهرستان تاکستان و سپس به معرفی ۱۱۶ روستای تاکستان می پردازیم .شهرستان تاکستان یکی از شهرستان‌های استان قزوین است. مرکز این شهرستان، شهر تاکستان است. نام تاتی این شهر سیادن است که پیش از تأسیس فرهنگستان ایران در منابع فارسی با همین نام آمده‌است. شهرستان تاکستان پرجمعیت‌ترین منطقه تات‌نشین ایران و جهان است.خرمدشت، اسفرورین، نرجه و ضیاءآباد ونیکویه دیگر شهرهای شهرستان تاکستان هستند.جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۰، برابر ۱۷۲۶۳۹ نفر بوده‌است.زبان‌های رایج در این منطقه ترکی و تاتی است.

موقیعت و وسعت تاکستان

شهرستان تاکستان در شمال غربی فلات مرکزی ایران بین مدارهای ۴۹ درجه و ۱۰ دقیقه تا ۴۹ درجه و ۴۸ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ و مدارهای و مدارهای ۳۵ درجه و ۴۰ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه عرض شمالی از استوا واقع شده‌است ارتفاع متوسط شهر تاکستان از سطح دریا ۱۲۶۵ متر می‌باشد. این شهر در طول شرقی ۴۹ درجه ۴۲ دقیقه و عرض شمالی ۳۶ درجه ۴ دقیقه ۱۵ ثانیه قرار دارد فاصله شهر تاکستان تا شهر قزوین ۳۵ کیلومتر و تا تهران ۱۸۵ کیلومتر است فاصله هوایی تاکستان تا تهران ۱۴۹ کیلومتر می‌باشد این شهرستان از شمال به کوهین و جاده ترانزیت از شرق به قزوین از جنوب به دانسفهان بویین زهرا و ساوه از غرب به شهرستان ابهر از استان زنجان ممحدود می‌گرد.

تقسیمات کشوری

بخش مرکزی شهرستان تاکستان
دهستان قاقازان شرقی
دهستان قاقازان غربی
دهستان نرجه
شهرها: تاکستان و نرجه و نیکویه

بخش اسفرورین
دهستان اک
دهستان خرم‌آباد (تاکستان)
شهرها: اسفرورین

بخش خرمدشت
دهستان افشاریه
دهستان رامند شمالی
شهرها: خرمدشت

بخش ضیاءآباد
دهستان دودانگه سفلی
دهستان دودانگه علیا
شهرها: ضیاءآباد

شهرستان تاکستان در ۱۸۰ کیلومتری تهران و ۳۰ کیلومتری جنوب باختری قزوین قرار دارد مساحت تاکستان در حدود ۲۵۳۶ کیلومتر مربع می‌باشد این شهرستان دارای ۵ شهر ۹ دهستان ۱۳۳ آبادی می‌باشد و جمعیت در حدود ۲۰۰ هزار نفر را در خود جای داده‌است.

شهرستان تاکستان با داشتن بیش از ۳۵ هزار هکتار باغ انگور دومین شهر تولیدکنندهٔ انگور در کشور به‌شمار می‌رود و به همین منظور در سال ۱۳۱۷ خورشیدی در دورهٔ پهلوی اول از سوی فرهنگستان زبان نام این شهر به‌طور رسمی از سیادن به تاکستان تغییر یافت. زبان اصلی این شهرستان تاتی است.تات بازمانده‌ای از اعماق تاریخ با رنگ بوی فرهنگ کهن و پیشینه‌دار ماد، پیشینه‌ای به عمق پیچیدگی زبان و آداب رسوم و جشن‌ها و باورهای این منطقه می‌باشد. آثار زندگی پیش از تاریخ در تپه‌های باستانی، از جمله خله کو (کوه خاکستر)، منطقه ارزشمند حفاظت شدهٔ باشگل با تنوع شگفت‌انگیز گیاهی و جانوری، برج‌ها بناها، قلعه‌های، پل‌ها، دشت‌ها، کوهستان‌های زیبا، شهرها و آبادی‌ها و محیط‌های بکر طبیعی، غارها، چشمه‌های آب معدنی و بیش از ۳۰۰ اثر شناسایی شده ۱۹۷ اثر دیگر که به ثبت شده، از ویژگی‌های شهرستان تاکستان می‌باشد.

جاهای دیدنی تاکستان

در شهرستان تاکستان ۳۰۳ اثر باستانی شناسایی شده‌است. از این تعداد ۱۹۶ اثر به ثبت ملی رسیده‌است.۱۰۷ اثر دیگر در نوبت اخذ شماره ملی می‌باشد. ۸۶ اثر دیگر به تازگی شناسایی شده، و پس ازارایه نظریهٔ کارشناسی سازمان میراث فرهنگی کشور، نسبت به ارائه مدارک لازم جهت تعیین نوبت واخذ شماره ثبت ملی اقدام خواهد شد. – بیش از ۲۰۰ تپه باستانی از نوع مسکونی و دیده‌بانی مر بوط به پیش از تاریخ، دوره تاریخی و … از جمله: تپه‌های خله کو، خندا، شیزر، قرق، اک، گیلک تپه، بالا، سلک، خرم‌آباد، نجات، چخماق، تنه تپه، نر گه، زرلان، و لازگرد، کندر، کی وران، تپه ی: خروزان، اسفرورین، شارین، نهاوند، یوسف آباد، اسپند تپه و …

تپه راه خرم‌آباد

تپه راه خرم‌آباد (به تاتی: خرام‌باده را): آنچنان که از نامش پیداست، این تپه در جنوب تاکستان و درابتدای جاده‌ای که به روستای خرم‌آباد می‌رود، قرار دارد. این تپه از تپه‌های باستانی تاکستان به‌شمار می‌رود که هنوز مورد بررسی و کاوش‌های علمی قرار نگرفته‌است اما دیده‌ها و شنیده‌های نویسنده و آثار بر جای مانده روشن می‌سازد که حفاری‌های افراد آماتور و سارقان اشیای عتیقه چند مر تبه بر روی این تپه ارزشمند صورت گرفته‌است. این عمل موجب تخریب بخشی از این تپه شده و آثار بدست آمده به سرقت رفته‌است !؟ شایان ذکر است که شور بختانه قسمت‌هایی از این تپه توسط افراد ناآگاه در برابر سکوت وبی توجهی مسئولان به کلی تخریب شده‌است !! به گفته یک مقام آگاه محلی در یکی از حفاری‌های قاچاقچیان عتیقه در فاصله سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۶ تعدادی ظروف سفال واشیای قدیمی و کوزه‌ای دارای ۳۰ سکه طلا با مهر و نشان دوره دیلمیان بدست آمده و به سرقت رفته‌است. ۳۰ سکه طلای یاد شده بامهر عزالدوله دیلمی بوده‌است.

قیزقلعه

قیزقلعه یا دژ آناهیتا یکی از قلعه‌های بزرگ و مهم شهرستان تاکستان است که در ۲۰ کیلومتری تاکستان و در ۳ کیلومتری روستایی به نام آبکلو از بخش ضیاءآباد قرار دارد این قلعه بر روی کوه سنگی بزرگ و منفردی که بر تمام نواحی اطراف مسلط است، جا خوش کرده‌است. بقایای بر جای مانده نشان می‌دهد که این بنا دژ عظیم و شکوهمندی بوده‌است که به دورهٔ ساسانی در ایران تعلق دارد و همچنین یادآور آیین مهری (مهرگرایی) در این سرزمین است و از کیلومترها مسافت قابل مشاهده است. آناهیتا فرشته و نگهبان آب و فراوانی و زیبایی و باروری و خواهر خورشید (مهر) در نزد ایرانیان دارای مقام بلند و ارجمندی بوده‌است. به احتمال زیاد «اردویسور آناهیتا» نیز چون میترا از ایزدانی بود که پیش از پیدایش زرتشت، توسط مردم ایران و نواحی اطراف – ولو به نام‌های دیگر – مورد ستایش قرار می‌گرفت. از بلندی این کوه می‌توان تمامی نواحی پیرامون را تا فاصلهٔ دوردست مشاهده کرد. این قلعه از سه سو به پرتگاه‌های عمیق و مخوف منتهی می‌گردد و تنها راه دسترسی به آن از ناحیه جنوب است. در این مسیر آثاری از سکوهای متعدد دیده می‌شود که نشانگر آن است که در زمان آبادانی، این پله‌ها به جهت دسترسی آسان به این قلعه ساخته شده‌است. شواهد و کاوش‌های علمی صورت گرفته در سرتاسر ایران نشان می‌دهد قلعه‌ها یا دژهای بسیاری با نام قلعه دختر یا دژ آناهیتا حضور دارند که همهٔ این آثار، از سه جهت با صخره کوهستانی با ارتفاع غیرقابل نفوذ محصور است و بر هر صخره باروی بلند و برج‌های دیده‌بانی ساخته شده، مشاهده می‌گردد و در برخی برج‌ها و باورها به دلایل مختلف تخریب شده‌اند. از آثار به جا مانده از این بنا جزرهای یک چهار تاقی است که از سنگ و ساروج ساخته شده‌است اما تاق آن فرو ریخته‌است پایه‌های باقی‌مانده بسیار سترگ است و ابعادی در حدود ۳ متر دارد و فاصلهٔ هر پایه تا پایه بعدی حدود ۴ متر و هشتاد سانتی‌متر است. مصالح بنا از سنگ لاشه و ملات ساروج است علاوه بر سنگ در برخی از قسمت‌های قلعه آجر نیز به کار رفته‌است که ابعاد آن نظیر آجرهای دوره ساسانی است. ترکیب شگفت‌آور سنگ لاشه با آجر و فرو رفتگی‌ها و برجستگی‌های هماهنگ در سطح دیواره‌ها، تزیینات بسیار زیبا و مقرنس از جمله زیبایی‌ها و طرح‌های این اثر تاریخی است. این بنا با شماره ۲۱۴۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

بقعه پیر

در کناره جنوب شرقی شهر تاکستان برجی آجری از بناهای دوره سلجوقی بر جای مانده که به نام بقعه پیر شناخته می‌شود. این بنا یک چهار طاقی است که هر ضلع آن در خارج ۶٫۵۰ متر و از داخل ۴٫۴۰ متر می‌باشد. متأسفانه از تزیینات فراوان و کهن این بنا تنها دو رج طاقنماهای کوچک سه کولی تزیینی باقی مانده که به کمک آجرکاری خفته و رفته ایجاد شده و از بند کشی‌های نقش دار برخوردار است. گنبد بنا – که دوپوش و مخروطی بوده در اثر تعمیرات تغییر شکل یافته – به کمک چهار فیل پوش واقع در کنج‌ها و طاقنماهای میان آن‌ها و سپس کاربندی‌های شبه طاقنما ی کوچک که بین هر فیل پوش و طاقنما ی بزرگ ایجاد شده بر پا گشته‌است و در داخل آن‌ها نیز با آجر چینی، طرح‌های هندسی – از جمله صلیب شکسته، صلیب ایرانی یا چلیپا یا گردونه مهر – به وجود آورده‌اند.

امام زاده هفت صندوق تاکستان

این بنا در نزدیکی گورستان روستایی به همین نام از بخش ضیاآباد شهرستان تاکستان قرار دارد بنا شکل مستطیل دارد و دارای حرمی مربع شکل است که در جلوی آن ایون ورودی در کنار دو فضای کوچک جنبی در نمای شرقی و غربی آن قاب‌بندی و چهار تاقی مشاهده می‌شود و ضلع شمالی آن سه تاق نما دارد گنبد بنا دو پوش و بدون کاشی کاری و ببه وسیله‌های تیرهای چوبی مهار شده‌است تزیینات بنا در داخل شامل رنگ آمیزیبندی و در خارج به صورت طرح‌های ساده آجری کاری در میدان تاق نماها و ورودی فضاهای جنبی نمایان است این بنا از آثار دورهٔ صفویه می‌باشد

تپه سلک

تپه سلک (به تاتی: زلکه تپه): سلک یعنی سفال، هر ظرفی که از جنس سفال باشد. این تپه در جنوب خاوری تاکستان و در ناحیه شمال باختری تپه خندا و در حدود ۴ کیلومتری آن واقع است. تپه سلک دارای مساحت تقریبی یک هکتار و بلندی آن به ۷متر می‌رسد. با توجه به شیب ملایم زمین‌های پیرامون تپه و آثار برجای مانده از حفاری‌های ناشیانه و… بنظر می‌رسد که مساحت تپه یاد شده، بسیار بیشتر از مساحت کنونی آن بوده‌است اما در طول زمان به علت عوامل طبیعی و انسانی از بین رفته وبخش‌هایی از آن درناحیه شمال خاوری به زراعت و باغداری اختصاص یافته‌است! و…

روستاهای تاکستان

امام زاده ولی

امام زاده ولی: این بنا بر روی صفحه طبیعی سنگی نسبتاً کوتاهی قرار دارد ازاره بنا با تکه سنگ‌های قهوه‌ای رنگ در دو ردیف تا ارتفاع ۱ متر ساخته شده و بقیه آن با آجرهای ساده کار شده‌است در نمای بیرونی ۳ دیواره آن طاق نماهایی مشاهده می‌شود شکل بنا مکعب است و بر روی آن گنبد بنا قرار گرفته‌است این گنبد در ناحیه پایین به صورت استوانه و در قسمت بالا به صورت گنبدی شکل کار شده‌است این بن از دوره آثار ایل خانی به‌شمار می‌رود. گفته می‌شود این امام زاده از نوادگان امام موسی کاظم می‌باشد.

میل خرم‌آباد

این بنا در ۱۲ کیلومتری جنوب خاوری تاکستان و در روستای خرم‌آباد قرار دارد. در ساخت بنا از آجر، ملات گل و گج استفاده شده‌است. در سوی شمالی بنا آجر لعابدار فیروزه‌ای در طرح‌های هندسی لوزی دیده می‌شود و نیز شکل تزییتی دیگری که در چهار گوشه آن نقش چلیپا بکار رفته‌است، بر سطح بنا طراحی شده‌است. در لبه‌های بنا نیز دو ردیف آجرچینی با همان آجر لعاب دار دیده می‌شود که بخشی از آن به دلیل عوامل طبیعی فرو ریخته‌است. با توجه به ویژ گی‌های ساخت بنا و عناصر تزیینی که در آن به کار رفته‌است، می‌توان این بنا را از آثار دورهٔ صفویه به‌شمار آورد. بنای میل به شمارهٔ ۲۰۱۳ در تاریخ ۱۳۷۷/۰۲/۱۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

روستاهای تاکستان

مدرسه خیام

این ساختمان از بناهای دورهٔ پهلوی است که هم‌زمان با عمارت بانک ملی و ساختمان شهرداری در منطقهٔ فلاحت پیشین که امروز بلوار اصلی شهر است، بنا شده‌است. ساختمان اصلی این بنا بسیار بزرگ بوده و از سه طرف محدود به خیابان بوده‌است از ناحیه خاور به خیابان توحید امروزی و از باختر به خیابان شهرداری کنونی و از جنوب محدود به بلوار است. این مدرسه دارای سه درب ورودی بزرگ بوده‌است یکی در ضلع خاوری یکی در ضلع باختری و دیگری در ضلع جنوبی قرار دارد که هم‌اکنون محل ورود به ادارهٔ میراث فرهنگی است. بنای مدرسه ابتدایی امروز که پیشتر در همان فضا مدرسهٔ شبانه‌روزی دایر بوده‌است و ساختمان دبیرستان خدمات که بعدها اداره آموزش و پرورش و… در آن فعالیت می‌کرد و امروزه فروشگاه شماره ۲ فرهنگیان در آن دایر است، در همین فضای مدرسه خیام پس از تخریب قسمتی از آن بنا شده‌است. شور بختانه از این بنا تنها محوطهٔ میراث فرهنگی کنونی باقی مانده‌است و باقی بنا به دلایلی نا معلوم و به بهانهٔ فرسوده بودن تخریب شده‌است و در جای آن بناهای دیگری ساخته شده‌است در آغاز این بنا محل استقرار نمایندهٔ رضا شاه پهلوی آقای عابدین خان عالی خانی خراسانی جهت سروسامان دادن به وضعیت کشاورزی و درآمد وامور داخلی تاکستان بوده‌است و از فضای پشتی آن که دو درب ورودی شرقی و غربی داشت به عنوان انبار غله و مالیات‌ها و بهره‌های ملوکانه استفاده می‌شده‌است. بعدها از همین فضا به عنوان سرباز خانه استفاده می‌شد. در شهریور ۱۳۲۰ که نیروهای آمریکایی و انگلیسی، هندی و روسی در ایران حضور داشتند، فرماندهٔ نیروهای ارتش روسیه به هنگام اشغال شمال ایران تا حدود تاکستان و نواحی اطراف آن تا منطقهٔ فارسجین در این ساختمان مستقر گردید. زمانی که نخستین نماینده آموزش و پرورش از سوی وزارت مطبوع به تاکستان داده شد، دفتر نمایندگی در همین مکان دایر بوده‌است از سال‌های پس از آن به عنوان مدرسه خیام کاربری داشته‌است. پس از بارندگی شدید و افتادن سیلاب در مدرسه، کلاس‌های درس به مدرسه نو بنیاد سعدی و جامی منتقل شد و از آن پس قسمت‌هایی از ناحیه شمالی، خاوری و باختری بنا یاد شده، تخریب شد. در ساختمان باقی‌مانده که اکنون اداره میراث فرهنگی در آن دایر است، بنیاد پهلوی تا پایان سال ۱۳۵۷ فعالیت داشته‌است، این بنیاد، در سال‌های پس آن به عنوان بنیاد علوی به جاهای دیگر منتقل شده و به کار خود ادامه داد. پس از آن اداره آبخیز داری و مراتع و سر جنگل داری تا سال ۶۲ در این ساختمان فعالیت داشته‌است. از آن پس اتحادیه انجمن‌های اسلامی حدود ۳ الی ۴ سال در همین ساختمان فعالیت نمود. از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ پس از بازسازی و مرمت قسمت‌هایی از بنا ی یاد شده، این ساختمان در اختیار اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگردی شهرستان تاکستان قرار گرفت. مدرسه خیام با شمارهٔ ۲۱۶۶ به تاریخ ۱۳۷۷/۰۸/۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است.

امام زاده کمال تاکستان

این بنا به شکل ۶ ضلعی و به طول ۳٫۹۰ متر است و در حاشیه ضیاآباد شهرستان تاکستان قرار گرفته‌است این بنا شامل ۳ بخش است دو بخش الحاقی آن کاملاً نوساز و فاقد هر گونه ارزش هنری است شکل داخلی بنا نیز ۶ ضلعی است و دارای نازک کاری است گنبد بنا از نوع ۲ پوش است و بنا دارای تزیینات آجر کاری در میان تاق نماها است و در گوشه سازی‌های داخل آن نقوش گل و گل و بته مشاهده می‌شود این بنا از آثار قرن نهم هجری است.

حیات وحش باشگل تاکستان

منطقهٔ حفاظت شده باشگل:این منطقه با مساحت ۲۶۰۰۰ هکتار در۸ کیلومتری شمال باختری تاکستان و در محدوده دهستان قاقازان قرار دارد. این منطقه با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی دارای زیستگاه گوناگونی است. در بخش‌های جنوبی این زیستگاه آهو و در باقی نقاط تپه ماهور آن زیستگاه قوچ و میش است. به دلیل خالی از سکنه بودن برخی از روستاهای این منطقه، ناحیهٔ یادشده برای حیات وحش بسیار مناسب است. افزون بر آهو، قوچ و میش جانوران دیگری چون گرگ، روباه، شغال، گراز و خرگوش … نیز در آن زندگی می‌کنند. قلعهٔ دختر و بنای امامزاده هفت صندق در این منطقه قرار دارند

تپهٔ باستانی نرجه

تپهٔ باستانی نرگه: تپه باستانی نرگه به درازای ۲۲۰ متر و پهنای ۱۸۰متر و بلندی ۲۶ متر از سطح زمین می‌باشد. این تپهٔ کهن در درون دشت هموار تاکستان و در نزدیکی شامی شاپ تاکستان و یک آبادی به همین نام قرار گرفته‌است. این آبادی امروز تبدیل به شهر شده‌است. شهری کوچک اما زیبا. آثار بدست آمده از این تپه مربوط به عمق ۵/۸ متر است و به هزارهٔ نخست میلادی تا عصر صفوی تعلق دارد. نام این ناحیه در عصر ساسانی هرگه بوده، بعداً نرگه به معنای شکار گاه آهو وبا یورش عرب به ایران زمین و نفوذ خط عربی به جای حرف (گ) پارسی حرف (ج) عربی جانشین شده و واژه نرگه به صورت نرجه درآمده‌است! هنوز هم مردم خوب ساکن در نرگه و تاکستان نام این شهر را نرگه می‌خوانند. تنها در سیستم اداری آن را نرجه می‌نویسند!؟

تپه قرق

این تپه در جنوب باختری تاکستان و در جاده قدیم اک (اکه راه) است. بلندی تقریبی این تپه ۲۰متر و در فضایی در حدود ۲هکتار قرار دارد. بخش‌هایی از قسمت خاوری و باختری این تپه آسیب دیده‌است. بر روی تپه در ناحیه شمالی آثار چند مرحله حفاری ناشیانه و غیر علمی و یک دهانه چاه مشاهده می‌گردد.گفتنی است که در حفاری قاچاقچیان اشیای عتیقه بر روی این تپهٔ بزرگ و مهم تعدادی آثار مربوط به دوره ساسانی و دوره‌های پس از آن بدست آمده‌است که تعدادی از ان نصیب میراث فرهنگی شده‌است.

گیلک تپه

گیلک تپه: تپهٔ گیلک از تپه‌های قدیمی تاکستان است که در جنوب تپهٔ قرق قرار دارد. هنوز در این تپه حفاری‌های علمی صورت نگرفته‌است. این تپه از تپه‌های دیدبانی به‌شمار می‌رود. هم‌اکنون بلندی این تپه به ۳ تا ۴ متر می‌رسدو در زمینی به مساحت یک هکتار قزاز گرفته‌است.

روستاهای تاکستان

روستای آتش‌انبار

روستای آتش‌انبار، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۳ نفر بوده‌است.

روستای آزادده

روستای آزادده (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱۳ نفر بوده‌است.

روستای آک

روستای آک، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۲۰ نفر بوده‌است.

روستای احمدآباد

روستای احمدآباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بوده‌است.

روستای اربطدره

روستای اربطدره، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰ نفر بوده‌است.

روستای ارونقاش

روستای ارونقاش، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۲ نفر بوده‌است.

روستای اسلام‌آباد

روستای اسلام‌آباد روستایی در دهستان اک بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۰۱ نفر بوده‌است.

روستای اشتجین

روستای اشتجین، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۱۷ نفر بوده‌است.

روستای آق‌بلاغ

روستای اقبلاغ (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹ نفر بوده‌است.

روستای اقچه کند

روستای اقچه کند (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۴ نفر بوده‌است.

روستای انداق

روستای انداق، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۱ نفر بوده‌است.

روستای اورازجین

روستای پناه آباد، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان در استان قزوین ایران است. حدفاصل جاده ترانزیت بویین زهرا-آوج از غرب به روستای طرویزک از شرق به روستای جعفرآباد از شمال به روستای یاری آباد از جنوب به روستای برزلجین محدود می‌شود.
این روستا از بزرگترین صادر کننده های گوجه فرنگی به روسیه، افغانستان، پاکستان و کشورهای حاشیهٔ خلیج فارس می‌باشد.خاک حاصلخیزی دارد و اکثر اهالی کشاورز هستند و اکثرا به تولید گوجه فرنگی و نشا ریشه درخت مو می‌پردازند.بعد از زلزله ۱۳۴۲ بویین زهرا روستا کلا تخریب شد و روستای کنونی ساخته شد قطب کشاورزی منطقه است گلابی انگور خیار گیلاس هندوانه شبرنگ شلیل از مهمترین محصولات می‌باشد.قنات این روستا وسعت زیادی دارد اما متاسفانه به خاطر برداشت غیر مجاز از آب سفره زیر زمینی خشک و گاها تخریب شده است.

این روستا مهاجر پذیر بوده و هر ساله به جمعیت آن افزوده می شود.شهرک سبز دشت پناه آباد نیز جزء این روستا می باشد.همچنین روستا دارای مرکز مخابرات، درمانگاه با پرسنل کامل پزشکی و آمبولانس،فروشگاه زنجیره ای،شیرینی پزی،مکانیکی،داروخانه کشاورزی،پایگاه گازرسانی، حسینیه و … می باشد.این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۴۴ نفر بوده‌است. زبان اهالی ترکی آذربایجانی است‌.

روستای اورنه

روستای اورنه، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۷۶ نفر بوده‌است.

روستای بادامک

روستای بادامک (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای باشگل

روستای باشگل، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.
در کنار ای روستا، منطقه محفاظت شده‌ای نیز قرار دارد که با همین نام شناخته می‌شود. در این منطقه که وسعتی حدود ۲۷ هزار هکتار دارد، گونه‌های جانوری متعددی به زندگی و زادآوری می‌پردازند. این منطقه به پناهگاه امنی برای قوچ‌ها، میش‌ها آهوهای بومی تبدیل شده‌است.

روستای برزلجین

روستای برزلجین، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. محصول روستا:انگور، بادام، گندم، لبنیات؛ سرکه، شیره انگور، شیرین بیان ؛ غذاهای سنتی: تپه برزلجین ۱ مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان تاکستان، روستای برزلجین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۶۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران می‌باشد.تپه برزلجین۲ در شهرستان تاکستان، روستای بزرلجین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۷۴۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
جاذبه های گردشگری
مناطق دیدنی روستا:امامزاده سیده سکینه خانم جوادی ازنوادگان امام جواد (ع)، دول-دول-بند، تپه باستانی که در زلزله ۱۳۴۱ بوئین زهرا تخریب شد، قراول خانه ، آرامگاه خاندان سالور (عبداله میرزا نوه محمدعلی شاه قاجار)، چشمه، امام دره، چهار مقام، باغ‌های انگور برزلجین، بند، دام قیه ، قصبه، جنگل درمسیر روستای کورچشمه واقع است.
این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری نفوس ومسکن مرکز آمار ایران، در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۹۶ نفر بوده‌است.زبان گفتاری در این روستا زبان ترکی آذربایجانی است.
صنایع دستی
از قبیل گلیم بافی، جاجیم بافی ، گبه بافی ، سبدبافی ، جوراب ، کلاه ، لیف و دستکش بافی ، کیسه بافی ، گل دوزی ، سبدبافی و همچنین شغل های ساختمانی مانند: سفت کاری، گچ کاری، سیمان کاری، کاشی کاری، رابیتس کاری، جوشکاری اسکلت فلزی، شیروانی کوب، آرماتوربند و بتن ریز ، درب و پنجره ساز، تکنیسین خودرو ، برق کاری ، بانکداری، مغازه داری، لوله کشی و ایزوگام و قیرگونی ساختمان ، تراشکاری، کلیدسازی، کفش دوزی ، کابینت سازی از دیگر مشاغل این روستا است.

روستای بنددلاور

روستای بنددلاور، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای تاکند

روستای تاکند، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۶ نفر بوده‌است. زبان مردم روستا مانند دیگر روستاهای منطقه قاقازان ترکی آذربایجانی و مردم روستا شیعه مذهب هستند.

روستای جرندق

روستای جرندق، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. دارای یک قعله تاریخی ب نام قزقعله که بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد.قیز قلعه بر فراز کوهی مشرف به شهرستان ابهر قرار دارد و از اتوبان قزوین زنجان قابل مشاهده است.گویا از قلاع اسماعلیه بوده است.این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۹ نفر بوده‌است.

روستای جعفرآباد

روستای جعفرآباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۵۳ نفر بوده‌است.

روستای جهان‌آباد

روستای جهان‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. روستای جهان اباد افشاریه در مجاورت رودخانه فصلی بنام خررود قرار دارد که منبع تغذیه ابهای زیر زمینی دشت قزوین میباشد .همچنین در غرب روستا چشمه ای بنام بولاق قرار داشت که بعلت خشکسای امروز اثری از ان به چشم نمی خورد و همچنین بنای باستانی معروف به حسینیه که در حدود ۱۵۰ سال قبل به عنوان زندان استفاده می شده و در سالیان اخیر کاربری حسینه داشت نیز توسط افراد سود جو تخریب شده تا بنای جدید ساخته شود .بدین ترتیب مهم‌ترین و قدیمی‌ترین اثر تاریخی تخریب گردید .همچنین اثاری از حصار و برج نگهبانی که پیرامون روستا کشیده شده بوده تا از غارت دزدان جلوگیری شود همچنان باقی میباشد و در حال تخریب میباشد .این روستا در زمان قدیم بسیار آباد بود و دارای آسیاب آبی، سه حمام خزینه ای،و یک یخچال بوده که برف زمستان در آن انباشته و در تابستان بصورت یخ استفاده می شده و این آثار که امروز نشانه ای از آن نیست توسط گماشته خان ها یا ارباب دلسوز اداره می شد که از جمله می توان به اکبر خان، صالح خان،صادق خان اشاره کرد که بشدت محبوب مردم روستا بودند .امروزه اسامی خانوادگی که در این روستا وجود دارد میتوان به علی‌زاده اسماعیلی احمدی رحیمی مرادی و‌ نام برد. و از لحاظ تاریخی ۴۰۰سال این روستا قدمت دارد.این روستا از اقوام باقی مانندی قوم بزرگ افشار هستند.این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۵۵ نفر بوده‌است.

روستای چنارستان

روستای چنارستان (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای چنگوره

روستای چنگوره (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۴ نفر بوده‌است.مردم این روستا آذربایجانی و به زبان ترکی آذربایجانی صحبت میکنند.

روستای چوزه

روستای چوزه (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۹۱ نفر بوده‌است. اهالی روستا به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می‌کنند.

روستای حاجی‌آباد

روستای حاجی‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۰۷ نفر بوده‌است.

روستای حسن‌آباد سادات

روستای حسن‌آباد سادات، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۲ نفر بوده‌است.

روستای حسین‌آباد

روستای حسین‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۱۱ نفر بوده‌است.

روستای حسین‌آباد جرندق

روستای حسین‌آباد جرندق، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و جمعیت حدود ۲۰۰ نفر می باشد

روستای حصار

روستای حصار (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۸ نفر بوده‌است.

روستای حمیدآباد

روستای حمیدآباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳ نفر بوده‌است.

روستای خرم‌آباد

روستای خرم‌آباد روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان خرم‌آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۸۰ نفر بوده‌است.

روستای خروزان

روستای خروزان روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۴۴ نفر بوده‌است.مردمان خروزان تات‎‌زبان هستند و زبان تاتی را با چهار لهجه‌ تاکستانی، اسفرورینی، سگزآبادی و شالی گویش می‌کنند. مردم این روستا همچنین علاوه بر زبان مادری خود زبان تاتی، زبان‌های ترکی و فارسی را نیز می‌دانند.

روستای خنداب

روستای خنداب ، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد در استان قزوین ایران است.این روستا دارای یک امامزاده به نام میر خضر میباشد که ساداتِ خضری همگی از نوادگان این امامزاده میباشند.این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲ نفر بوده‌است.

روستای خورهشت

روستای خورهشت، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. مردم این روستا همچون دیگر روستاهای منطقه قاقازان به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند‌.این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۴۷ نفر بوده‌است. روستای خورهشت از بزرگترین و پرجمعیت ترین روستاهای استان قزوین محسوب می‌شود.

روستای داغلان

روستای داغلان نام این روستا برگرفته از کلمه ترکی داغیلان به معنی پراکنده شده یا پراکنده است.این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۹۶ نفر بوده‌است.این روستا باغات انگور فراوان دارد و عمده محصول کشت داغلان جو و گندم می‌باشد،زبان مردم داغلان ترکی آذربایجانی می‌باشد.

روستای داکان

روستای داکان، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۶۳ نفر بوده‌است.مردم این روستا به زبان ترکی صحبت می‌کنند و مذهب آن‌ها شیعه می‌باشد .

روستای دربهان

روستای دربهان، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۵ نفر بوده‌است.

روستای درمان چای

روستای درمان چای، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای دستجرد

روستای دستجرد (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در بین راهی که از جاده قزوین تاکستان به جاده قزوین رشت می‌رود قرار دارد. این روستا دارای دو مسجد است که یکی غیرفعال است و مسجد فعال آن مسجد چهارده معصوم است. این روستا در منطقه‌ای قرار دارد که معمولاً دارای وزش باد یا نسیم است و از این رو هوای بسیار خنکی را در تابستان دارد.این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۱ نفر بوده‌است.

روستای دولت‌آباد

روستای دولت‌آباد (تاکستان)،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۲۷ نفر بوده‌است.

روستای دیال‌آباد

روستای دیال‌آباد ، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. روستا در منطقه دشتابی غربی استان قزوین واقع می باشد و از نظر تقسیمات کشوری جزو بخش اسفرورین قرار دارد. هسته اولیه روستا که ظاهرا بر اثر بلایای طبیعی تخریب شده و بصورت تپه ای تاریخی در مرکز روستا قرار گرفته که ساکنین قدیمی روستا بنا به دلایل نامشخصی از این تپه تاریخی در حال حاضر بعنوان قبرستان روستا استفاده می کنند که در اکثر موارد و به هنگام حفر قبر برای میت آثار تاریخی از دل این تپه به دست می آید. این تپه تاریخی سندی محکم از پیشینه چند صدساله روستا بوده که در صورت گمانه زنی و حفاری تاریخ و فرهنگ روستا از دل آن بیرون خواهد آمد.
وجه تسمیه روستا
ظاهرا در قدیم دو پهلوان که از دشتابی عبور می کردند در محل فعلی روستا که منطقه خوش آب و هوایی بوده چادر می زنند و به کشت و کار مشغول می شوند و باعث به وجود آمدن هسته اولیه روستا شده که به همین مناسبت روستا در ابتدا به نام دو یل آباد (آباد شده توسط دو پهلوان) نامگذاری می شود که بعدها رفته رفته در گویشها و کاربرد زبانی به دیال آباد تبدیل می شود.این روستا در دهستان خرم‌آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۵۱ نفر بوده‌است.
روستای دیال آباد مفاخر و مشاهیر بسیاری را از گذشته تا به حال در خود پرورش داده است از جمله این افراد می توان به حاج ابوالفضل صنوبری دیال آبادی فرزندمرحوم ملاباقرصنوبری دیال ابادی اشاره کرد که ازشاگردان رجبعلی خیاط بود.زبان مردم دیال‌آباد مانند اکثر روستاهای دشت قزوین زبان ترکی آذربایجانی با لهجه بومی و محلی این منطقه است.اهالی دیال‌آباد مسلمان و شیعه هستند و ۲۲ تن در جنگ ایران و عراق شهید شده اند.
امکانات
امکانات روستا در حد یک شهرک بوده و با وجود باغات و مراتع سرسبز و فراروان می تواند به قطب گردشگری کشوری مبدل شود و با وجود باغات انگور با تنوع محصول می توان با جذب سرمایه گذار به احداث کارگاههای فرآوری این محصول مبادرت نموده و به کارآفرینی و ایجاد اشتغال جوانان روستا کمک کرد. همچنین به دلیل وزش بادهای دائمی امکان کشت انواع درختان زیتون نیز فراهم می باشد.

روستای رادکان

روستای راکان (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۰۶ نفر بوده‌است. مردم به زبان ترکی صحبت می‌کنند و مذهب آن‌ها شیعه می‌باشد.
موقعیت جغرافیایی
رادکان در کیلمتر ۱۲ جاده قزوین به همدان و در کنار این جاده است. این روستا به دلیل موقعیت مناسب مهاجرپذیر بوده و در حال رشد می‌باشد اکثریت مردم کشاورز بوده و محصولات اصلی مردم این روستا انگور، کشمش، یونجه، گندم، جو و گوجه فرنگی می‌باشد. به‌طوری‌که هر ساله محصول گوجه فرنگی این روستا و روستاهای همجوار به کشور عراق ارسال می‌شود.از آثار باستانی آن می‌توان به مرقد امامزادگان ابوسعید و ابو ظهیر (نوادگان موسی کاظم) و تپه و قنات اشاره کرد که قنات قدیمی آن که متعلق به دوران قبل از اسلام می‌باشد، در حال حاضر خشک شده‌است.

روستای رحیم‌آباد

روستای رحیم‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۲۸ نفر بوده‌است.

روستای ساج

روستای ساج، روستایی است از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۷۷ نفر بوده است.

روستای سراس

روستای سراس، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۲ نفر بوده‌است.

روستای سگزناب

روستای سگزناب، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۱ نفر بوده‌است.

روستای سولیدره

روستای سولیدره، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲ نفر بوده‌است.

روستای سولیدره دربهان

روستای سولیدره دربهان، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۰ نفر بوده‌است.

روستای سی چانلو

روستای سی چانلو، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹ نفر بوده‌است.

روستای سیف‌آباد

روستای سیف‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۷۸ نفر بوده‌است.

روستای سینک

روستای سینک (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۶ نفر بوده‌است.

روستای شارین

روستای شارین روستای در بخش اسفرورین در شهرستان تاکستان، استان قزوین، ایران است. شارین در شمال شرقی بخش اسفرورین قرار دارد. محصولات این روستا شامل گندم، جو، انگور، تخمه آفتابگردان و انواع مرکبات و صیفی جات می‌باشد.این روستا در دهستان اک قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۵۱ نفر بوده‌است.
در روستای شارین یک آرامگاه به نام آقا سید علی شارینی وجود دارد. این آرامگاه سالانه پذیرای زائران زیادی از استان قزوین و شهرهای اطراف می‌باشد. آقاسید علی شارینی در استان قزوین شهرستان تاکستان روستای شارین واقع شده است.
تپه تاریخی
در این روستا تپه‌ای تاریخی وجود دارد که پیشینه آن را به بیش از ۹۰۰ سال پیش نسبت داده‌اند و اهالی منطقه از این تپه تاریخی با نام «شارین تپه» یاد می‌کنند. به علت حفاری‌های بسیار در این تپه تاریخی توسط ارگان‌های ذی‌ربط اداره و کنترل می‌گردد. روستای شارین در زمان های قبل مجاور این تپه قرار داشت.
روستاهای همجوار
همسایگان این روستا عبارتند از: محمودآباد، ولازجرد، اک، اسفرورین و مندر آباد و جوهرین می‌باشد
معنای شارین
شارین به معنای شهرنشین و متمدن و مرکب از شار به معنای شهر + ین (پسوند نسبت) می‌باشد.

روستای شاکین

روستای شاکین، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. غار شاکین در نزدیکی این روستا قرار دارد. در گذشته از معدنی که نزدیک این روستا قرار داشته‌است سنگ سیلیس استخراج می گردیده که با وضعیت فعلی منابع معدن مذکور ادامه استخراج مقرون به صرفه نیست و معدن متروک گردیده است. همچنین معدن سرب نقره و تاسیسات تغلیظ آن بین سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۲ در بالا دست روستا فعال بوده که بعدا تعطیل و متروکه شد. آثاری از استخراج روباز سرب در دورههای قدیمی تر هم در نزدیک معدن سرب شاکین قابل مشاهده می باشد. فعالیت اصلی ساکنین این روستا کشاورزی و عمده محصول آن‌ها انگور می‌باشد . محصولات دیگری همچون گردو، بادام، گندم و جو نیز کشت می‌شود ، دامداری نیز در این روستا رایج بوده و مراتع نیمه کوهستانی و مناسب در روستا فراوان است . آب مورد نیاز جهت کشاورزی از قنات‌ها و چشمه‌های بالادست شاکین تأمین می گردد.زبان محلی روستا ترکی بوده آموزش و تحصیل در این روستا از سابقه بالایی برخوردار است رودخانه کوچکی در پایین دست روستا به نام شاچای در جریان بوده که آب آن عمدتآ از قنات ها و چشمه های بالادست تامین میشود این روستا از اوایل فروردین تا اواخر آبان هوای بسیار مطبوعی داشته و مناسب برای طبیعت گردی یک روزه است.این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۷ نفر بوده‌است.

روستای شبانک

روستای شبانک، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۳ نفر بوده‌است.

روستای شناسوند

روستای شناسوند،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۵ نفر بوده‌است.

روستای شنستق سفلی

روستای شنستق سفلی، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۹۶ نفر بوده‌است.

روستای شنستق علیا

روستای شنستق علیا، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۴ نفر بوده‌است.

روستای شنین

روستای شنین، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۶ نفر بوده‌است.

روستای شنین قاقازان

روستای شنین قاقازان، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۶ نفر بوده‌است.

روستای شورجه

روستای شورجه (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۶ نفر بوده‌است.

روستای شیرازک

روستای شیرازک، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۰۵ نفر بوده‌است.

روستای شیزر

روستای شیزر (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۷ نفر بوده‌است.

روستای شیزند

روستای شیزند، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۶۶ نفر بوده‌است.زبان مردم روستا ترکی آذربایجانی با لهجه محلی است.

روستای صادق‌آباد

روستای صادق‌آباد، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر بوده‌است.

روستای طرویزک

روستای طرویزک، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱۹ نفر بوده‌است.

روستای طویوقچی

روستای طویوقچی، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۹۵ نفر بوده‌است.

روستای عاشق حصار

روستای عاشق حصار، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.علت اصلی خالی بودن عاشق حصار از جمعیت , کمبود یا به عبارتی نبود آب کافی برای کشاورزی و آشامیدن بوده است .

روستای علنقیه

روستای علنقیه، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۶ نفر بوده‌است.

روستای فارسجین

روستای فارسجین روستایی از توابع شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است.
تاریخچه:
روستای تاریخی و فرهنگی فارسجین که قدمت آن به طور دقیق برسی نشده ولی از آثار و ابنیه های تاریخی بجا مانده مشخص می گردد که قدمتی دیرینه دارد که در اثر وقایع و حوادث طبیعی و اجتماعی فراز و نشیب های فراوانی را طی کرده و خود را ازهزارتوی تاریخ بدین روزگار کشانده است. حوادثی نظیر حمله اعراب و حمله مغول و… لیکن از نهاده های بازمانده از گذشتگاندورنمای این روستا قابل تصور می باشد. با وجود تپه باستانی که بنای دو امام زاده در آن احداث شده و نقوش بجای مانده بر روی پل سنگی روستای همجوار قروه می توان اطمینان حاصل کرد که قدمت این روستا به دوران زرتشتیان برمی گردد. امروز با توجه به‌نظر کارشناسان و اسناد بجا مانده تمدن منطقه ابهر چای را که مرکزیت آن پارسین فار سجین کنونی شامل می‌شده قدمت این روستا را حدود سه هزار سال قبل از میلاد تخمین می‌زنند.
اسامی مناطق بجا مانده از دوران شکوفایی و قدرت پارسین که هر کدام از این مناطق بدلیل موقعیت استراتژیک از اهمیت خاصی بر خوردار بوده عبارتند از : سخسینلر- محل ساخت و تجارت سفال که این شهر در زیر خاک مدفون است و کاوشی برای آن صورت نگرفته است ولی کشاورزان منطقه سخسینلر گواه بر وجود آثاری تاریخی در هنگام حفر چاه داده اند.
منطقه دلاور در جنوب فارسجین که احتمالا محل مقابله و جنگ بوده و به همین جهت به نام دلاور شهرت یافته است.
منطقه آرا بند؛ که محل جدا شدن دو رود از یکدیگر را یدک میکشد و خاک حتصلخیز زر خیزی دارد به‌طوری که انگور کشت در این منطقه در ایران کم نظیر است.
منطقه چاقالا برگه سه؛ این منطقه در شرق فارسجین مابین فارسجین و ضیاء آباد بوده که محل بارگاه انگور جهت تبدیل آن به کشمش بوده.
منطقه درگَوَر_ در شمال غربی فارسجین مرز بین قروه و فارسجین بوده علت نامگذاری آن نامشخص.
منطقه چالچوق_ این منطقه از مناطق بسیار قدیمی کشاورزی بوده و از انشعابی که از ابهررود گرفته و چون اولین منطقه در شروع ابیاری و کشاورزی بوده برای کشت درخت تبریزی یا همان راجو و جنگهای انبوه راجو مناسب بوده ، خاک رس سیاه رنگ این منطقه به هنگام بارندگی بسیار چسبناک شده و عملا تردد هر وسیله نقلیه ای را غیر ممکن میکند.
منطقه البیان_این منطقه فیمابین چالچوق و روستایی به اسم گالا بوده که اکنون اثری از این روستا نیست و تخریب و نابود شده است. دلیل نامگذاری این منطقه مشخص نیست.
منطقه کوله دره؛کوله به زبان محلی کوچک است و دره نیز همان چاله بزرگ را گویند که از برایند این دو این طور برداشت میشود که دره ای کوچک در منطقه بوده که اکنون این منطقه بدلیل داشتن یک حلقه چاه عمیق هشت اینچ پر فشار به پر اب ترین چاه عمیق فارسجین معروف است.
منطقه بابُلُو_این منطقه دارای باغ های بادام بسیار پر محصولی بوده که هر باغ الونک مختص به خود را داشته. منطقه حاج حسننر_منطقه ای چسبیده به بابلو مملو از بادام و انگور دیمی عسگری و قاراچوبه و انگور رایی همان انگور های دانه دار بوده که منتهی به ضیاء آباد می‌شود.
منطقه اسد قوزو_ منطقه ای آبی که در کشت انگور در آن رایج بوده و درخت تنومند و بسیار بزرگ گردویی حدودا دویست ساله داشته که متعلق به فردی بنام اسد الله بوده و به جهت همین مشهور شده.
منطقه قیرخ ایاخ _قیرخ ایاق که به فارسی هزار پا میشود موجودی کوچک است که بدلیل پاهای زیادی که داد هزار پا نامیده میشود بنظر میرسد که دلیل نامگذاری این منطقه وجود زیاد این موجود در خاک منطقه بوده که اکنون این منطقه دارای چاه عمیق برقی میباشد. منطقه قوشا موتور_در شمال فارسجین و در مسیر دلاور بوده که دو حلقه چاه داشته که به همین نام شهرت یافته. آواداش جنگله_ جنگلی مملو از درختان بادام تنومد شاید صد ساله که بیان گذار این جنگل فردی بنام آقا داداش بوده و اب خور این جنگل از رودی بوده که از کپه های ارپوشالو سرچشمه میگرفته که اکنون هم جنگل و هم رود خشکیده و سدی که مانع ورود اب به فارسجین میشود دلیل این موضوع بوده.
منطقه سیده باغ_منطقه ای چسبیده به بافت اصلی‌ روستا که احتمالا بدلیل وجود باغی‌اباد متعلق به سید به این نام مشهور شده.
منطقه دِرمان دالو_این منطقه در حاشیه ابهررود هست و محل اسیاب کردن و درو گندوم بوده و طبق اظهارات قدیمی های روستا چند اسیاب ابی به ارد کردن گندم اهالی کمک میکرده که امروزه اثری از آنها نیست.
منطقه طیوقچی_ این منطقه در ورودی فارسجین شمال جغرافیایی واقع شده و احتمالا محل پرورش مرغ و مرغداری بوده اکنون این منطقه تبدیل به شهرک شده .
منطقه آیشلر_ در کنار ابهر رود و در شمال شرقی فارسجین که دلیل نامگذاری آن مجهول است.
منطقه قورت دلیگه_منطقه ای که معروف بوده به منطقه دفن طلا که در پی این شهرت اهالی و غریبه ها اقدام به حفر چاله هایی در جهت یافت طلا کرده که ظاهرا نتیجه ای نداشته و پس از گذشت مدتی این چاله ها به مانند لانه گرگ شده و به همین مناسبت منطقه لانه کرگ نامیده شد.
منطقه لَتَوَر_ منطقه ای در کنار کانال اب کنونی که دلیل نامگذاری آن مشخص نیست.
منطقه پالِکین_ محل عبور اب از داخل روستا بوده که واژه ی نامانوسی است و کسی دلیل نامگذاری ان را نمیداند.
منطقه پوله باغ_ باغی در انتهای خیابان پیشدره که چند هکتار وسعت داشته و اکنون متعلق به سرهنگ شاهین است و دیوار کشی شده.
منطقه کَرمان سرا_ یا همان کاروانسرا که اگر بخواهیم به شکل امروزی مقایسه کنیم کمربندی فارسجین بوده و راهی از بافت روستا بوده که چند کاروانسرا جهت استراحت کاروانیان عبوری ساخته شده بوده که تا همین چند سال پیشتر اثرات مخروبه آنها هویدا بود.
گیروو:منطقه کشاورزی شرقی روستا خوانده می‌شود.
چینه بدلر ؛منطقه ای که تمام اراضی کشاورزی دیوار کشی شده اند .
کوشکک لر؛جلگه کناری رود فارسجین به سمت جنوب کنار ابهرود کشیده شده، در مجموع فارسجین از پنج محله اصلی تاریخی بنام های چای محله،ایری محله،چوغور محله،پیشده محله و کورپو محله تشکیل شده است .
این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۶۰ نفر بوده‌است. طبق سوابق موجود در روزنامه تعاون چاپ شده در سال۱۳۴۸ جمعیت فارسجین ۷۰۰۰ نفر جمعیت را شامل می‌شده که بدلیل مشکلات سیاسی و مبارزین ملی از جمله گروهک مجاهدین مهاجرت از این روستا انفجاری بوده و اکنون به یک پنجم تقلیل یافته است.

روستای فشالنج

روستای فشالنج، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. روستای فشالنج در پنجاه و شش کیلومتری غرب شهر قزوین و در نزدیکی جاده قزوین-رشت قرار گرفته است.این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۸ نفر بوده‌است. بر اساس آمارهای دهیاری این روستا در سال ۱۳۹۹ جمعیت آن بیش از ۳۰۰ نفر رسیده است.مردم روستا به زبان ترکی آذربایجانی صحبت میکنند و از سه طایفه بزرگ ذوالفقاری پور ، رضی پور و خلخالی هستندو فامیلهای دیگر از زیر مجموعه این طوایف هستند . همچون حق مرادی و سلیمانیها و زارع و خرم پسند و خیامی نیا و…. .

روستای قازان داغی

روستای قازان داغی، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰ نفر بوده‌است.

روستای قاسم‌آباد (بخش مرکزی تاکستان)

روستای قاسم‌آباد روستایی در دهستان قاقازان شرقی بخش مرکزی شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵جمعیت این روستا ۴۷ نفر بوده‌است.همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای تاکستان آشنا شوید.

روستای قاسم‌آباد (خرمدشت)

روستای قاسم‌آباد روستایی در دهستان رامند شمالی بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۵۳۹ نفر بوده‌است.

روستای قراچه قیا

روستای قراچه قیا، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. قراچه قیاکه درجنوب غربی شهرضیاءابادبعدازروستای اورنه منتهی‌الیه جاده اسفالت قرارگرفته ودرهمسایگی روستای دولت ابادشهرابهراستان زنجان قرارگرفته است قراجه قیاروستایی بازمین های زیادوحاصل خیزاست وبادره های پراب وباغات انگورشهره است درسالهای نچندان دورازتمام روستاهای اطراف برای کاربه قراچه قیامی امدندقراچه قیاتشکیل شده ازطایفه های صادق بیگی/غلامرضایی/محمدبیگی/و…روستادردامنه دره ای پراب واقعه شده که دامنه روبروی ان باباغهاویونجه زارهای سرسبزچشم نوازساکنین است درکودکی وقتی به انجامی رفتم شبهای روستاپرستاره ترین اسمان راداشت وتابستانهای ان پرجنب جوش وخرمنهای پرازگندم وجوراداشت که هیچ موقع نظیران راندیدم تعدادبیشماری چشمه های پراب داردکه هنوزهم ساکنین وروستاهای پایین دست ازآن بهره مندهستندازجمله قشلاق بولاقی امام بولاقی یدالله بولاقی ایسی (ایسی=گرم)بولاقی قارابولاقی بوستان بولاقی سرین بولاقی گوزلوبولاقی کوربولاقی نوخودگولوودههاچشمه ریزودرشت دیگر(بولاق=چشمه)البته نام این روستابگفته ساکنین پیر۵۰سال پیش قراچه نوعی گندمی لاغروبی کیفیت که همراه گندم معمولی رشدمیکندقیا وقیه هم بمعنای تخته سنگهای ورق ورق که دریکی ازدره های روستای قراچه قیابنام قره قیه یعنی سنگهای سیاه بوفورپیدامی شود

نام روستای “قراچه قیا” کلمه ای ترکی است . دو وجه تسمیه برای ان وجود دارد. اولین وجه تسمیه متشکل از دو کلمه “قرچی” به معنای عشایر و “قیه” به معنای سنگ بزرگ یا تخته سنگ یا کوه سنگی است.اما وجه تسمیه دوم را می توان صحیح تر به نام این روستا اطلاق نمود. این وجه تسمیه متشکل از سه کلمه “قره” به معنای سیاه، “جه” یا “جا” که همان معنای مکان را می دهد، به اضافه “قیه” که به معنای تخته سنگ است. علت این که این نام را صحیح تر بر می شمرم این است که در اطراف، روستا هایی با نام “آقجه” یعنی جای سفید و “بوزجه” یعنی جای سرد و در همسایگی این روستا نیز روستایی با نام “قینرجه” به معنای مکان جوشان وجود دارد و به همین دلیل این معنا را میتوان افضل دانست.به همین علت صحیح ترین تلفظ برای این روستا “قره جه قیه” می باشد.

روستای قراچه قیا به دلیل دوری از شهر نسبت به سایر روستاها دارای اب و هوایی لطیف، و مناظر منحضر به فرد روستایی و خانه های کاه گلی و نیز به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات بالاتر دارای هوای خنک می باشد.منظره ورودی روستا بسیار دلنشین است و اگر کسی یک بار به انجا سفر کرده باشد، حتما باز هم این تجربه را خواهان است.

از جاذبه های گردشگری این روستا می توان به طبیعت بکر و چشمه های متعدد ان اشاره کرد که به زبان ترکی به آن “بلاغ” می گویند.از جمله این چشمه ها میتوان به “امام بلاغ” و “بستان بلاغ” اشاره کرد. در اطراف هر چشمه رود

و جنگلی است که پوشیده از درختان تبریزی و درختان میوه ای چون سیب ترش و الوی جنگلی و گل محمدی است. زمین های کشاورزی ابی نیز در اطراف همین جنگل ها و دارای باغات انگور و بادام و سیب و زرد الو و سایر میوه هاست.مردم این روستا بیشتر پیشه کشاورزی و دامداری دارند. محصول اصلی کشاورزی در این روستا گندم و جو است که البته به دلیل دارا بودن زمین های زیاد و بارش نسبتا مناسب بیشتر به صورت دیم است‌.

در کنار منطقه روستایی رودی نیز از پایین دست جاری است که در اطراف ان نیز طبیعت زیبایی نمایان است و این رود نه تنها این روستا بلکه روستاهای پایین دست مثل ” اورنه” را نیز سیراب می کند.در گذشته جویی که در ترکی به آن ” چای” می گویند نیز وجود داشت که از میان ده می گذشت ولی متاسفانه به دلیل خشکسالی دیگر از آن جوی آب خبری نیست.علت کم تعداد بودن جمعیت روستا مهاجرت جمعیت جوان روستا به شهر هایی چون ضیا اباد، اقبالیه، تاکستان، قزوین ، ابهر، تهران و کرج است ‌. ولی عمده جمعیت مهاجر این روستا در محله سید جمال الدین در شهر نظر آباد استان البرز ساکن هستند.این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۶ نفر بوده‌است.

روستای قرقسین

روستای قرقسین (به تاتی: کَرگَسین) روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۱۸ نفر بوده‌است.
زبان مردم روستا تاتی است و ساکنان آن تاتی را به لهجه‌ای شبیه اسفرورینی سخن می‌گویند.

روستای قرمزآباد

روستای قرمزآباد ، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. فاصله روستا تا قزوین تقریباً ۸۰ کیلومتر است.روستای قرمزآباد با روستاهای بوزندان، ارونقاش، قراجه قیه و قینرجه همسایه می‌باشد. آب و هوای روستا سرد و کوهستانی بوده و فصل سرما از اواسط شهریور ماه نمایان شده و تا پایان خرداد ماه خود نمایی می‌کند.قرمز آباد دارای معادن عظیم سیلیس (ماده اولیه شیشه) بوده و هر ساله کوه های بزرگ و زیبای روستا در برابر مکتشفین معدن سر تعظیم فرود می آورند.
شغل اکثر مردم روستا کشاورزی و دامپروری بوده و مهمترین محصول تولیدی روستا انگور و گندم می‌باشد ولی در کنار آنها می‌توان از جو، عدس نخود، لوبیا، بادام، گردو،سیب زمینی، گوجه فرنگی و سایر صیفی جات نام برد.این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳۴ نفر بوده‌است.

روستای قره‌داش

روستای قره‌داش،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۴ نفر بوده‌است.

روستای قره کرسلو

روستای قره کوسلو، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای قره‌باغ

روستای قره‌باغ (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۷۲ نفر بوده‌است.

روستای قره‌قورتان

روستای قره‌قورتان، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.

روستای قلات

روستای قلات (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۴ نفر بوده‌است.این روستا در ۶۰ کیلومتری مرکز استان قزوین و در محور مواصلاتی آزادراه قزوین-رشت و آزادراه قزوین-زنجان قرار دارد. شغل مردم این روستا دامداری و کشاورزی می‌باشد.محصولات کشاورزی آن شامل گندم، جو، عدس و… است.همچنین این روستا دارای باغهای انگور زیبایی می‌باشد.اب و هوای این روستا در زمستان سرد و در تابستان خنک است.

روستای قلعه‌جوق

روستای قلعه جوق (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۸۳ نفر (۷۸خانوار) بوده‌است.

روستای قلعه شهدا

روستای قلعه شهدا، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۴ نفر (۴۸خانوار) بوده‌است.

روستای قلعه قره داش

روستای قلعه قره داش، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. نام دیگر این روستا قلعه سرهنگ می‌باشد. این روستا وسط رشته کوه‌های البرز قرار دارد، و آب و هوای کوهستانی و سرد سیر می‌باشد.
این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۲ نفر بوده‌است. و جمعیت این روستا در فصل بهار و تابستان حدوداً دو برابر می‌شود اکثر اهالی روستا در شهرهای کرج و تهران و شهرستان تاکستان سکونت دارن و زبان مردم این روستا عمدتاً ترکی بوده و شیعه مذهبند. و اقلیتی نیز از طایفه کاکاوند هستند که مهاجرینی از استان فارس می‌باشند، زبان مادریشان لکی است و اهل‌حق هستند. عملیات گاز رسانی به این روستا انجام شده است.

روستای قمیک بزرگ

روستای قمیک بزرگ،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰۳ نفر بوده‌است.

روستای قنبرآباد

روستای قنبرآباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۱ نفر بوده‌است.

روستای قینرجه

روستای قینرجه (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای کشمرز

روستایکشمرز، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۰ نفر بوده‌است.مردم روستا تُرک تبار و به زبان تُرکی آذربایجانی تکلم می‌کنند.

روستای کندر

روستای کندر (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۸۳ نفر بوده‌است.

روستای کنشکین

روستای کنشگین روستایی در استان قزوین است. این روستا در ۴۵ کیلومتری شهر قزوین و ۳۰ کیلومتری شهر تاکستان و جز دهستان قاقازان غربی در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا در منطقه‌ای کوهپایه‌ای قرار دارد. البته این روستا در آن منطقه به کنشگین معروف است. اهالی این روستا به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند و پیرو مذهب تشیع هستند.

روستای کورچشمه

روستای کورچشمه (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا دارای محصولاتی همچون:شیره انگور،سرکه انگور ، عسل و لبنیات عالی است.شهید این روستا کاظم بابالویی می‌باشد…
این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۲ نفر بوده‌است.

روستای کوشکک

روستای کوشکک (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۰ نفر بوده‌است.

روستای کهک

روستای کهک (تاکستان)، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. کهک در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهر قزوین و در دشت قزوین قرار دارد. ارتفاع کهک از سطح دریا حدود ۱۲۵۰ متر است و یکی از مهم‌ترین و بزرگترین مزرعه های بادی ایران در این منطقه قرار دارد.این روستا در دهستان خرم‌آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۲۷ نفر (۸۰۹ خانوار) بوده‌است. این روستا سابقاً جزء بخش دشتابی بود که پس از تأسیس بخش اسفرورین جزئی از این بخش شد. مردم کهک به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند.


گردشگری
اقامتگاه بومگردی عباسی، اولین اقامتگاه بومگردی در شهرستان تاکستان است که در روستای بزرگ کهک قرار دارد. اقامتگاه بومگردی عباسی در زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع و زیربنای ۲۱۰ مترمربع با اعتباری بالغ بر ۲میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۱۶ نفر احداث و راه اندازی شده است.بنای امامزاده خندو که بین کهک و دیال‌آباد مشترک است و احتمالاً در دورهٔ صفویه ساخته شده است از مکان‌های تاریخی کهک است.
روستای کهک به دلیل موقعیت بسیار مناسب خود و جمعیت بالا، دارای امکانات بسیار مناسبی می‌باشد. پایگاه اورژانس کهک که به متراژ ۲۰٬۷۰ مترمربع است که ۱٬۴۰۰ مترمربع آن برای ساخت مرکز خدمات جامع سلامت روستا و ۲۰۰ مترمربع آن برای ساخت پایگاه اورژانس می‌باشد، از سال ۱۳۹۷ در منطقه فعالیت می‌کند.

 

روستای گنبدک

روستای گنبدک، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱ نفر بوده‌است.

روستای لوشکان

روستای لوشکان، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۴۳۱ نفر (۱۰۲۱ خانوار) بوده‌است.روستای لوشکان یکی از بزرگترین روستاهای استان قزوین است که شغل عمده اهالی آن کشاورزی و آزاد است و عده زیادی از مردم آن به شهرهای دیگر نظیر قزوین ،تاکستان،تهران و کرج مهاجرت کرده‌اند.اهالی این روستا به زبان ترکی آذربایجانیسخن می‌گویند.

روستای مایان

روستای مایان،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۱ نفر بوده‌است.

روستای محمودآباد

روستای روستای محمودآباد از توابع بخش اسفرورین در شهرستان تاکستان،که در استان قزوین واقع شده است. روستای محمودآباد در ۲۰ کیلومتری قسمت جنوب شرقی شهرستان تاکستان و در قسمت شمال شهر اسفرورین قرار دارد.
این روستا حدوداً ۱۰۵ سال پیش توسط شخصی به نام بیگلربیگی بنا گردیده‌است، نامبرده دو فرزند پسر به نامهای محمود و حسین داشته و با توجه به اینکه در زمانهای قدیم املاک و زمینها در اختیار اربابان قرار داشته‌است و برای اینکه بیگلربیگی بتواند کنترل کلیه زمینهای خود را داشته باشد، اقدام به بنای دو روستای مورد نظر یکی به نام حسین و دیگری به نام محمود احداث می‌نماید و یکی را حسین آباد و دیگری را محمودآباد نامگذاری کرده‌است.این روستا در دهستان اک قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۸۳ نفر بوده‌است.محصولات کشاورزی این روستا عبارتند از گندم، جو، آفتابگردان، سیب، هلو، شلیل، و غیره.

روستای مرغداری ولی عصر

روستای مَرغداری ولی عصر که در استان قزوین واقع شده است. که در دهستان نرجه در بخش مرکزی شهرستان تاکستان قرار دارد. محصولش، غلات و کشمش و بادام و گردو شغل اهالی زراعت است.

روستای مرگسین

روستای مرگسین، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۱ نفر بوده‌است.

روستای مزرعه رضی‌آباد

روستای مزرعه رضی‌آباد ، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای مشکین

روستای مشکین (تاکستان)،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. ده جزء دهستان قاقازان بخش ضیاآباد شهرستان قزوین. ۲۳ کیلومتری شمال ضیاآباد، ۶ کیلومتری راه عمومی. در دامنه، سردسیر، شیعه، تُرکی. در زمستان آب از رودخانه نکی- غلات، انگور، جنگل تبریزی، میوه‌جات مختلف. گلیم، جاجیم، قالی‌بافی. تپه‌ای در مجاور آبادی قرار دارد که در نتیجه کاوش آثار قدیم از آن خارج می‌شود. راه مالرو و از طریق اشتجین و کندر می‌توان ماشین برد.این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۰۸ نفر بوده‌است.مردم روستای مشکین پیرو دین اسلام و مذهب شیعه دوازده امامی هستند. هر ساله مراسم تعزیه خوانی با هنرمندی اصغر محمدی در نقش حسین بن علی و آقارضا ملکی در نقش شمر بن ذی الجوشن برگزار می‌شود.مردم این روستا به زبان ترکی آذربایجانی و لهجه قاقازانی سخن می‌گویند.

روستای مهدی‌آباد

روستای مهدی‌آباد (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵۸ نفر بوده‌است.

روستای مهین

روستای مهین (تاکستان)، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۱ نفر بوده‌است.

روستای ناصرآباد سادات

روستای ناصرآباد سادات، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۴ نفر بوده‌است.

روستای نودهک

روستای نودهک (تاکستان)،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بوده‌است.

روستای نیکویه

روستای نیکویه، دهستان نیکویه از توابع بخش مرکزی شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این دهستان در بخش مرکزی تاکستان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۷۵ نفر بوده‌است.

روستای ورسج دودانگه

روستای ورسج دودانگه، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان رامندشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۹۸ نفر بوده‌است.

روستای ورکه رود

روستای ورکه رود، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه سفلی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۳ نفر بوده‌است.

روستای ولازجرد

روستای ولازجرد (اسفرورین)، روستایی از توابع بخش اسفرورین شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. ولازجرد معرب شده ولازگرد است. از سال۱۳۹۵ اسم این روستا دوباره به ولازگرد تغییر نام داده شده است، زبان مردم این روستا ترکی آذربایجانی می باشد ولی چندین خانواده که از اسفرورین به ولازجرد کوچ کرده اند به زبان تاتی با لهجه اسفرورینی صحبت می کنند .شغل اصلی مردم روستا کشاورزی و دامداری می باشد و اکثر زمین های روستا به باغ های انگور تبدیل شده اند و یک تپه باستانی در محدوده ولازجرد قرار دارد .
مرقد مطهر امام زاده سیدعلی موسوی شارینی در فاصله یک و نیم کیلومتری ولازجرد و مابین روستا های ولازجرد و شارین قرار دارد و یک مکان زیارتی و سیاحتی می باشد و همه روزه به ویژه در روزهای تعطیل و اعیاد و مناسبت های دینی پذیرای میهمانان از سراسر کشور می باشد .
ولازجرد در فرهنگ جغرافیایی ایران
ده جزء دهستان دشتابی بخش بوئین شهرستان قزوین. ۳۰ کیلومتری شمال باختر بوئین، ۲۱ کیلومتری راه عمومی. در جلگه، معتدل، سکنه ۳۰۸، شیعه، ترکی. قنات در بهار از رودخانه خررود غلات، چغندر قند، باغات. شغل زراعت، گلیم، جاجیم بافی. راه مالرو
این روستا در بخش اسفرورین دهستان اک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۳ نفر بوده‌است.ترکی آذربایجانی زبان‌ رایج در روستای ولازجرد است و چند خانواده که از اسفرورین به این روستا مهاجرت کرده‌اند به زبان تاتی سخن می‌گویند.

روستای هفت صندوق

روستای هفت صندوق، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۳ نفر بوده‌است.

روستای یاری‌آباد

روستای یاری‌آباد (تاکستان)، روستایی از توابع بخش خرمدشت شهرستان تاکستان که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان افشاریه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۰ نفر بوده‌است.

روستای یام چشمه

روستای یام چشمه، روستایی از روستاهای تاکستان از توابع بخش ضیاءآباد که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹ نفر بوده‌است.

روستای یحیی‌آباد

روستای یحیی‌ آباد، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۶۰ نفر بوده‌است.

روستای یزده‌رود

روستای یزده‌رود،روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۵ نفر بوده‌است.

روستای ینگجه

روستای ینگجه (تاکستان)، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان نرجه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای ینگجه قاقازان

روستای ینگجه قاقازان، روستایی است از روستاهای تاکستان از توابع بخش مرکزی که در استان قزوین واقع شده است. این روستا در دهستان قاقازان غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

           
 

نظر کاربران :

  • ولی اله اصلانی

    خدا قوت مطالب بسیار مفیدی نوشتید

    ۲۳ مهر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *