جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

دلمه گوجه فرنگی

تاریخ بروزرسانی :
۲ مهر ۱۳۹۸

دلمه گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است.
مواد لازم
-۵ عدد گوجه فرنگی
-۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
-۱/۲ پیمونه برنج خام
-۱/۳ پیمونه لپه خام
-۳ قاشق غذاخوری سبزی دلمه خشک شده یا ۶ قاشق غذاخوری سبزی دلمه تازه خورد کرده (گشنیز، ترخون، نعنا و جعفری)
-۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
-۲ عدد پیاز
-۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-آبغوره به مقدار لازم
-۱ قاشق مرباخوری شکر در صورت تمایل
-نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

دلمه گوجه فرنگی دلمه گوجه فرنگی

مراحل تهیه
۱.ابتدا باید لپه رو که از چند ساعت پیش خیس کرده و آبش رو هم چند بار عوض کردیم تا نفخش بره رو بپزیم پس لپه رو با مقداری آب بدون اینکه بهش نمک اضافه کنیم میپزیم و وقتی کاملا پخت آبکشش میکنیم.
۲.برنج رو هم داخل آبجوش میریزیم و وقتی کمی نرم شد و موقع آبکش کردنش شد، آبکشش میکنیم.
۳.حالا پیاز داغ، کمی روغن، نمک، فلفل، زرچوبه و گوشت چرخ کرده رو داخل ماهیتابه ریخته و با هم تفت میدهیم.
۴.مواد رو تفت میدهیم تا گوشت کاملا بپزد و سرخ بشود.
۵.حالا برنج و لپه رو هم اضافه میکنیم.
۶.مواد رو کمی با هم تفت میدیم و مزه میکنیم تا در صورتی که به نمک بیشتری احتیاج بود اضافه کنیم و در نهایت ۲ قاشق از سبزی خشک یا ۴ قاشق از سبزی تاره رو اضافه میکنیم.

۷.حالا فقط کمی مواد رو با هم تفت میدهیم تا فقط مخلوط بشن و باید دقت کنیم تا سبزی زیاد سرخ نشه که بسوزه. حالا مایه داخل دلمه ها حاضره.
۸.در این مرحله سس دلمه رو حاضر می‌کنیم. من معمولا مایه گوشتی رو از ماهیتابه در میارم و بعد سس رو داخل همون ماهیتابه درست میکنم. پس مقداری روغن داخل همون ماهیتابه ریخته و بعد دو عدد پیازی که داشتیم رو درشت خورد کرده و با روغن تفت میدهیم.
۹.همین که پیاز کمی نرم شد و کمی هم سرخ شد کافیه لازم نیست تا کاملا سرخ و طلایی بشود. حالا رب، نمک، فلفل و زرچوبه رو بهش اضافه کرده و مواد رو تفت میدهیم تا رب سرخ بشود.
۱۰.بعد مابقی سبزی معطر رو هم اضافه کرده و باز کمی تفتشون میدهیم.
۱۱.در نهایت یک لیوان آب به سس اضافه کرده و به مقدار لازم آبغوره هم میریزیم و کمی روی حرارت میذاریم تا مزه ها به خورد هم برود. من چون سس دلمه رو ملس دوست دارم در این مرحله یک قاشق مرباخوری شکر هم اضافه میکنیم. اینجا دیگه سس دلمه هم حاضره فقط باید کمی روی حرارت بمونه تا قوام بیاد چون دلمه گوجه خیلی زود میپزه و در صورتی که سسش زیادی آبکی باشه گوجه وامیره و سس هم خیلی رقیق باقی میمونه.
۱۲.حالا فقط مونده پر کردن دلمه ها پس قسمت بالای گوجه فرنگی رو میبریم و بعد داخلش رو با یه قاشق مرباخوری خالی میکنیم.
۱۳.حالا داخل گوجه ها رو کاملا از مایه گوشتی پر کرده و فشار میدهیم من معمولا وقتی نصف دلمه از مایه پر شد یک قاشق از سس هم داخل گوجه میریزم و بعد بقیه مایه گوشتی رو اضافه می‌کنیم تا داخل دلمه کمی مزه دار بشود.
۱۴.حالا میتونیم قسمت های داخلی گوجه رو هم خورد کرده و به سس اضافه کنیم و کمی با هم تفتشون بدهیم.
۱۵.بعد سس رو داخل قابلمه ای میریزم که با توجه به سایز دلمه ها طوری باشد که دلمه ها داخلش به هم فیکس بشود. حالا دلمه گوجه هارو داخل قابلمه میذاریم. سس دلمه گوجه نباید خیلی رقیق باشد، چون گوجه زود میپزد.
۱۶.حالا در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید تا دلمه ها برای حدود یک ربع بپزد و گوجه ها نرم بشوند وسس هم تنگ آب بشود.
۱۷.حالا دلمه های خوشمزه ما پخته و آماده سرو کردن است … نوش جان
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *