رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۷ دی ۱۳۹۹

دریاچه گنج تخت سلیمان

لینک این مطلب کپی شد!

دریاچه گنج تخت سلیمان در مرکز محوطه باستانی تخت سلیمان قرار دارد و جلوه خاصی به این مکان بخشیده است. این مکان در واقع چشمه ای آهکی می باشد که آب سفره های زیرزمینی را با فشار زیادی به سطح زمین پمپاژ می کند؛ گفته می شود در کف دریاچه تخت سلیمان گنج های باارزشی نهفته است که سبب شده آن را دریاچه ای مملو از گنج بنامند. این آب دارای املاح فراوانی است و همین امر مانعی بزرگ برای غواصی در دریاچه تخت سلیمان و مشاهده اعماق آن محسوب می شود؛ این امر سبب گشته که تمامی روایات و افسانه هایی که پیرامون دریاچه تخت سلیمان تکاب وجود دارد، سر به مُهر بماند. مهم ترین راز دریاچه تخت سلیمان تکاب، وجود گنج های بی شمار در اعماق آن است؛ گفته می شود در زیر دریاچه شهری وجود داشته که این گنج ها در آن باقی مانده است.

-گنج-1 دریاچه گنج تخت سلیمان

بومیان عقیده دارند این دریاچه با کوبیده شدن عصای حضرت سلیمان پدید آمده و در گذشته گنج‌های بی‌شماری در این منطقه پنهان شده است.

چشمه جوشان این دریاچه ۱۱۲ متر عمق دارد که باعث شده آب آن ۴۰ درجه سانتی­گراد حرارت داشته باشد. مجموعه تخت سلیمان در میان ‌ای سرسبز و خوش‌آب‌و‌هوا واقع شده است و بازدید از آن رایگان است.

این مجموعه تاریخی کهن دارد و به باور بسیاری از مردم محل تولد زرتشت بوده است. شاید باور آن سخت باشد اما حتی اروپایی‌ها نیز برای پیدا کردن گنج چندین مرتبه به اعماق دریاچه رفته‌اند اما عمق زیاد و رسوبات مانع پیشرفت کاوشگران شده‌اند.

شنا در این دریاچه ممنوع است اما شاید روزی گنجینه‌های تاریخی ایران در این ناحیه کشف شوند.

این دریاچه هرچند بسیار زیبا و آرام است، اما با بیرحمی تمام، هر جنبنده‌ای را به خود می‌بلعد، تا جایی‌که در بازدید از این مکان متوجه تابلو‌های متعددی می‌شوید که علایم هشدار دهنده “شنا ممنوع” را در داخل این دریاچه نشان می‌دهند، چرا که شنا در این دریاچه حتما منجر به مرگ خواهد شد.

-گنج-3 دریاچه گنج تخت سلیمان

گفته می‌شود در چند سال اخیر که عده‌ای این تابلو‌ها را نادیده گرفته و وارد دریاچه شده‌اند، نه تنها زنده برنگشتند، بلکه جسدشان هم پیدا نشد. برخی‌ها معتقدند حضرت سلیمان در این نقطه عصای خود را بر زمین کوبیده، چشمه‌ای جوشیده و دریاچه‌ای را پدید آورده است. برخی نیز بر این باورند که در کف دریاچه‌ گلی وجود دارد که حاصل از خاکستر آتشفشان کوهی در این نزدیکی بوده و به دلیل ترکیبی که دارد، هر جنبنده‌ای را از روی سطح آب می‌بلعد و با خود به قعر دریاچه فرو می‌برد.

بر همین اساس از دوران باستان این محوطه به دلیل داشتن شرایط خاصی مورد توجه پادشاهان ایران و جهان بوده است.

کوروش پس از غلبه بر پادشاه لیدیه، شاه شکست خورده را با خود به ایران آورد و در مکانی نزدیک همدان اقامت داد اما تمام خزانه و اشیاء قیمتی او را به عنوان نذر در آب این دریاچه انداخت. همچنین در دوره‌های متمادی که جنگ‌های بین ایرانیان و رومیان در می‌گرفت، ساکنان این مناطق اموال نفیس خود را به عنوان نذر به این دریاچه می‌ریختند. به طوری‌که گفته می‌شود وقتی در سال ۳۶ قبل از میلاد مسیح، این مکان توسط سردار “رومی” به محاصره درآمد، نگهبانان آتشکده و معبد ناهید، اشیاء قیمتی و گنجینه اموال خود را به داخل این دریاچه ریخته‌اند.

بنابراین با توجه به اینکه در هیچ دوره‌ای از تاریخ امکان دسترسی به عمق این دریاچه وجود نداشته، می‌توان امیدوار بود که مقدار زیادی از نذورات و گنجینه‌های ایران باستان و سایر ملل، همچنان در کف این دریاچه مرموز باقی مانده باشند.

-گنج دریاچه گنج تخت سلیمان

گنج های دریاچه تخت سلیمان

-انگشتر سلیمان نبی: حضرت سلیمان انگشتری در دست داشت که قدرت خود را از آن دریافت می کرد. داستان هایی بیانگر آن است که شیطان به این انگشتر دست پیدا کرده و آن را به اعماق دریاچه انداخت تا بتواند خود بر تخت سلیمان بنشیند.
-گنجینه کوروش: روایت ها حاکی از آن است که کوروش کبیر به هنگام شکست پادشاه ثروتمند لیدیه او را به ایران آورد و خزانه اشیای قیمتی او را تصرف نمود و به عنوان نذر در آب دریاچه تخت سلیمان ریخت.
-گنجینه اشکانیان: یکی دیگر از داستان های این دریاچه مربوط به جنگ میان امپراتوری روم و پادشاهان اشکانی بوده که در طی آن سردار رومی قلعه تخت سلیمان را تصرف می کند. نگهبانان آتشکده در هر زمانی که احساس خطر می کردند، اشیای گرانبهای معبد و آتشکده را درون آب دریاچه می ریختند تا هم نذری برای حفظ جان آن ها باشد و هم دشمن به آن ها دسترسی نداشته باشد.
-گنجینه ساسانیان: خسرو پرویز پادشاه ساسانی نیز همواره با پادشاه روم در جنگ بود. رومیان بعد از مدتی توانستند قلعه تخت سلیمان را محاصره کنند که البته پیش از پیروزی کامل، موبدان تمامی گنج های موجود در آتشکده را درون دریاچه ریختند تا دشمن آن ها را به دست نیاورد.

-گنج-2 دریاچه گنج تخت سلیمان

مجموعه تخت سلیمان در میان جلگه‌ای سرسبز و خوش آب و هوا واقع شده است که در ادوار مختلف به جهت داشتن شرایط خاص اقلیمی و آب و هوایی به عنوان پایتخت تابستانی بسیاری از شاهان ایرانی باستان بوده است.

هرچند دریاچه تخت سلیمان بسیار مرموز و خطرناک است اما همین مرموز بودن یک مزیت بسیار مهم برای جذب گردشگران خارجی و داخلی جهت بازدید از این مکان شده است.

نحوه دسترسی به دریاچه گنج

آدرس :آذربایجان غربی – ۴۵ کیلومتری شمال شرق تکاب – روستای نصرت آباد- محوطه تخت سلیمان

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *