رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

تالاب یانیق

تاریخ بروزرسانی :
۲ آذر ۱۳۹۳

تالاب”یانیق” ازدیگرتالاب های زیبای هشترود است که در۳۵کیلومتری جنوب غربی این شهرستان و در کنار جاده آسفالته هشترود – مراغه،در ۴۶درجه و ۵۲دقیقه و۴۷ ثانیه طول شرقی و ۳۷درجه و ۲۲دقیقه و ۵۲ثانیه عرض شمالی قرار دارد .

این تالاب از ۲ بخش مجزا به فاصله ۱‎/۵ کیلومتر از همدیگر،یانیق بزرگ و یانیق کوچک که حدودا ۱۵۰۰متر از هم فاصله دارند , تشکیل شده است. یکی از ۲ تالاب یانیق که به عنوان استخر طبیعی آبیاری مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد، وسعتی در حدود یک هکتار و تالاب دیگر که در گوی تپه ماهور قرار گرفته و به صورت نوار باریک، امتداد یافته، ۴ هکتار وسعت دارد. ارتفاع تالاب های یانیق ازسطح دریا یک هزار و ۶۰۰ متربوده و هردو آنها در بخش مرکزی خود بیش از ۲ متر عمق دارند. سواحل و حوزه آبریز تالاب یانیق را زمین های زراعی و چمنزار، تشکیل داده و در ترکیب پوشش گیاهی سواحل غیرازتعدادی درخت بید، درخت یا درختچه دیگری وجود ندارد. حاشیه تالاب یک هکتاری، دایره ای شکل و کاملا پوشیده از نی است به طوری که آب داخل محدوده، تالاب را به صورت حلقه ای در برگرفته است. وجود این نیزار انبوه مخفی گاه مناسبی را برای پرندگان آبزی بویژه در زمان احساس خطر به وجود آورده است.

پوشش گیاهی حوزه آبریز و سواحل تالاب های یانیق از ۲ بخش مرتعی و زراعی تشکیل شده که گیاهان مرتعی متشکل ازانواع استپی و نیمه استپی بوده و بخشی از پوشش گیاهی مرتعی را گیاهان مهاجم یا علف های هرز تشکیل داده که در اثر تغییر کاربری و چرای مفرط دام در منطقه، شکل گرفته است. گیاهان حاشیه تالاب های یانیق را انواع جگن، گراس ها و آلاله تشکیل می دهد که دارای رویش فصلی بوده و بر حسب تغییرات حجم آب تالاب در سواحل، ظاهر و در میان گل و لای، مدفون می شوند. تالاب یانیق هم مانند دیگر تالاب های هشترود با فرا رسیدن فصل سرما در یخبندان زمستانه فرو می رود. دوران یخبندان یانیق مانند تالاب های دیگر بین چهار تا پنج ماه طول کشیده و پس از ذوب شدن یخ ها، پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در هر ۲ تالاب، حضور می یابند. متأسفانه تالاب یانیق به رغم شناخته شدن به عنوان یکی از چهار زیستگاه زادآوری اردک سرسفید در کشور از نظر قانون مندی مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در زمره مناطق آزاد بوده و در فصول مجاز، مورد استفاده شکارچیان قرار می گیرد.

نوع تالاب
برابر طبقه بندی کنوانسیون رامسر تالاب از نوع فصلی با آب شیرین تالب شور می باشد .

امکان جذب گردشگر
باتوجه به سهل الوصول بودن تالاب و وجود گونه های پرندگان زاد آور در صورت داشتن آب در فصل بهار و تابستان و خوش آب وهوا بودن آن در تابستان می توان گردشگران طبیعت را برای اقامت کوتاه مدت به آن جذب کرد .

کاربری تالاب
با پمپاژ از آب تالاب در مزارع استفاده می کنند .زمینهای اطراف تالاب دیم زار است و بخشی نیز حالت مرتعی دارد و دام داران از علوفه های تالاب و مراتع استفاده می کنند .

راههای دسترسی

از طرق جاده هشترود روستای یانیق (در مسیر جاده هشترود به مراغه ) قابل دسترسی است .

گیاهان
در ترکیب پوشش گیاهی تالاب درختی یا درختچه مشاهده نمی گردد . در زمان پرآبی پوشش گیاهی داخل تالاب را عمدتا گیاهان آب زی بن در آب و غوطه ور تشکیل می دهند و

ماهی

در این تالاب ماهی وجود ندارد .

412 تالاب یانیق

از هموطنان عزیز ساکن هشترود تقاضا می شود در صورت داشتن تصاویری از تالاب یانیق آنرا در قسمت دیدگاه ( قسمت پایانی مطلب – انتهای صفحه ) و یا از طریق ایمیل (info@seeiran.ir) برای ما ارسال نمایند.لطفا از صحت عکس موجود مارا مطلع سازید . با تشکر

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *