رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

بقعه پیر قطب الدین آستارا

لینک این مطلب کپی شد!

بقعه پیر قطب الدین آستارا که در ۳ کیلومتری راه آستارا به اردبیل، داخل قبرستان روستای باغچه سرا، روی تپهٔ نسبتا بلند قرار گرفته‌است. این بنا آجری که طولش بیشتر از ۱۱ و عرضش ۶ متراست. پیشینهٔ بقعهٔ پیر قطب الدین به دوره قاجاریه می‌رسد. ورودی بنا در قسمت جنوبش قرار دارد که به کفش کن هم راه پیدا می‌کند. بقعه پیر قطب الدین زیارتگاه اهالی اطراف است. سنگ مرمر سفیدی با نوشته های آیات قرآنی از سوره آل عمران و آیت الکرسی و نیز تاریخ وفات میرزا محمد بن قباد جان در سال ۹۴۲ ه در بقعه وجود دارد. بقعه پیر قطب الدین ، مرقد مطهر عارف وارسته و پرهیز گار است که متوفی به سال ۹۷۲ه.ق می باشد. به سال ۱۲۵۹ ه.ش با همیاری اهالی تجدید بنا گردیده است . آجرهایش را از لنکران جمهوری آذربایجان آوردند .

بقعه پیر قطب الدین

کنار در ورودی بقعه، سنگ سیاه تو خالی بزرگی به صورت سنگ قبر دیده می‌شود که نقش‌های زیبایی در چهار طرف آن حک شده‌است. در محوطهٔ اطراف بقعه، تعدادی سنگ تراشیده ظریف به صورت پلکان نصب شده که سنگ قبر سیاهی در قسمت کفش کن دیده می‌شود. کتیبه‌ای دارد که متاسفانه به سبب فرسودگی، نوشته هاش خوانا نیست.

برای آشنایی بیشتر با شهر آستارا پیشنهاد می کنیم مطلب سیری در آستارا را مطالعه بفرمایید.

برگزاری مراسم در بقعه پیر قطب الدین آستارا

تعداد زيادی از اهالی روستاهای باغچه سرا ، قلعه و ساير روستاهای آستارا. چهارشنبه در عاشورای حسينی مطابق آيينی چندين ساله در قالب دسته های عزاداری با پای پياده خود را به بقعه پيرقطب الدين رسانده و پروانه وار گرد حريم ان حلقه زده و عزاداری كردند.
دسته های زنجير زنی و سينه زنی فوج فوج در ظهر عاشورا به سمت اين بقعه روانه شدند تا ارادت خالصانه خود را به امام حسين (ع) نشان دهند.علم ها و بيرق های مزين به نام امام حسين (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) پيش قراولان دسته های عزاداری شده و به عنوان نماد عشق و دلدادگی در دست جوانان و پيران می چرخد.مداحان حاضر در اين آيين احوالات امام حسين (ع)و حضرت ابوالفضل (ع) را با سوز گره خورده در اشعار آذری بر زبان جاری كرده و باعث غليان احساسات معنوی مرزنشينان اين شهرستان شدند.
قربانی كردن گوسفند و گاو مقابل دسته های عزاداری و اهدای گوشت های قربانی به مساجد روستاها از جمله آيين هايی است كه به صورت خودجوش توسط اهالی اجرا شد.

قطب الدین بقعه پیر قطب الدین

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *