خانه » استان ها و شهرهای ایران » استان تهران » تهران » باغ پرندگان تهران ، بزرگترین باغ پرندگان در کشور

باغ پرندگان تهران ، بزرگترین باغ پرندگان در کشور

از جاذبه ها ی گردشگری تهران , باغ پرندگان تهران با مساحت ۲۳ هکتار، در شمال شرق تهران در خیابان کوهستان قرار دارد. باغ پرندگان تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ خورشیدی به صورت رسمی افتتاح شد و در حال حاضر ۵۷ گونه پرنده همچون کبوتر، طوطی، اردک، قوی سفید، غاز، فنچ، جغد، شاهین، عقاب، طاووس و …، نگهداری می‌شوند. نکته جالب توجه در خصوص این باغ این است که بیشتر پرندگان این مجموعه در فضای باز نگهداری می‌شوند.

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران به‌عنوان بزرگ‌ترین و کامل‌ترین باغ پرندگان ایران در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۲ در دل جنگل‌ لویزان در طی دو فاز راه‌اندازی شد. فاز اول با نام دشتچر، پرندگانی را شامل می‌شود که در قفس نگهداری می‌شوند یا گونه‌هایی که توانایی پرواز ندارند و فاز دوم به نام آبچر، در برگیرنده پرنده‌هایی است که قابلیت پرواز دارند.

باغ پرندگان تهران

برای آشنایی بیشتر با تهران پیشنهاد می کنیم به صفحه جاهای دیدنی تهران مراجعه بفرمایید.

ویژگی های باغ پرندگان تهران

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد باغ پرندگان تهران، نبود حصار بین گردشگران و پرندگان در قسمت آبچر است. در این قسمت تورها و قفس‌ها در اندازه بزرگ ساخته شده‌اند تا پرندگان به‌راحتی در فضای تعبیه شده، پرواز کنند و گردشگران هم از تماشای آن‌ها لذت ببرند. البته قسمت پرندگان شکاری مجزا است و در داخل حصارها و قفس‌ها قرار دارند.

در باغ پرندگان کبوترخانه‌ای به سبک کبوترخانه‌های دوران صفوی طراحی شده است. این مکان که نخستین کبوتر خانه کشور به سبک صفویه و دومین در کشور از لحاظ وسعت محسوب می‌شود، در حدود ۱۴۰ متر مربع مساحت دارد و ارتفاع آن ۱۸ متر است. کبوترخانه در قسمت شمال غربی پروژه‌ باغ پرندگان و در محدوده‌ خیابان کوهستان قرار دارد.در محوطه باغ پرندگان آبشارها و برکه‌های متعددی وجود دارد. درختان پهن برگ و سوزنی شکل دو گونه گیاهی قالب در این باغ هستند و گل‌های گوناگون نیز به تناسب فصل در محوطه آن کاشته می‌شوند. به‌طور کلی گونه‌های گیاهی این باغ از گیاهان و درختان جنگل لویزان پیروی می‌کند.

طراحی زیبای محوطه باغ پرندگان

از ویژگی‌های باغ پرندگان تهران طراحی زیبا و منحصربه‌فرد محوطه باغ است. محوطه این باغ را مسیرهای سنگ‌فرش شده‌ای در بر گرفته‌ که توسط درختان و گل‌های زیبا محصور شده‌‌اند. سایه‌بان‌هایی از جنس چوب، نی و پوشال، نیمکت‌های چوبی با طراحی‌های متنوع، آلاچیق‌های چوبی، عدم وجود تیر برق یا تأسیسات اضافی، تابلوهای راهنمای طرح چوب با خط نستعلیق، آبشارهای کوچک و زیبا و طراحی هوشمندانه برکه‌ها و پل‌های چوبی آن از شاخصه‌های این باغ است.
در باغ پرندگان تهران یکی از مواردی که برای شما جالب و سوال برانگیز خواهد بود سقف آن است؛ سقفی که بزرگ‌ترین سازه مسقف کابلی دنیا محسوب می‌شود. این سازه ۱۲ ستون اصلی، ۶۸ ستون پیرامونی و ۲۵۰۰ تن وزن دارد که با ۷۰ کیلومتر کابل به اجرا درآمده است. کابل و توری سقف باغ پرندگان نیز از کشور ایتالیا وارد شده اما کلیه اتصالات در ایران انجام شده است.

باغ پرندگان تهران

طراحی و اجرای سازه‌های کششی و کابلی سقف باغ پرندگان تهران توسط شرکت سازه‌های پارچه‌ای دیبا انجام شده و در هفتمین کنفرانس بین‌المللی سازه و فولاد در سال ۱۳۹۵ جایزه طرح تقدیر شده فولادی در حوزه سازه‌های خاص را از آن خود کرد. از دیگر پروژه‌های موفق این شرکت می‌توان به پل طبیعت تهران اشاره کرد.

باغ پرندگان تهران

چگونه می توان پرنده به باغ پرندگان تحویل داد؟

تحویل‌ پرنده به باغ پرندگان تهران، امکان‌پذیر است. البته وضعیت سلامتی پرنده یا پرندگانی که به باغ پرندگان تحویل می‌دهید، ابتدا باید در واحد قرنطینه کنترل شود و پس از پایان دوره قرنطینه و تایید سلامتی، به محوطه باغ پرندگان منتقل می‌شوند. مراحل اهداکردن پرنده به باغ پرندگان، ۳۰ روز نگهداری در واحد قرنطینه به‌ منظور بررسی سلامت و تغذیه پرنده، تایید دامپزشک و سپس رهاسازی پرنده اهداشده در میان پرندگان گونه خود است.

البته توصیه می‌کنیم برای تحویل‌دادن پرنده به باغ پرندگان، حتما به نکات زیر توجه کنید:

پس از اینکه پرنده یا پرندگان خود را به باغ پرندگان تحویل دادید، به هیچ‌ وجه نمی‌توانید آن‌ها را پس بگیرید؛ زیرا به‌محض تحویل‌دادن، گزارش هر پرنده به سازمان محیط‌زیست اطلاع داده می‌شود.
شما نمی‌توانید پرندگان شکاری مانند جغد، شاهین، عقاب و… را به باغ پرندگان تحویل دهید. باید این نوع پرندگان را به سازمان محیط‌زیست تحویل دهید.
اگر می‌خواهید پرنده‌ای را که اهدا کرده‌اید ببینید، می‌توانید در زمان بازدید عمومی به باغ پرندگان بیایید و آن پرنده را در میان پرندگان تماشا کنید؛ البته این در صورتی است که به‌خوبی آن را بشناسید و بتوانید در بین دیگر پرندگان گونه خودش، به‌درستی آن را تشخیص دهید.

باغ پرندگان تهران

آیا می‌توان از باغ پرندگان تهران پرنده خرید؟

اگر به قصد خرید پرنده از باغ پرندگان تهران به این جاذبه سر می‌زنید، خوب است بدانید که خرید و فروش پرنده در این باغ امکان‌پذیر نیست. در این مجموعه، شما تنها می‌توانید پرندگان را تماشا یا پرنده‌ای به باغ اهدا کنید.

در بازدید از باغ پرندگان باید به چه نکاتی توجه کرد؟

برای بازدید از باغ پرندگان، این نکات را در نظر داشته باشید:

در هنگام بازدید از این باغ، نباید وسایل آتش‌زا و هرگونه وسایل پیک‌نیک مانند زیرانداز، خوراکی، کوله‌پشتی و… به همراه داشته باشید.
به‌ هیچ‌ وجه به پرندگان غذا ندهید.
مراقبت از فرزندان خود را فراموش نکنید.
با توجه به وسعت زیاد باغ پرندگان، بهتر است از کفش مناسب پیاده‌روی طولانی استفاده کنید.

باغ پرندگان تهران

ساعت کاری باغ پرندگان تهران

شما می‌توانید همه‌روزه از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۷ از باغ پرندگان بازدید کنید.( بلیط فروشی از ساعت ۹ صبح الی ۱۷ ) پیشنهاد میگردد قبل از تاریک شدن هوا بلیط تهیه بفرمایید تا باوانید به طور کامل از مجموعه دیدن بفرمایید.در روز جمعه نیز ساعت کاری باغ پرندگان به همین صورت است. همچنین در روزهای تعطیل، باغ پرندگان آماده میزبانی از شما است.

باغ پرندگان تهران

نحوه دسترسی به باغ پرندگان تهران

آدرس :بزرگ‌راه شهید بابایی شرق، بعد از خروجی هنگام، لاین کندرو شهرک امید، خیابان کوهستان

دسترسی با مترو

اگر مترو را برای دسترسی به این مکان انتخاب کرده‌اید، کافی‌ست در ایستگاه متروی علم‌و‌صنعت یا ایستگاه شهید باقری از قطار پیاده شوید و از آنجا سوار تاکسی شوید و به خیابان کوهستان بروید. راه دیگر، این است که در ایستگاه متروی نوبنیاد از قطار پیاده شوید و با تاکسی‌های شهرک امید به باغ پرندگان بروید. راه سومی هم وجود دارد و آن، این است که در ایستگاه سرسبز از قطار پیاده شوید و از آنجا، سوار اتوبوس‌های سراج شوید و با رساندن خود به خیابان کوهستان به باغ پرندگان بروید.

دسترسی با اتوبوس

برای دسترسی به این مکان با اتوبوس هم می‌توانید با اتوبوس‌های پایانه شهید دستواره به پایانه افق به ایستگاه شهید رسولی بروید. سپس، از اتوبوس پیاده شوید. بعد هم در حدود ۳۰۰ متر تا ورودی باغ پرندگان پیاده‌روی کنید و به آنجا برسید.

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

باغ پرندگان تهران

این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین 1.5 / ۵. تعداد 2

با سپاس از امتیاز شما ❤️

اگر نکته ای دارید اینجا برای ما بنویسید

🌍 تهران
☀️
30° آسمان صاف 💧 20% 💨 2
چهارشنبه
1405/05/05
☀️
33°
آسمان صاف
پنج‌شنبه
1405/05/06
☀️
33°
آسمان صاف
جمعه
1405/05/07
🌤️
31°
چند ابر
شنبه
1405/05/08
31°
ابرهای پراکنده
یکشنبه
1405/05/09
33°
ابرهای پراکنده

نقشه :

در حال بارگذاری نقشه...

۲ دیدگاه دربارهٔ «باغ پرندگان تهران ، بزرگترین باغ پرندگان در کشور»

  1. واقعا زیبا دیدنی برای کسانی که عاشق پرنده ها هستن مکانی عالی است واقعا انسان لذت میبره از دیدن این پرنده های زیبا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا