رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۴ آبان ۱۳۹۸

اهمیت گردشگری

اشتراک گذاری

نوعی تفکر سنتی مبنی بر اینکه مشاغل وابسته به صنعت گردشگری به لحاظ مهارت و میزان مزد دریافتی در رده پایینی قرار دارند در میان سیاستمداران به چشم می خورد . به نظر آنها ادامه این روش برای قرن حاضر اصلا اقتصادی و مقرون به صرفه نیست اما به نظر می آید که این قبیل افراد در هنگام ارزیابی مشاغل مربوط به این صنعت عواملی از جمله مسازل ذیل را در نظر نمی گیرند . صنعت جهانگردی نمی تواند به دور از بهره مندی از پیشرفت حاصله در علوم مختلف باشد این صنعت دنبال موقعیت هایی است که مدیران با تکنیک بالا را در پست ها و مناصب مختلف دفتر هواپیمایی و مشاغل وابسته به کار بگمارند . آنها دنبال فرصتی هستند که سیستم های مرتبط با کار خود را به آخرین تجهیزات کامپیوتری مجهز سازند و البته دنبال این هستند تا طراحی و برنامه ریزی های اصولی را مدنظر خود قرار دهند و آنها را پیاده کنند .حال در این مقاله سعی داریم به اهمیت گردشگری در ایران  بپردازیم .

 

اهمیت گردشگری اهمیت گردشگری

در مورد مزد و پاداش افراد با مشاغل مختلف در این صنعت باید اظهار داشت که میزان دستمزد در این بخش از دستمزدهایی که به دیگر صنعتگران پرداخت می شود نه تنها کمتر نیست بلکه در مواقعی حتی بیشتر می باشد . در سطوح مختلف این صنعت می توان مشاغل تخصصی و قابل اهمیتی را مشاهده کرد . در ضمن باید اذعان داشت که افراد بسیاری نیز در این صنعت حضور دارند که دارای سوابق و تجربیات گوناگونی در این بخش هستند . باید در نظر داشت که در هنگام بیکاری , هر شغل و لو ناچیز در سطح پایین می تواند بسیار مهم باشد . بسیاری از کشورهای صنعتی هم اکنون شاهد حضور در صد بالایی از افراد بیکار هستند و در این بین بیشتر افرادی که به چشم می خورند مهارت و تخصصی ندارند , لا اینجا ست که هر شغلی حائز اهمیت است و در این اجتماعات این قبیل شغل های بسیار پایین نیز دارای مرتبه بالایی می باشند . در جوامع و کشورهایی با اقتصاد برتر که مشکل بیکاری کمتری دارند , نیز افراد با تخصص بالا و حتی افراد با تخصص پایین نیز می توانند دارای جایگاه مربوط به خود باشند . آنها در هر صورت قادر هستند موجبات افزایش در آمد بیشتر جامعه را فراهم سازند .
آنچه در این راستا می تواند اهمیت داشته باشد فرصت مناسب و بجایی است که برای جذب و بکارگیری افراد مختلف و به واسطه سرمایه گذاری های هر چند اندک در بخش صنعت گردشگری به وجود خواهد آمد . به طور مثال می توان ایجاد خط پرواز بین نقطه ای تا نطه ای دیگر را عنوان کرد که بلافاصله پس از برقراری این خط پرواز تعدادی مشاغل جانبی نیز به وجود خواهد آمد . ایجاد و توسعه حالاتی از این دست می تواند منجر به شکوفایی اقتصادی در مناطقی خاص شود . انعطاف پذیری و پویایی از عوامل برجسته و مشاغ وابسته به صنعت جهانگردی است و افرادی که در این بخش فعالیت می کنند این فرصت را دارند تا به راحتی به نقطه ای دیگر در داخل و بعضا در خارج از کشور سفرهایی را داشتهباشند , ضمنا کسانی که سعی دارند از طریق انجام فعالیت های نیمه وقت برای خود شغلی را انتخاب کنند قادر می باشند به صورت فصلی در این قسمت کارهایی را انجام دهند .

در مجموع تاکید می شود که صنعت گردشگری همواره در پی ایجاد فرصت هایی برای جذب افراد بیکار و از جمله جوانان هر جامعه ای باشد و این به معنای مقابله با یکی از بزگ ترین معضلات کشورهای در حال توسعه می باشد .
اغلب فعالیت ها تلاش هایی که در جهت به وجود آمدن مشاغل جدید به کار بسته می شود توام با یکسری دگر گونی و تغیراتی بوده و اغلب در جهت کمتر کردن هزینه های مربوط به تولیدات بخش کشاورزی رهایی از بخش های تولیدی بیمار یا ضعیف یا بخش های جنبی و خدماتی است که تمامی موارد برشمرده شده نیز در کنار مشکلات خاص و مربوط به خود می باشند (رنجبر و همکاران ۱۳۹۰).
صنعت جهانگردی دنیای مربوط به خود را دارد و به لحاظ شکل و محتوای کار چشم انداز ها و امتیازات برتری هایی نسبت به مشاغل دیگر دارد. در صنعت جهانگردی و مشاغل وابسته به آن میتوان شاهد بکارگیری افراد متخصص تا رده های بسیار پایین شغلی بود. در این راستا افراد جوان امکان جذب بیشتری در این بخش دارند. همچنین افرادی که نمی توانند جذب کارهای تمام وقت شوند در این صنعت فرصت جذب خواهند داشت. صنعت جهانگردی با گسترش فراگیر و همه جانبه فرصت انتخاب بیشتری برای جویندگان کار فراهم می سازد و افراد قادر هستند در مراکز مختلف شهری و یا روستایی بر حسب میل و اراده خود جذب این بخش شوند. بخش های وابسته به جهانگردی تا حد بسیار زیادی در امور صادرات کسور ذی نفع هستند ضمنا اشاره می شود که ویژگی ها و مشخصه های ذیل می تواند دلیلی برای در نظر گرفتن صنعت جهانگردی به عنوان صنعت به وجود آورنده مشاغل جدید در قرن ۲۱ باشد.
تقاضای صنعت جهانگردی برای استخدام و بکارگیری افراد در این بخش در سال ۱۹۹۸ بالغ بر ۱۰ درصد از اشتغال جهان بوده است. پیش بینی و محاسبات مربوطه چنین است که استخدام و بکارگیری در این بخش نسبت به کل مشاغل تا سقف ۴۳ درصد ظرف ۱۵ سال آینده افزایش یابد. چون این به معنای ایجاد ۱۰۰ میلیون شغل جدیدخواهد بود با تاملی بیشتر پیرامون وضع موجود به راحتی می توان بر نقش سازنده دولت ها در امر بهبود شرایط و ارتقای وضعیت صنعت جهانگردی پی برد که با انجام توصیه هایی مناسب به بخش های مختلف و از طرفی به وجود آوردن شرایط سرمایه گذاری و خصوصی سازی تغییراتی جدی در این صنعت حاصل شود .

 

اهمیت گردشگری اهمیت گردشگری

خاطر نشان می سازد مهمترین عواملی که در جذب سرمایه های سرگردان به بخش جهانگردی و در نتیجه به سرمایه گذاری بیشتر منجر می شود عبارتند از :
۱- جدیت بیشتر در امر تبلیغ صنعت گردشگری به عنوان منبعی برای استخدام و به کارگیری افراد بیشتر
۲- انجام تلاش هایی در امر روشن ساختن ارتباط موجود بین صنعت گردشگری و استخدام افراد و ارایه آمار و ارقام مربوط به این بخش
۳- پرهیز و جلوگیری از بروز مسایل دست و پاگیر از جمله موانعی که در بخش جذب نیرو ی کار وجود داشته یا احیانا در سازمان ها و بخش های مختلف صنعت وجود دارد و جهت دهی برای رسیدن به نوآوری , خلاقیت و تشویق به امر تحقیق بیشتر در زمینه صنعت گردشگری برای رسیدن به شرایط بهتر و جایگزینی نوآوری ها
۴- رفع موانع موجود در خصوص مسایل مربوط به صنعت جهانگردی از طریق تقویت بخش خصوصی و روشن ساختن و صراحت دادن به قوانین مربوطه
۵- سرمایه گذاری در امور زیر بنایی کشور که منجر به گسترش و توسعه فرودگاهها , جاده ها و خطوط راه آهن و… خواهد شد . در صنایع وابسته به صنعت گردشگری در هر حال باید مراعات دریافت مالیات مشاغل گوناگون را کرد .
۶- انجام تلاش هایی برای شناساندن اهمیت صنعت جهانگردی به مردم و اینکه افراد بدانند جماعت بسیار زیادی در بخش های مختلف این صنعت مشغول به کار هستند یا می توانند باشند .
۷- همچنین باید تلاش هایی را درجهت افزایش سطح سواد و معلومات و اجرای برنامه هایی جهت تعلیم تخصص های لازم برای بهبود مهارت ها و خلاقیت ها و خدمات جانبی انجام داد .

اهمیت گردشگری اهمیت گردشگری

           
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این بزرگترین منبع درامد در منطقه ماست و برای ایران کمترین میزان درامد زایی رو داره
    واقعا به این فکر کنیم بعد از تمام شدن نفت چه برنامه ای برای ادامه بقا داریم؟
    گردشگری پربازده ترین سرمایه مملکت ماست که دیگران ندارن(امارات) ولی مصنوعی میسازن

    ۳۰ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسن حسن زاده

    اهميت اقصادي فراواني نيز دارد با سفر ما به يك منطقه هم ما لذت مي بريم هم كسب كار براي افراد ان منطقه مي شود

    ۲۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *