آش غوره یکی از آش های محلی استان کردستان و منطقه بیجار است که به ویژه در فصل سرما تهیه و سرو می شود.همانطور که میدانید میوه نارس انگور که دارای رنگ سبز و طعم ترش است غوره نام دارد. در ترکیبات شیمیایی آن ۳ درصد اسیدهای آلی به نامهای اسید وینیک، اسید مالیک، اسید فرمالیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک و اسید گلوکولیک وجود دارد. این میوه دارای یک درصد قند و کمی اسانس است.از برگ درخت مو تا شکوفه و میوه آن استفادههای زیادی میشود. میوه انگور را به شکلهای مختلف مصرف میکنیم و از خواص آن بر سلامتی کموبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژهای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف میکنند.
مواد لازم آش غوره:
گوشت مرغ ترجیحاً جوجه: ۲ تکه
غوره: ۲ خوشه
سیب زمینی: ۲ عدد
گوجه فرنگی رسیده: ۴ تا ۵ عدد
لپه: یک چهارم لیوان
پیاز: یک عدد
آب: چند لیوان
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک و زردچوبه: به میزان دلخواه
روغن جهت پیازداغ: به میزان لازم
طرز تهیه آش غوره:
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با نمک و زرد چوبه تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس آرد را افزوده و چند دقیقه دیگر با هم تفت می دهیم.
سپس گوجه فرنگی های خرد شده را افزوده و هم میزنیم و می گذاریم تا روغن پیازداغ به خورد گوجه فرنگی برود.
بعد مرغ را هم کمی با مواد حرارت می دهیم.
در مرحله آخر نیز غوره های پاک شده و سیب زمینی پوست کنده و لپه را به همراه آب می افزاییم و پس از جوش آمدن و گرفتن کف از سر غذا می گذاریم یک ساعت به آرامی بپزد.
نوش جان!
منابع:سیتی پدیا-آوای خزر
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.