آش رشته یکی از آش های سنتی کشورمان است که در استان کرمان به شیوه ای خاص طبخ می شود.
مواد لازم جهت پخت آش رشته کرمانی:
لوبیا چیتی: یک پیمانه
عدس: یک پیمانه
سبزی آش: یک کیلوگرم
رشته آش: یک کیلوگرم
پیاز داغ: یک پیمانه
سیر و نعنا داغ: به میزان لازم
کشک: به میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
مواد لازم برای کوفته ریزه:
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی: نصف پیمانه
پیاز رنده شده: یک عدد
دارچین: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
دانه هل سبز: به میزان لازم
زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری
خلال بادام، پسته و پرتقال: به میزان لازم
شربت سکنجبین: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
حبوبات را از قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم. در قابلمه ای حبوبات را به همراه نصف پیمانه پیاز داغ و زردچوبه میپزیم. سبزی آش را شسته و خرد میکنیم و پس از این که حبوبات پخته شد، به آن افزوده و سپس رشته آش را اضافه میکنیم.
در این فاصله، کوفته ریزهها را آماده مینماییم. در کاسه ای گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و پیاز رنده شده، دارچین، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را ریخته، خوب ورز میدهیم تا چسبنده شود. حالا به اندازه فندق از مواد برداشته و در دست گلوله میکنیم و یک دانه سیاه مغز هل میان آن قرار داده، سپس مجددا گلوله میکنیم. تمام مواد را به همین ترتیب درست کرده و در آخر کوفته ریزهها را در روغن سرخ میکنیم. پس از این که سرخ شد کمی به آن سکنجبین افزوده و حرارت را خاموش میکنیم.
نیمی از کوفته ریزهها را به آش جا افتاده اضافه کرده و مخلوط میکنیم، سپس به آش سیر، نعنا داغ و کمی از پیاز داغ باقی مانده را اضافه کرده و در ظرف میکشیم. روی آش را با باقی پیاز داغ، کوفته ریزه ها، کشک، نعنا، و سیر داغ، خلال پسته، بادام و پرتقال تزیین میکنیم.
نکته
۱- این آش را در کرمان با سرکه یا شربت سکنجبین سرو میکنند.
۲- سبزی آش شامل تره، جعفری، اسفناج و کشنیز می باشد.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.