بلیط هواپیما تور خارجی

گمنه یا للک

2014-09-14

للک lalak از بلغور ریز گندم درست میشه که طرز تهیه اش رو تا لحظاتی دیگه میبینیم. فقط اینو بگم که من مرده اش هستم و یه دیگ پر ازش جلوم بذارن تنهایی تمومش میکنم. اول ته دیگش بعدم خودش. حالا بگذریم از اینکه خدا تو سرم زده و این امکان برام وجود نداره و فقط سالی یه بار یه ذره بیشتر نمیتونم بخورم . آخه نفخ داره و دل درد میگیرم (البته حمیده جون میگن اگه سه ربع بذاریم دم بکشه نفخش گرفته میشه) . ما اینجا تو شهر خودمون بهش میگیم للک ولی قسمتهای دیگه استان ممکنه اسامی دیگه ای داشته باشه مثل گِمنِه gemneh که واسم جالبه با خورشت گوشت میخورنش. ما اینجا للک رو با قلیه میخوریم و فقط هم این مدلی بهم میچسبه. (“ما” یعنی من و اطرافیانم. و مجددا هم تکرار میکنم که این رسپی که مشاهده میکنید شیوه ای هست که مامانی خانم درست میکنن ممکنه سایرین به شیوه های متفاوتی درستش کنن)

موادلازم :

للک دو پیمانه
آب (یا آب مرغ) دو پیمانه
پیاز دو عدد بزرگ
روغن
نمک

گمنه یا للک

ما اینجا للک رو فله میخریم اما من توی سوپر مارکتها دیدم که للک بسته بندی شده هم موجوده. فقط خیلی دقت کنید روش نوشته بلغور ریز دانه گندم. دو مدل تو بازار هست یکی بلغور معمولی یکی بلغور خیلی ریز. ریز دانگیش هم در حدیه که اگه دو درجه بیشتر خورد شه میشه آرد گندم. پس امیدوارم درجه ریزیش دستتون اومده باشه و اشتباه نخرید

للک رو تفت میدیم در حدی که تغییر رنگ داده قهوه ای روشن بشه . مواظب باشید خیلی زود میسوزه

سمت چپ للک خام رو میبینید و سمت راست عکس للک بو داده رو مشاهده میکنید

گمنه یا للک

پیاز رو با روغن تفت میدیم تا طلایی خوشرنگ شه. مجددا دقت کنید نسوزه

گمنه یا للک

آب مرغ (یا آب و نمک) رو اضافه میکنیم . میذاریم به جوش بیاد
ما با آب مرغ درست میکنیم چون هم مقوی تره هم خوشمزه تر. پس اگه تو خونه آب مرغ دارید که دیگه خودش ادویه و نمک داره در غیر اینصورت همین الان به آبتون نمک و زردچوبه هم اضافه کنید.
پیشنهاد خودم اینه که از آب مرغ استفاده کنید
و اینم بگم که همیشه میزان آب و للک مساویه پس راحت تو ذهنتون میمونه

گمنه یا للک

همین که بجوش آمد للک رو اضافه میکنیم
بهتره با قاشق چوبی باریک هم بزنیم که دوران بهتری شکل میگیره و بافت للک بهتر میشه

گمنه یا للک

وقتی آبش تمام شد حرارت رو کم میکنیم و در دیگ رو میذاریم و اجازه میدیم ده دقیقه دم بکشه
مواضب باشید ته دیگش نسوزه

گمنه یا للک

اگه خوب درستش کرده باشید و پیاز داغ و روغن خوبی داشته باشه و درست همش زده باشید الان موقع سرو دونه دونه و شیک از آب در میاد
خیلی ها رو دیدم که للکشون شفته و خمیری بوده. پس یه کم هم تجربه و دقت میخواد. ولی آی خوشمزه است! آی خوشمزه است!

برای اینکه للک لطیف تر بشه و به اصطلاح بوشهری ها تیف دربیاد مادربزرگ حمیده جون ( که اهل شهرستان دشتی هستن و به شیوه های مختلفی مرتب گمنه رو درست میکنن) به این صورت عمل میکنن که کمی میزان آبش رو بیشتر میکنند و بعد از اینکه للک رو به آب اضافه شد و للک آب رو کشید زیر دیگ رو خاموش میکنند در حالی که هنوز مقداری آب روی للک باقی مونده بعد در دیگ رو گذاشته و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مجدداً زیر دیگ را روشن کرده و اجازه میدن تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشه که دیگه ته دیگ نخواهد داشت.

گمنه یا للک

باتشکر از سایت شف طیبه (کارگاه آشپز سازی )

PDFPrint
سوئیت تبریز تور رزرو هتل
 

نظر کاربران :

  • نظر بده، 5000000 ریال جایزه نقدی بگیر، بدون قرعه کشی ! اسپانسر: رزرواسیون مهر

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نظر بدید، جایزه ببرید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
هر چقدر در جاذبه های بیشتری نظر بنویسید شانس برنده شدن بالایی خواهید داشت(شرایط دریافت جایزه)