رزرو هتل ایران بوم گردی

گاسترونومی و ریشه آن در فرهنگ ایرانی

۲۷ مهر ۱۴۰۱

گاسترونومی و ریشه آن در فرهنگ ایرانی را در این مطلب مورد بررسی قرار می دهیم .آیا میدانید گاسترونومی چیست؟ گاسترونومی به معنی علم و فرهنگ تهیه، تولید و مصرف غذا میباشد.گاسترونومی از اصلی ترین علوم می باشد که ارتباط بین غذا و فرهنگ را مورد بررسی قرار میدهد. گاسترونومی را می توان بخش مهمی از جذابیت یک فرهنگ برای تمامی توریست ها دانست.گردشگری غذایی یکی از اشکال گردشگری فرهنگی می باشدو پتانسیل بسیار قوی برای بازدید گردشگران محسوب می شود.

گاسترونومی

گاسترونومی و دنیای امروز

در دنیای امروزی گاسترونومی را باید یکی از موارد مهم جذابیت فرهنگی برای افراد توریست و گردشگر دانست.غذا همواره یکی از نیازهای اولیه و اساسی بشر از ابتدای خلقت تاکنون بوده و هست.لذا کسب و کارهای مرتبط با صنعت رستوران، غذا و نوشیدنی همیشه پایدار و مداوم می باشد.غذا یکی از علل علاقمندی و استقبال عمومی از کسب و کار صنعت رستوران در تمام دنیا می باشد.

تور اروپا

علم گاسترونومی

مطالعه در مورد غذا را علم گاسترونومی می نامند.در گذشته غذا از راه پرورش حیوانات، صید ماهی، شکار و غیره به دست می آمد؛اختراع آتش سبب تغییر و تحول در سبک تهیه و تولید غذاها شد و صنعت غذا در طول زمان خصوصا در دهه های اخیر و در جوامع کوناگون، به شدت توسعه و ارتقا یافته است؛ و به دنبال آن تولید، آماده سازی، دستورالعمل تهیه، تجارت، سالم بودن، عادات رژیم غذایی و غیره دستخوش تحولات گسترده ای شده است.از طرفی ملل گوناگون به دلیل انواع ارتباطات با فرهنگ غذایی هم آشنا شده و در نتیجه امروز با گسترش پرسرعت و فزاینده در صنعت غذا و گردشگری مواجه هستیم.
امروزه صرف غذا بعنوان یکی از تفریحات خانوادگی و دوستانه بشمار می آید و با توجه به عادات و تنوع غذایی در فرهنگهای مختلف و حتی نوع پخت و سرو غذاها در کشورهای مختلف باعث شده تا صنعتی به نام گردشگری گاسترونومی(Gastronomy Tourism) یا توریسم غذایی ایجاد شود.با توجه به افزایش سرعت زندگی، تغییر روش زندگی اجتماعی و فرهنگی و توسعه صنعت، بالطبع روش تهیه و تولید و مصرف غذا هم دچار تغییرات بنیادی و زیربنایی شده است.‌گاسترونومی یک علم میان رشته ای (فنی، غذایی، مدیریتی) است، و موضوع های مرتبط با این دانش همزمان به مسائل متنوع و غیر همگن می پردازد.

گاسترونومی

گاسترونومی به طور کلان در محورهای زیر تقسیم بندی میگردد:

۱- منابع انسانی، مدیریت و مبانی ساختار سازمانی و پرسنلی مالی و حقوقی
۲- حوزه برندینگ، بازاریابی، فرانچایزینگ در گاسترونومی
۳- ایمنی وبهداشت، تشریفات و پذیرایی
۴- انواع سبکهای غذایی، اصول و مبانی آشپزی صنعتی، منو، فرایندهای تولید و توزیع و نگهداری آنها
۵- طراحی آشپزخانه صنعتی، دکوراسیون داخلی و سالن، بخش سازه و تاسیسات، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
جایگاه غذا و صنعت گردشگری غذا و جذابیت غذاهای ایرانی در داخل و خارج از کشور از یک سو و رشد گسترده و چشمگیر این صنعت خصوصا در دهه اخیر از سوی دیگر، ضرورت تجهیز صاحبان مشاغل و ذینفعان کسب و کار صنعت غذا و صنعت رستوران را به دانش روز و تخصص الزامی کرده است.درخصوص دانش گاسترونومی مهمترین مسئله این هست که هر کشور، اقلیم، فرهنگ و محل دارای گاسترونومی خاص خود می باشد؛به این معنی که این دانش یک استاندارد سراسری و ثابت ندارد.هر محل، فرهنگ، اقلیم، تمدن و مردم شرایط ویژه گاسترونومی خود را دارند.

علت وجود تفاوت این دانش به موضوع های زیر ارتباط دارد:

۱- تنوع محل باعث تفاوت آب و هوا، تابش، خاک متفاوت می شود؛ لذا مواد اولیه در هرجا علاوه بر تفاوت ظاهری، دارای طعم، مزه و رنگ خاص خود خواهد بود که طبعا غذا و خوراک تهیه شده از آن مواد اولیه بسیار متنوع خواهد بود.
۲- پیشرفت تمدن و قدمت هر کشور تاثیر قابل توجه درتنوع منو غذایی و در سبک تولید غذا دارد.
۳- استفاده از برخی مواد اولیه متاثر از فرهنگ، دین، اعتقادات و مردمان همان منطقه است.
۴- وجود انرژی، امکانات و تجهیزات و ابزارها جهت تهیه، تولید و پخت غذا و نوشیدنی
۵- فرهنگ غذایی، گردشگری غذایی مردم هر منطقه
با توجه به موارد مهم فوق الاشاره هر کشور بایستی بتواند با استفاده از الگوهای علمی دانش گاسترونومی خود را مبتنی بر مطالعات، تحقیق و توسعه تهیه و تدوین کرده؛ تا بتواند با تکیه بر روش ها و سنت های قدیم با استفاده از تکنولوژی و دانش روز فرایند مدرن تهیه، تولید و مصرف غذا را ایجاد نماید.

هرکشور، ملل، منطقه که دارای قدمت تاریخی یا سابقه بلند مدت زندگی و تمدن داشته باشد، حتما فرهنگ، آداب، رسوم، روش تهیه و پخت غذا یا نوشیدنی خاص خود را دارد؛ که اصطلاحا به این موضوع گاسترونومی منطقه گفته می شود.
فرایندهای مرتبط با انبارش مواد اولیه غذا، نگهداری میان مدت یا بلند مدت مواد غذایی، روش آماده سازی و فراوری مواد غذایی جهت تهیه و پخت غذا، لوازم، ابزار و تجهیزاتی که با آن غذا را تهیه و پخت می کنند.
روش پذیرایی، سرو و خوردن آن غذا و کلیه آداب و رسوم که طی سالیان بهینه شده اند و عملا به بلوغ رسیده اند؛اما با ظهور تکنولوژی، انرژی، ماشین آلات مدرن بخش قابل توجهی از این موضوعات در حال فراموش شدن یا حذف شدن هست که با پژوهش، تحقیق و توسعه این امکان وجود دارد که تمامی اتفاقات و جزئیات با دقت بالا رصد و پایش شده و به عنوان میراث فرهنگی منطقه حفظ شود.از این رو محققان و پژوهشگران فعال در این صنعت بایستی تحقیقات گسترده در این زمینه انجام دهند.پشنهاد می کنیم مطلب گردشگری غذا یا توریسم آشپزی ، لذت سفر با شکم گردی را نیز مطالعه بفرمایید.

گاسترونومی

           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جاباما سایت ویلا و اقامتگاه آنلاین